Verdiende zege Succes
Uitgegeven op 09-03-2015 om 16:12  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De mannen van Succes hadden zondagmiddag iets recht te zetten. De uitwedstrijd tegen Schagen ging jammerlijk verloren en dat waren de Wieringers nog niet vergeten. Thuis in Hippolytushoef stapte de formatie van Trainer Jan Loew terecht met de drie punten van het slecht bespeelbare veld, 2-1.

De beginfase van de wedstrijd was niet bepaald oogstrelend te noemen. Doordat de grasmat nogal hobbelig was regende het balverlies. Dat de eerste kans voor de gasten uit Schagen was, had alles te maken met de conditie van de grasmat. Youri Jansma tastte mis waardoor Lars de Heer zomaar voor doelman Freek de Kort stond. De Schagen-spits faalde 1 op 1. De eerste kans voor Succes kwam na een kwartier voetballen. De sterk spelende Bart de Kleine omspeelde op fraaie wijze drie man, bediende spits Job van den Esschert op maat, maar het vizier stond nog niet op scherp. Dit was het moment dat Succes de overhand kreeg op het veld. Op alle fronten werd Schagen afgetroefd. Uitblinker in de eerste helft Jeroen Schuit stoomde op, speelde op Youri Jansma die vervolgens Bart de Kleine vond. De Kleine omspeelde twee verdedigers en zag de volledig vrij gelaten youngster Pieter Mulder niet over het hoofd. Mulder tikte simpel binnen. Succes rook bloed en vanaf de aftrap werd direct druk op de bal gegeven. Schagen wist geen raad met de offensieve speelwijze van Succes en binnen twee minuten werd de score verdubbeld. Aanvoerder Stef de Koning zette goed door waardoor de bal pardoes voor de voeten van Jeroen Metselaar belandde. Metselaar koos de verre hoek en liet keeper Jeffrey Buik kansloos. 2-0. Daarna kreeg Succes nog behoorlijk wat kansen om te scoren, maar faalde telkens in de afwerking.

Vijf minuten voor de thee stond het opeens 2-1. Een vrije trap vanaf eigen helft werd door de defensie van Succes gemist waardoor de rappe Lars de Heer geheel vrij kon doorlopen. Hij legde breed op Bjorn Stathi die gemakkelijk binnen kon tikken. Dat beide Schagenezen ruim buitenspel stonden werd door vrijwel iedereen gezien, zo ook door assistent Zilic. Het vlagsignaal werd weggewuift en de goal goedgekeurd. Een paar Succes-spelers gingen verhaal halen bij de leidsman, die zich blijkbaar wat aangevallen voelde en de wedstrijd voor vijf minuten stil legde. Geheel niet in het beeld van de wedstrijd. De 250 toeschouwers begrepen niets van de beslissing en hoongelach viel de leidsman ten deel.

De tweede helft bood net als de eerste helft veel vertier. Succes speelde bij vlagen prima voetbal en liet Schagen eigenlijk vrij kansloos. Succes mocht het zichzelf aanrekenen dat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Hele grote kansen voor met name Job van den Esschert bleven onbenut. De jonge formatie van Succes creëerde dankzij het dominante middenveld onder leiding van de gebroeders de Koning behoorlijk wat kansen, maar gaf verdedigend vrijwel niets weg. Dat de warrige scheidsrechter niet bepaald in het voordeel van Succes floot wekte enige irritatie, zo kregen Metselaar, Jansma en Hoekstra een gele kaart, maar leidde het spel er niet onder. Ook niet nadat er in de 75e minuut Schagen-middenvelder Rekveld natrapte naar Hoekstra. Om onbegrijpelijke redenen kreeg Hoekstra zijn tweede gele kaart en moest inrukken. Met tien man toonde Succes karakter en bleef fier overeind tegen de elf van Schagen. Al met al een terechte en zeer volwassen overwinning van de Wieringers die achterin zo goed als niets weggegeven hebben en voorin legio kansen kregen.

Volgende week komt Dirkshorn op bezoek in Hippolytushoef.