Succes verliest met 0-2 van koploper Hollandia T
Uitgegeven op 01-03-2015 om 19:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na de winterstop wil het maar niet vlotten met de prestaties van Succes. Thuis tegen kampioenskandidaat Hollandia T leidde het een, even kansloze als verdiende, 0-2 nederlaag. De twee doelpunten vielen al voor rust. De tweede helft was het team van Jan Loew bij lange na niet bij machte om deze achterstand weg te werken.

Zo onbevangen en leuk als Succes vaak voor de winterstop speelde zo stroef gaat het de laatste maand. Tegen Hollandia T liep het al weer tegen de vierde nederlaag op rij aan. Gezien de stand op de ranglijst en de prestaties van de clubs onderaan de streep hoeft de club uit Hippolytushoef zich vooralsnog geen zorgen te maken over lijfsbehoud in de vierde klasse. Maar om het seizoen niet in een nachtkaars uit te laten gaan zal het team meer moeten laten zien dan de laatste wedstrijden het geval is. Net als een week ervoor tegen Hugo Boys speelde Succes flets.

Al dient gezegd te worden dat de club uit Tuitjenhorn, vooral voor rust, liet zien een geduchte titelkandidaat te zijn. Met de verraderlijke harde wind die over het veld blies jaagde de gasten vanaf het begin van de wedstrijd de Succesverdedigers op. De laatste linie kwam daardoor amper toe om het spel op te bouwen. Deze speelwijze resulteerde in de vierde minuut al direct tot resultaat bij Hollandia T. Door deze pressing liepen bij een hoge bal twee Succesverdedigers elkaar in de weg waardoor de bal door schot naar de vogelvrij staande Roy Tamis. Deze aarzelde geen moment en schoot onberispelijk hard op de goal. Keeper Freek de Kort kreeg nog wel een hand tegen de bal maar deze was zo hard ingeschoten dat hij alsnog in het doel verdween.

Jop van den Esschert met een van de weinige schoten op doel

Zonder verder echt gevaarlijk te worden hield Hollandia T de thuisclub een kwartier lang onder druk. Pas toen kon Succes voor het eerst onder de druk uit voetballen en leverde het meteen een gevaarlijke doelpoging van, de van een vakantie teruggekeerde, Job van den Esschert op. Zijn knappe individuele actie en dito schot werd met moeite gekeerd door keeper Richard Hoogeboom, die in het verloop van de eerste helft nog maar heel weinig te doen kreeg. Dat was ook mede te danken aan het imposante verdedigingsduo Ted Hollenberg en Job vander Gulik. Deze twee reuzen achterin legde, mede door hun fysieke kracht, de aanvallers van Succes volledig aan banden.

Omdat de gasten elkaar ook nog makkelijker wisten te vinden in de combinaties liep Succes het eerste bedrijf voornamelijk achter de tegenstander aan. Het overwicht van de gasten werd na 35 minuten nogmaals uitgebuit. Een verwoestend afstandschot van Danny Burger belandde nog onderkant lat maar Kees Van den Berg was er als de kippen bij om de terug springende bal binnen te koppen. Het was omdat diezelfde Van den Berg even later een dot van een kopkans totaal verkeerd raakte anders was de schade voor de thuisclub voor rust nog groter geweest.

Dat Hollandia T simpelweg beter was stond buiten kijf alleen het viel bij de thuisclub op dat er niemand opstond om het team over het dode punt heen te helpen. En dat is misschien wel het euvel van de laatste weken dat het team een aanjager ontbeert of opstaat die het voortouw neemt ook in mindere tijden.

Succes kon geen potten breken. In de eerste helft waren zij geen partij voor Hollandia T. In de tweede helft kwam Succes iets meer in het spel. De uitslag, 0-2 is terecht.

Het dient gezegd dat Succes de tweede helft meer op de helft te vinden was van de tegenstander. Het had er ook alle schijn van dat Hollandia T dat ook toeliet. Het leek er zelfs op dat de gasten het verdere verloop van de wedstrijd als formaliteit beschouwde en gaven nog maar zelden vol gas. Succes probeerde het initiatief naar zich toe te trekken maar uitgerekend de achterste linie van Hollandia T bleef wel bij de les waardoor er voor de toeschouwers verder weinig te genieten viel. En als er eens een Successer sporadisch voor het doel verscheen dan werd de individuele actie te lang doorgevoerd. Ook vanuit de tweede lijn werd Hoogenboom niet op de proef gesteld. De enkele schoten die hij op zich af zag komen miste kracht en precisie. Het dichtst bij de aansluitingstreffer was nog Job Van den Esschert. Een kwartier voor tijd kon hij een fraaie voorzet van Jeroen Metselaar net niet afronden. Zijn inzet verdween rakelings over. Met drie wissels probeerde trainer Jan Loew het tij nog te keren. Merijn Kok kwam voor Stef de Koning, Ted Jorna moest als stormram fungeren en verving Pieter Mulder en A junior Toine Bugel maakte in de slotfase ook nog zijn opwachting. Het mocht niet meer baten want de Hollandia T verdediging bleef ook in de slotminuten makkelijk overeind. Volgende week wacht Succes weer een thuiswedstrijd tegen Schagen met hopelijk weer eens een positief resultaat.