Succes boekt knappe uitzege op Con Zelo
Uitgegeven op 12-04-2015 om 21:21  |  link  |  bewaar  |  print

WAARLAND - Met de nodige overtuiging, veel inzet, een goede wedstrijd instelling en hier en daar een portie geluk heeft Succes een knappe 1-2 zege geboekt op één van de vijf! titelkandidaten Con Zelo. Matchwinnaar was deze middag Stef de Koning. De aanvoerder tekende in de eerste helft voor beide Succesgoals en zag daardoor zijn totale doelpunten productie van dit seizoen in ene verdubbeld worden.

Na afloop was dezelfde aanvoerder uiteraard een gelukkig mens. Niet alleen vanwege zijn eigen inbreng maar meer nog om de teamprestatie die vandaag geleverd werd. 'Nog niet zo lang geleden verloren we vier keer op rij. Daarna hebben we onze schouders eronder gezet en zijn na vanmiddag al weer voor de vijfde wedstrijd ongeslagen. Vandaag hadden we daarbij een portie geluk nodig. Maar dat hebben we door keihard werken ook afgedwongen.'

Jeroen Metselaar verstuurt een pass - foto Danny Peper

En zo was het maar net. Want de kansen verhouding sloeg inderdaad ietsjes door naar de kant van Con Zelo. De voorwaartse sprongen te slordig om met de mogelijkheden of sluitpost Freek de Kort was een welkome sta in de weg met enkele heldhaftige reddingen. Aan de andere kant had Succes met name na rust ook verschillende grote kansen om de genadeklap toe te dienen. Maar ook zei wisten niet meer te scoren in deze aantrekkelijke wedstrijd die, mede door de verraderlijke wind, alle kanten op kon.

De formatie van Jan Loew was deze middag noodgedwongen op enkele plaatsen gewijzigd omdat Stan de Koning en Ted Jorna één wedstrijd schorsing uit zaten na hun gele kaarten tegen DTS. Hierdoor kwam er in het centrum van de verdediging een plekje vrij voor A-junior Toine Bugel, die verdienstelijk zijn debuut in de basiself maakte. Dat de druk vanmiddag meer bij Con Zelo lag en Succes niets te verliezen had was in de beginfase goed te merken. Het team van Co van der Gullik - dat in de heenwedstrijd nog met 7-3 te sterk was- kwam maar moeilijk aan voetballen toe terwijl Succes frank en vrij speelde en goed uit de startblokken kwam.

Al na enkele minuten werd Jop van den Esschert mooi weggestuurd door Jeroen Metselaar en scoorde fraai. De soms warrig fluitende scheidsrechter Huyboom keurde op advies van grensrechter Houtenbos het doelpunt af wegens buitenspel maar het was zeer discutabel of dat werkelijk zo was. Na tien minuten spelen hadden de gasten de scheidsrechter wel mee. Huyboom wees gedecideerd na de stip toen een verdediger van Con Zelo een inzet van Maikel Hoekstra tegen de hand kreeg binnen de beruchte lijnen. De vele protesten van de thuisclub hielpen niet en brachten de strafschop nemer Stef de Koning allerminst uit zijn concentratie. Kiezelhard joeg hij de bal in de touwen.

De Succesaanvallers kregen hierna nog wat kleine mogelijkheden maar daarna nam de thuisclub het initiatief langzaam over en schiep zich steeds meer mogelijkheden. Intussen kreeg de, op scherp staande, Stef de Koning voor een onbeduidende overtreding geel wat hem een schorsing oplevert voor de volgende wedstrijd. Kort daarop was er weer een arbitrale beslissing met grote gevolgen. Ondanks dat Succesvlagger Senna Zilic de vlag omhoog stak voor buitenspel voor Jonny Doodeman mocht de aanvaller toch doorgaan van Huyboom. De aanvaller ontdeed zich vervolgens van Toine Bugel en schoof de bal langs de Kort in de touwen.

Zilic die de vlag omhoog bleef houden, werd in tegenstelling tot zijn collega Houtenbos, nu totaal genegeerd door de scheidsrechter. Na deze discutabele treffer raakte Succes nog meer in de verdrukking. Maar opgelegde kansen waren aan Sander Houtenbos (2X) en Robert Agenant en Jelle Moormann niet besteed.

Succes dat opdat moment snakte na het rust signaal, kreeg vlak voor de onderbreking nog een vrije trap te nemen op zo'n dertig meter van het doel. Stef de Koning zette zich achter de bal met de intentie om in ene op doel te schieten. Het bleek een juiste keuze want geholpen door de verraderlijke wind kreeg de bal zo'n merkwaardige curve dat hij tot ontzetting van de graaiende doelman, Marco Houtenbos in het net plofte.

In de rust werd Toine Bugel vervangen door Nordin Elaazize, die op het middenveld kwam te spelen. Stef de Koning ging daardoor een linie naar achter. Ondanks de omzettingen bleef de Succes verdediging aanvankelijk hun handen vol houden aan de aanvalsgolven van Con Zelo. Maar na een kwartier in het tweede bedrijf wisten de Wieringers steeds vaker onder deze druk uit te komen en waren de mooiste kansen zelfs voor Succes.

Een mooie aanval met Dirk Scholten – in het veld gekomen voor Maikel Hoekstra- , Nordin Elaazize en Jop van den Esschert werd door laatste prima ingeschoten maar de keeper redde knap. Even later eindigde een inzet van dezelfde aanvaller op de lat nadat hij mooi was vrijgespeeld door Pieter Mulder. Nadat de spits nog twee dotten van mogelijkheden onbenut had gelaten, kwam in de slotfase van het duel het voornaamste doelgevaar weer van Con Zelo.

Met het inbrengen van de boomlange Dennis Beemsterboer werd de laatste troef uitgespeeld bij de thuisclub. Met hangen en wurgen en een overdosis aan inzet hield Succes stand. Al leverde het Youri Jansma - die opnieuw speelde met het mes tussen zijn tanden en voorop ging in de strijd- een Pietlullig gegeven gele kaart op. Omdat hij ook op 'scherp' stond, mist hij eveneens de volgende wedstrijd tegen Geel- Zwart.

Met name de lang bemeten blessuretijd leverde nog enkele heikele momenten op. Maar de verdediging gaf geen krimp en Freek de Kort ontpopte zich steeds meer als uitblinker. Het dichtst was Sebas van Balgooy nog bij een treffer maar hij lepelde vrij voor doel de bal naast de palen.

Nadat Huyboom eindelijk voor het eindsignaal had gefloten was de ontlading groot in het hele Succeskamp. Dus ook bij matchwinnaar Stef de Koning. 'Fantastisch dit. Alleen jammer van die gele kaart natuurlijk.' En op de vraag wat we de resterende wedstrijden nog kunnen verwachten antwoordde de aanvoerder. 'Eén van onze doelstellingen is nog steeds om het seizoen met minsten 40 punten af te sluiten. Maar als we zo door blijven draaien als we nu doen, dan hoeven we de derde periode ook nog lang niet uit ons hoofd te zetten'.