Tonegido - Kleine Sluis wint tegen lastig Us
Uitgegeven op 15-03-2015 om 21:59  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Tonegido / Kleine Sluis heeft de vooraf lastige wedstrijd tegen US uit Amsterdam winnend weten af te sluiten, 28-20. US staat bekend als een lastige ploeg die weliswaar bijna onderaan staat maar soms ook kan verrassen. Met de uitwedstrijd in het geheugen moest er vanaf het begin geconcentreerd gespeeld worden om niet te worden verrast.

Tonegido nam direct het initiatief en pakte meteen de voorsprong. Dat US een goede ploeg heeft bleek uit het feit dat ze vrij gemakkelijk bij bleven, zo werd de voorsprong tot 20 minuten nooit groter dan 2 punten. Doordat Gijs Bakker direct vast werd gezet moesten de mannen uit Hippolytushoef het van de combinaties hebben. Pas de laatste 10 minuten van de eerste helft liep Tonegido uit, de rust werd bereikt met een 15 - 11 voorsprong.

In de tweede helft stond Tonegido / Kleine Sluis beter en liepen de aanvallers van de ploeg uit Amsterdam steeds vaker tegen een muur van verdedigers. De een na de andere aanval werd teniet gedaan en de razendsnelle hoekspelers konden hier van profiteren. Door goed de break te benutten werd het gat geslagen dat nodig was om de overwinning veilig te stellen, 28 – 20.

,,Ik ben blij dat we deze wedstrijd goed hebben opgepakt, de opbouwers werden vastgezet dus moesten de doelpunten komen uit de combinaties vanuit de hoek en via de cirkel en dat gebeurde ook. Voor het publiek was het geen aantrekkelijke wedstrijd, maar des te beter smaakt de overwinning van vandaag’’, aldus de coach van de heren van Tonegido / Kleine Sluis. ,,Nog drie wedstrijden te gaan deze competitie, we gaan nog vol voor de tweede plaats wat zeker mogelijk is met als laatste de moeilijke uitwedstrijd tegen SDS uit Houten die nu nog tweede staan.’’

Doelpunten: Sietse Bakker 8x, Maikel Baars 5x, Auke Hiemstra 4x, Niels Borst 3x, Senne Hiemstra 2x, Marijn Arends 2x, Stefan Idema 2x, Jozef Ziacek1x, Gijs Bakker 1x