Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, stamppot van Kabeljauw met Boerenkool Uitgegeven op 28-01-2015 om 16:16 | link | bewaar | print
DEN OEVER - Gezond nieuws van de haven.
Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar wist u dat vis ook prima past bij echte winterse kost zoals stamppot!
Kabeljauw met Boerenkool*
Ingrediënten (4 personen)
1 citroen
50 gr Parmezaanse kaas
25 gr paneermeel
500-600 gr kabeljauwfilet
2 el arachideolie
600 gr boerenkool
2 el grove Zaanse mosterd
200 ml kraanwater
900 gr aardappelpuree met boter
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Rasp de kaas. Meng het citroenrasp, de kaas en het paneermeel in een kom.
Snijd de kabeljauwfilet in gelijke stukken (1 stuk/persoon). Vet de ovenschaal in en leg de kabeljauw erin, verdeel het parmezaan-paneermeelmengsel erover. Druk goed aan en bak ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de boerenkool en mosterd 5 min. Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan nog 5 min. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de kabeljauwfilet met de boerenkool en aardappelpuree.
* recept van ah
**(prijs van € 4.00 p/kg alleen bij afname van 2 kg of veelvoud daarvan. De vis wordt nog afgewogen, dus prijs kan iets hoger/lager uitvallen.)