Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 24-02-2015 om 21:17  |  link  |  bewaar  |  print


DEN OEVER - Wist u dat kibbeling een verbastering is van het woord "kabeljauwwang. Deze wangetjes van de kabeljauw werden apart uitgesneden en werden ooit als "kibbeling" aangeboden als ware delicatesse!

De originele kabeljauwwangetjes hebben een zeer aparte eigen smaak en textuur. Tegenwoordig wordt van veel witvissoorten kibbeling gemaakt, waaronder koolvis. Onze voorkeur gaat toch echt naar kibbeling van echte kabeljauwfilet, vandaar dat de Zeeverse Vismarkt die deze week in de aanbieding heeft!
1 kilo vers gesneden kibbeling van kabeljauw voor € 12.50 met gratis kibbelingkruiden!

Hoe maakt u kibbeling?
Ingrediënten:
1 kilo kabeljauwfilet
150 gram bloem
2 eieren
250 ml witbier of pils
zonnebloem olie om in te frituren

Maak een beslag van de bloem, de eieren en het bier. Maak de olie goed heet. Haal de vis door het beslag en frituur mooi goudbruin. Bestrooi naar smaak met de kibbelingkruiden. Lekker met frites en zelfgemaakte ravigottesaus!

Ingrediënten:
2 grote zoetzure augurken (zeer fijn gesneden)
1 ui (zeer fijn gesneden)
1 eetlepel mosterd
125 milliliter mayonaise
125 milliliter crème fraîche
1 eetlepel citroensap
zout, peper

De augurk en de ui fijn snijden. De mosterd, mayonaise, cremé fraiche en de citroensap goed door elkaar roeren. De augurk met de ui erbij doen en nogmaals goed door roeren. Op smaak brengen met wat zout en peper.

U kunt de vers gesneden kibbeling bestellen in de webshop .
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions