Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 23-01-2015 om 21:13  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


vrijdag 6 februari

Bingo

WIERINGERWERF - ANBO Wieringerwerf organiseert een bingomiddag voor haar leden in de Cultuurschuur.

Aanvang: 13:30 uur. De locatie is vanaf 13:00 uur open. Er zijn weer veel mooie prijzen te winnen.


vrijdag 6 februari

Open dag Regius College

SCHAGEN - Honderden kinderen in de regio, die nu in groep acht van de basisschool zitten, gaan in augustus naar het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd, want: welke school kies je? Het Regius College Schagen organiseert van 15.30 tot 20.30 uur haar jaarlijkse Open Dag.


Tijdens de Open Dag zijn leerlingen uit groep 8 en hun ouders van harte welkom om de schoolgebouwen van binnen te bekijken. Regius College Emmalaan (Vmbo BL/KL en Praktijkonderwijs), Regius College Oranjelaan (Vmbo TL) en Regius College Wilhelminalaan (Havo/Vwo) zijn geopend op vrijdag 6 februari. En hoewel je als brugklasser niet op deze locatie zult beginnen, staan ook de deuren van Regius College Hofstraat Beroepsonderwijs wijd voor je open. Daar kun je de moderne praktijkruimtes van de beroepsgerichte afdelingen van de bovenbouw Vmbo bekijken.

Tijdens de Open Dag kun je alvast sfeer proeven bij ons op school. Op de route door de verschillende locaties kom je docenten en leerlingen tegen, die graag uitleg geven en vragen beantwoorden. Er zijn allerlei demonstraties en in veel lokalen kun je ook zelf iets doen, zoals proefjes bij scheikunde en biologie. Dus kom langs op 6 februari en maak kennis met het Regius College!

Voor ouders worden er op 2 en 4 februari informatieavonden georganiseerd. De uitnodigingen voor deze avonden zijn via de basisscholen verspreid. Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl.


vrijdag 6 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
20 maart v = verloting


vrijdag 6 februari

Wandelen in het duister

SCHOORL - De winter is het ideale jaargetijde om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan. Hij laat je de donkere nacht een avon(d)tuur in de duinen beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur.

Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.
De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis.


vrijdag 6 en zaterdag 7 februari

Toneelvereniging Lely speelt Hulde

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely speelt Hulde, een filosofisch blijspel van Bernard Slade. De voorstelling is om 20:00 uur in het kerkje van Slootdorp.

Hulde

Het stuk Hulde is een filosofisch blijspel dat gaat over een vader, Rik, die nooit volwassen is geworden en zijn zoon Jos die zich nooit als een kind heeft kunnen gedragen. Rik heeft zijn talenten, zijn geld, zijn vrouwen en de relatie met zijn zoon verwaarloosd en verloren. Zijn natuurlijke charme maakt dat iedereen van hem houdt en hem zijn fouten vergeeft. De wereld is zijn podium, hij is nooit bijzonder succesvol in zijn werk, maar wel bijzonder talentvol in het maken van vrienden. Door gezondheidsredenen trekken vader en zoon, in misschien wel hun laatste zomer samen, naar elkaar toe en terwijl zij worstelen met hun onderlinge verhoudingenmaken vrienden van Rik de balans op. Op een komische manier maakt u kennis met Sandra, een fotomodel, Heleen, een ex-prostitué, Rik’s arts en goede vriendin: dr. Peeters, de ex-vrouw van Rik: Maartje en de manager, vriend en rechterhand van Rik: Lou. Zijn vrienden en geliefden gunnen hem een staande ovatie en zorgen ervoor dat het stuk op een prachtige manier tot een einde komt met een huldebetoon aan Rik Tempelier. Hulde staat onder regie van Hans Klein uit Oudorp, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.


Hans Klein met de cast, souffleuse en technische ploeg van TV Lely

Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912, à € 10,00, donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,00.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebook pagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl.


zaterdag 7 februari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: Oosterse wokschotel met zalm, bakje van 1 kilo voor € 15.00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 7 februari

Tulpenexcursie

SLOOTDORP - Kwekerij Siem Munster opent de deuren voor een tulpenexcursie. Evenals voorgaande jaren neemt tuindersvrouw Sandra Munster haar gasten mee voor een kijkje in de kassen, waar dagelijks 60.000 tot 100.000 tulpen worden klaargemaakt voor de bloemenveiling.

Met de Tulpenexcursie bieden Siem en Sandra Munster (internationale) gasten de mogelijkheid tulpen te kijken in hun kas en op het veld. Vandaag kunnen belangstellenden na reservering vooraf van 10:30 tot 12:00 uur mee op excursie.
Kwekerij Siem Munster bevindt zich in de Kop van Noord Holland, direct naast de snelweg A7. Meer informatie over de Tulpenexcursie is te vinden op www.tulpenexcursie.nl of telefonisch via 0227-604655 / 06-54325008.


zaterdag 7 februari

PvdA Hollands Kroon komt langs

WIERINGERWAARD - De Partij van de Arbeid Hollands Kroon gaat weer de straat op, ditmaal in Wieringerwaard. De vrijwilligers gaan samen met Tweede Kamerleden, gemeenteraadsleden en kandidaten voor de Provinciale Staten van Noord Holland van deur tot deur.

Zij spreken met inwoners over hun buurt, problemen die spelen en ideeën die ze hebben. Tweede Kamerlid Jeroen Recourt van de PvdA zal de lokale afdeling ondersteunen bij deze actie. De roos zal in ieder geval niet ontbreken.

Bij problemen die de PvdA tijdens 'PvdA in de buurt' tegenkomt komt de gemeenteraadsfractie of het lokale Ombudsteam in actie en die geven het weer door aan de Tweede Kamerfractie in Den Haag.


zaterdag 7 februari

Open huis Inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK - Het Inloophuis organiseert in het kader van Wereldkankerdag wederom een open huis.Op deze dag kunnen mensen kennis maken met het werk van het inloophuis in een gemoedelijke sfeer. Het inloophuis staat open voor kankerpatiënten, mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, partners, mantelzorgers en vrienden.

Velen herinneren zich ongetwijfeld nog de commotie rondom de wensballonnen begin januari door de milieubeweging. Dat haalde ook gelijk de landelijke pers, Radio en TV (o.a. Hart van Nederland). Resultaat was dat de ballonnen niet opgelaten zijn.
I.p.v.de ballonnen is een leuk alternatief bedacht, namelijk 'wensbuisjes'. Aan Boomlab, een bedrijf in laboratorium artikelen zijn 250 reageerbuisjes gevraagd en het bedrijf heeft er 1000 geschonken.
Op de open dag is het resultaat te zien op de bovenverdieping hangend in de wenstakken. Bezoekers mogen zelf ook een buisje op-pimpen met welk materiaal dan ook en er een wens of gedachte in doen Vervolgens worden de buisjes gesloten en opgehangen in de wenstakken en daar blijven ze dan ook.

De open dag is leuk voor alle mensen uit Medemblik, Stedebroec en Hollands Kroon. Ook voor gezonde mensen, die nieuwsgierig zijn hoe een inloophuis er uit ziet en wat er zoal geboden wordt. Ook kinderen zijn welkom. Die mogen ook een buisje op-pimpen in de eigen jeugdruimte 'The Basement' en deze vervolgens zelf ophangen.

De open dag is van 11:00 tot 16:00 uur. Koffie en thee is gratis. Meer informatie: www.inloophuismedemblik.nl.


zaterdag 7 februari

Klassiek concert

WIERINGERWERF - De Culturele Raad Wieringermeer organiseert een klassiek concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Vanavond komt de piano op een prominente plaats te staan. Deze zal bespeeld gaan worden door de heer Roel Praas; begenadigd speler van tal van pianorecitals.

Roel Praas
is in 1953 geboren in Haarlem.
Hij studeerde af op het spelen van piano aan het conservatorium te Zwolle en volgde verscheidene cursussen in Frankrijk bij Claude Hellfer en bij Ergican Saydam in Oostenrijk. Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool te Twente.

Roel zal vergezeld worden door Palle Fuhr Jørgensen.
Deze Deense bas-bariton ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en vervolgde zijn opera opleiding bij Marie Louise Hendrickx in Antwerpen.
Nog altijd volgt hij masterclasses en zijn huidige coach is de Vlaamse altmezzo Lucienne van Deijck.Sinds 2003 treden de heren samen op en zijn ze een veel gevraagd muzikaal duo.
Het programma bestaat uit stukken van Schubert, Schumann, John Ireland, Roger Quilter, Frank Bridge en vele anderen.

Het concert begint om 20:00 uur. De entree is € 10,00. Reserveren is niet noodzakelijk, maar mag wel via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere, 0227 581781.


zaterdag 7 en zondag 8 februari
zaterdag 7 en zondag 8 februari
zondag 8 februari

Kerkdienst


HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Ds. C. Mataheru uit Hoorn in de Ankerkerk.


Floortje gaat naar de dokter is de titel van het prentenboek dat centraal staat tijdens de viering voor de Zwerfkeitjes in de ontmoetingszaal van de Ankerkerk.


Het prentenboek is geschreven door Aline de Pétigny en geïllustreerd door Nancy Delvaux. “Ziek zijn en beter” worden is deze zondag het thema en natuurlijk zal het geheim in de doos hier ook iets over onthullen. Verder zal er onder leiding van Gemma Rotgans, Jeanette Zomerdijk en Merel Stins gezongen en geknutseld worden.zondag 8 februari

Eigenwijz met vrienden bij Kees

ANNA PAULOWNA - Vrouwenzanggroep Eigenwijz uit Julianadorp treedt op in de Keesschuur, Middenweg 9b. Gastoptredens zijn er van Michiel Tegelberg uit Den Helder en leden van de zangworkshop Ameland Acappella. Het optreden begint om 14:00 uur.

Eigenwijz is in 2010 opgericht door Nardi Heilings en Janet Pijcke uit Julianadorp. Ze wilden een klein koortje beginnen, dat zich zou richten op jazz- en popliedjes. A capella gezongen, dus zonder begeleiding van instrumenten. Durk Geertsma uit Julianadorp werd aangetrokken als dirigent en na een voorzichtig begin groeide de groep tot een geheel.Er wordt hoofdzakelijk drie- en vierstemmig gezongen. Jazzliedjes zoals Girl fom Ipanema staan op het repertoire, maar ook een vierstemmige bewerking van Birds van Anouk of een vocalisatie van de Aria van Bach. Net nieuw is “Mag ik dan bij jou?” van Claudia de Breij. Speciaal voor deze middag is Joost Tuithof gevraagd drie liedjes op de piano te begeleiden.
Het eerste gastoptreden is van Michiel Tegelberg uit Den Helder. Hij zingt Nederlandstalige luisterliedjes over herkenbare alledaagse dingen, soms ontroerend, soms met een milde ironie. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar.
Het tweede gastoptreden is van de deelnemers aan Ameland Acappella, een muzikaal weekend dat eens per jaar in november op Ameland wordt gehouden. De dertig deelnemers studeren dan jazz- en popnummers in, steeds onder leiding van een andere dirigent.


De toegang is vrij. Bezoekers worden verzocht om te parkeren bij de begraafplaats.


zondag 8 februariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. Indien gewenst is het krijgen van een instructie mogelijk. Dit jaar wordt er een nieuw spel georganiseerd, het zogenaamde 'vijfbal'. Zo kan men spelenderwijs de biljartsport leren.

De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


dinsdag 10 februari
dinsdag 10 februari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


woensdag 11 februari

Open oefenavond Wieringer Dangsers

WIERINGERWERF - De Wieringer Dangsers houden eenmalig een “open oefenavond” in de Cultuurschuur aan het Loggerplein. Normaal gesproken oefenen de dangsers iedere woensdagavond van acht tot tien uur in de ontvangstruimte van het Museum Jan Lont in Stroe.

Om met het Nederlandse volksdansen de gemeente Hollands Kroon te veroveren hebben de dangsers gemeend een aantal oefenavonden in de gemeente te moeten houden. Zo komen in de loop van het jaar ook de voormalige gemeentes Niedorp en Anna Paulowna aan de beurt.
Iedereen, die belangstelling heeft voor deze dansen is op de oefenavonden van harte welkom om even te kijken en ook meedansen is geen enkel bezwaar. Ook muzikanten, die belangstelling hebben zijn van harte welkom en mogen hun instrument meenemen.

De oefenavond begint om acht uur, na een uurtje dansen wordt er een kwartier gepauzeerd en klokslag tien uur wordt de laatste danspas gezet. Daarna is er nog tijd om de avond te evalueren en informatie te vragen over kostuums en andere activiteiten van de vereniging.


donderdag 12 februari

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


vrijdag 13 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 13 februari

Sportquiz

HIPPOLYTUSHOEF- Buurtvereniging Noordervenne organiseert in samenwerking met de Evenementen commissie de inmiddels prestigieuze sportquiz in de kantine van vv Succes en Tonegido. Aan deze editie kunnen 16 teams deelnemen. Om 19.30 uur worden de ingeschreven teams verwacht en om 20.00 uur zal quizmaster Jack Kostwinder aftrappen met de eerste ronde.

De sportquiz staat ook dit jaar weer op de kalender. En dat is niet voor niets. Want de organiserende Buurtvereniging Noordervenne maakt er altijd een mooie happening van. Daarbij valt steeds weer op hoeveel tijd er door deze vrijwilligers ingestoken is om een zo professioneel- en gevarieerd mogelijke quiz te maken.Wat voor vragen dit zoal zullen zijn, daar wil de presentator van deze avond Jack Kostwinder natuurlijk nog niets over kwijt. Maar na lang aandringen wilde hij nog wel uit de doeken doen wat de deelnemers te wachten staat. ,,Ik mag wel zeggen dat deze editie, nog meer dan in andere jaren, een quiz is voor de echte sportliefhebber. En wij allen van de organisatie vinden hem ook nog eens ietsjes moeilijker dan andere jaren.
Op de vraag of we nog een andere opzet kunnen verwachten van de quiz zegt Kostwinder. ,,Een heel andere opzet wordt het niet maar we verzinnen elke editie wel een nieuwe invalshoek om de quiz verrassend en leuk te houden. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld geen rode draad spel meer. Daarvoor in de plaats krijgt het team een joker die ze in kunnen zetten en waarbij dubbele punten te verdienen zijn.’’


zaterdag 14 februari

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 14 februari

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 14 maart, 11 april en 9 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 14 februari

Toneelvereniging Lely speelt Hulde

WIERINGERWERF - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp speelt Hulde, een filosofisch blijspel van Bernard Slade. De voorstelling is om 20:00 uur in de Cultuurschuur.

Hulde

Het stuk Hulde is een filosofisch blijspel dat gaat over een vader, Rik, die nooit volwassen is geworden en zijn zoon Jos die zich nooit als een kind heeft kunnen gedragen. Rik heeft zijn talenten, zijn geld, zijn vrouwen en de relatie met zijn zoon verwaarloosd en verloren. Zijn natuurlijke charme maakt dat iedereen van hem houdt en hem zijn fouten vergeeft. De wereld is zijn podium, hij is nooit bijzonder succesvol in zijn werk, maar wel bijzonder talentvol in het maken van vrienden. Door gezondheidsredenen trekken vader en zoon, in misschien wel hun laatste zomer samen, naar elkaar toe en terwijl zij worstelen met hun onderlinge verhoudingenmaken vrienden van Rik de balans op. Op een komische manier maakt u kennis met Sandra, een fotomodel, Heleen, een ex-prostitué, Rik’s arts en goede vriendin: dr. Peeters, de ex-vrouw van Rik: Maartje en de manager, vriend en rechterhand van Rik: Lou. Zijn vrienden en geliefden gunnen hem een staande ovatie en zorgen ervoor dat het stuk op een prachtige manier tot een einde komt met een huldebetoon aan Rik Tempelier. Hulde staat onder regie van Hans Klein uit Oudorp, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.


Hans Klein met de cast, souffleuse en technische ploeg van TV Lely

Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912, à € 10,00, donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,00.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebook pagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl.


zaterdag 14 en zondag 15 februari
(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zondag 15 februari
zondag 15 februari

Etnosaraj

WINKEL - Etnosaraj geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Etnosaraj is een viermansformatie op accordeon, gitaar, contrabas en verschillende percussie-instrumenten verzorgt een avond met muziek van de Balkan, hun land van herkomst.
In hun muziek klinkt expressiviteit, melancholie, smart en vreugde door.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


woensdag 18 februari

Nestkast timmeren en pimpen

SCHOORL - Help de vogels aan een plekje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze opzoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je om 14:00 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Eventueel kun je het daarna nog een leuk kleurtje geven. Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur.
Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.


woensdag 18 februari

Cursus reanimatie

WESTERLAND - Het Rode Kruis geeft een cursus reanimatie aed in Westerland. De cursus wordt op Westerlanderweg 61gegeven volgens het Rode Kruis en na afloop ontvangen deelnemers een rode kruis certificaat.

Er is ruimte voor 6 personen. De avond duurt van 19:00 uur tot ± 21:30 uur. Deelname kost € 37,50, inclusief lesmateriaal.
Inschrijven kan via http://shop.rodekruis.nl/cursus-reanimatie-en-aed of via info@instructieopmaat.nl.


donderdag 19 februari

Spreekuur voor Mantelzorgers

MIDDENMEER - Mantelzorgmakelaar Monique Post kan vragen van mantelzorgers direct beantwoorden en helpen bij het invullen van formulieren. Zij is van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig op een
spreekuur voor Mantelzorgers in Middenmeer.


De wirwar van regels, instanties en tegemoetkomingen is voor veel Mantelzorgers vaak niet te overzien.
Voor al deze Mantelzorgers organiseert het Mantelzorgcentrum een spreekuur voor Mantelzorgers.

• Hoe regel ik de zorg bij mijn ouders?
• Mantelzorg en erfbelasting hoe zit dat nou precies?
• Wat kost de zorg als ik zorg inzet?
• Wanneer neem ik een pgb?
• Zijn er voor mij ook wettelijke regelingen en voorzieningen?
• Is het verstandig om mijn ouders in huis te nemen, wat zijn de financiële consequenties.
• Hoe plaats ik een mantelzorgwoning.

Dit zijn slechts een aantal vragen waar mantelzorgers regelmatig mee komen.

Inzet van de Mantelzorgmakelaar is voor Mantelzorgers uit de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder gratis.
Als u gebruik wilt maken van het spreekuur mail naar mweel@mantelzorgcentrum.nl of bel 0223-747009.
Locatie is nog niet bekend dit hoort u na inschrijving.

De mantelzorgmakelaar is onderdeel van het Mantelzorgcentrum, hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord.


vrijdag 20 februari

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de tweede avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.

De volgende competitieavonden zijn op 20 maart, 24 april en de laatste is op 29 mei.


vrijdag 20 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 maart v 3 april v
20 maart 17 april prijsuitreiking
v = verloting


vrijdag 20 februari

Wandelen in het duister

SCHOORL - De winter is het ideale jaargetijde om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan. Hij laat je de donkere nacht een avon(d)tuur in de duinen beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur.

Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.
De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur. Toegang is gratis.


vrijdag 20 februari

Clubavond MIOS

ANNA PAULOWNA - De familie Looijesteijn vertelt over hun race ervaringen bij Motorclub MIOS.

Voor MIOS leden en andere belangstellenden met de Looijesteijn racefamilie (Co, Harry en Ron).
Aanvang 20:30 uur, MIOS clubhuis, Zoutpad 1 te Anna Paulowna

zaterdag 21 februari

Rommelmarkt


HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt in de voormalige school De Marske aan de Irisstraat 2. De opbrengst wordt 100% voor Roemenië gebruikt.

Als u nieuwsgierig bent óf u wilt komen grasduinen tussen de leuke spulletjes, kom dan gerust. Er is een gezellige bar voor koffie en thee.

De najaarsmarkt is van 10:00 tot 16:00 uur.
Kom als het even kan op de fiets. Er is namelijk niet zo veel parkeerplek. De buurt zal het erg waarderen wanneer zij geen overlast hebben.


zaterdag 21 februari

Opening expositie Iconen

HIPPOLYTUSHOEF - In de Hippolytuskerk aan het Kerkplein wordt om 16:00 uur een expositie geopend met de geschilderde iconen van de Helderse kunstenares Ineke Pastoor.

Iconen zijn beeltenissen van belangrijke kerkelijke figuren, sober van compositie en helder van uitvoering. Zij zijn al in het vroege christendom ontstaan en hebben vanuit Constantinopel tijdens het Byzantium hun weg door heel Europa gevonden.
Ineke Pastoor heeft zich onder leiding van gerenommeerde meesters; aanvankelijk in Nederland, later ook in Oost-Europa, bekwaamd tot iconenschilderes van hoog niveau. Nu geeft ze op haar beurt ook zelf les in haar atelier te Den Helder.
Aanvullend op deze expositie wordt werk getoond van leerlingen van 'De Wieringer schilderwerkplaats iconen achter glas' geleid door Tjalling Kindt, predikant van de Doopsgezinde kerk in Hippolytushoef.

De expositie loopt tot en met 6 april en is afgezien van paasmaandag uitsluitend op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur te zien. Gesloten op 22 februari en 22 maart. Iedereen is van harte welkom, ook tijdens de officiële opening.


zaterdag 21 februari

Strikken en Stropers

SCHOORL - Strikken en Stropers is een avon(d)tuur voor kinderen tot 13 jaar in de Schoorlse duinen. Je kunt mee op deze speurtocht.

De laatste tijd ziet de boswachter regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt nu speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren die in de strikken gevangen zitten te bevrijden. Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Aan het eind wordt je inzet beoordeeld. Je hebt altijd prijs! Het beste team wordt op facebook bekend gemaakt en er worden groepsfoto’s gemaakt waarin je jezelf kan taggen.Voor kinderen t/m 12 jaar. Ook erg leuk als verjaardagspartijtje. Er kan per team ingeschreven worden van maximaal 10 personen. Deelname per team is € 45,00, inclusief broodje bakken en warme chocolademelk.
Het avontuur begint vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur. Er wordt elk kwartier gestart met een nieuwe team. De tocht duurt 1,5 uur.

Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op telefoonnummer 072-5093352.

Openingstijden: Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl en is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.


zaterdag 21 februari
zaterdag 21 februari

Bingo

KOLHORN - In de kantine van v.v. Kaagvogels is weer een leuke Bingo-avond.

De avond begint om 20:00 uur en iedereen is van harte welkom.


zaterdag 21 februari

Keezen

NIEUWE NIEDORP - Er is keezen in dorpshuis de Prins Maurits, Dorpsstraat 79). Aanvang 20:00 uur.

Er worden ongeveer 4 spelletjes (liefst 5) op een avond gespeeld, net hoe snel of het gaat.
De entree is € 3,00. Dit wordt besteedt aan hapjes en leuke prijsjes voor de beste keezers. Het spelplezier staat bovenaan.

Opgeven met een partner kan bij Nel Kort, shorty27@online.nl, 0224-542223 of Petra Benit, benit1@quicknet.nl, 0224-542168.
Geef dan even door wie je partner is en je mobiele nummer.


zondag 22 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 februari

Kabouter Zako en het Kristal

SCHOORL - Poppentheater ‘Belletje Sterk’ speelt op zondag 22 februari in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling “Kabouter Zako en het Kristal”.

Kabouter Zako woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen? Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 14:00 uur en duurt 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 7,50 per persoon inclusief limonade, koffie of thee. Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.
Reserveren via www.buitencentra.nl Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352.

Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is dagelijks open van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Het centrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.


zondag 22 februari

Kroonconcert Ensemble Rood Hout

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ensemble Rood Hout geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Ensemble Rood Hout bestaat uit Nienke van der Meulen - hobo, Gerben Budding - klavecimbel en Linde Schinkel - sopraan.
Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten wwaruit rood Hout bestaat. Het barokensemble werd opgericht in 2008 en speelde o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Deze middag: " Women in distress": muziek en teksten over vrouwen die rouwen, of een verloren liefde bezingen. Met de mooiste composities over dit onderwerp van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Henri Purcell.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


woensdag 25 februari

Nestkast timmeren en pimpen

SCHOORL - Help de vogels aan een plekje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze opzoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je om 14:00 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Eventueel kun je het daarna nog een leuk kleurtje geven. Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur.
Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 25 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)

De volgende bingo’s zijn op 25 maart (paas bingo), 15 april en 20 mei.


vrijdag 27 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 28 februari

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 28 februari

Tulpenexcursie

SLOOTDORP - Kwekerij Siem Munster opent de deuren voor een tulpenexcursie. Evenals voorgaande jaren neemt tuindersvrouw Sandra Munster haar gasten mee voor een kijkje in de kassen, waar dagelijks 60.000 tot 100.000 tulpen worden klaargemaakt voor de bloemenveiling.

Met de Tulpenexcursie bieden Siem en Sandra Munster (internationale) gasten de mogelijkheid tulpen te kijken in hun kas en op het veld. Vandaag kunnen belangstellenden na reservering vooraf van 10:30 tot 12:00 uur mee op excursie.
Kwekerij Siem Munster bevindt zich in de Kop van Noord Holland, direct naast de snelweg A7. Meer informatie over de Tulpenexcursie is te vinden op www.tulpenexcursie.nl of telefonisch via 0227-604655 / 06-54325008.


zaterdag 28 februari en zondag 1 maart


Driebandentoernooi

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert een open sriebandentoernooi.

Er wordt gestreden om levensmiddelen plus de wisselbeker.
Opgave met vermelding van libre moyenne pjooms42@hetnet.nl, 0227-592785.


(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


zondag 1 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 maart

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


dinsdag 3 maart
donderdag 5 t/m maandag 9 maart

Lentetuin Breezand

ANNA PAULOWNA - Anna Paulowna is natuurlijk met name bekend vanwege de bloembollenteelt. De regio wordt dan ook vaak als dé bollenstreek bestempeld. Traditioneel start men de lente met de Lentetuin in Breezand. Dit evenement vindt elk jaar plaats in de periode eind februari-begin maart. Dit jaar is de 35e editie van de Lentetuin Breezand en zal het thema aansluiten bij de festiviteiten van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk.

Waarom 200 jaar?
In november 1813 kreeg Nederland, na inlijving bij Frankrijk, zijn onafhankelijkheid terug. Dit betekende dat Nederland opnieuw een eenheidsstaat zou worden. De Prins van Oranje keerde terug en dat leidde uiteindelijk tot zijn inhuldiging als Koning Willem I in het jaar 1815. Dit jaar later staan we daarom stil bij 200 jaar onafhankelijkheid; een Nederland dat vrij en verbonden is door gelijke rechten en plichten. Het Nationaal Comité gaat verschillende festiviteiten zelf organiseren en stimuleert daarnaast initiatieven op regionaal en lokaal niveau, zoals bijvoorbeeld de Lentetuin in Breezand!

Het evenement
In de 35e editie van de Lentetuin Breezand editie zullen een aantal historische momenten en gebeurtenissen uitgebeeld worden en aangekleed worden met duizenden prachtige bolbloemen en bloemstukken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het Paleis op de Dam, de eerste spoorlijn en de Nederlandse Antillen, maar bijvoorbeeld ook de Watersnoodramp zal in de show verwerkt worden.

Aangrenzend aan de Lentetuin, wordt steevast ook de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs gehouden. Op deze voorjaarsbeurs zullen verschillende standhouders een breed scala aan huis- en tuinartikelen aanbieden.

Toegangsprijs
De toegangsprijs voor de Lentetuin Breezand is dit jaar vastgesteld op €6,50,-. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €3,00,- en 65+´ers betalen €5,50,-. Toegang tot de Lentetuin Breezand betekent ook entree tot de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs.

Waar?
De Lentetuin Breezand vindt plaats op het Sportcomplex van Zap. Ceresplein 1, 1764 HD Breezand.
Op het Ceresplein en in de omliggende straten en wegen kan gratis geparkeerd worden. Zorg er wel voor dat de toegang tot de Lentetuin vrijgehouden blijft voor hulpdiensten.

Openingstijden
De Lentetuin Breezand is van 5 t/m 8 maart geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur en op 9 maart van 10.00 uur tot 20.00 uur. De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder.

Kinderen
Ook kinderen zijn van harte welkom op Lentetuin Breezand. Zij kunnen in het speciaal voor kinderen ingerichte bloementuintje rustig knutselen, kleuren of lekker een filmpje kijken. Verschillende vrijwilligers zullen zich inzetten om het kinderen naar de zin te maken. Het bloementuintje is van donderdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Moet ik verder nog ergens aan denken?
Wanneer je naar de Lentetuin Breezand gaat, moet je er rekening mee houden dat het verboden is eigen consumpties of verpakkingen van buiten mee naar binnen te nemen. Op het evenement zijn verschillende hapjes en drankjes te verkrijgen. Verder is het aan te raden comfortabele kleding te dragen (neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van Mona Mode). Verdere informatie over het evenement kun je vinden op de website van de Lentetuin.


vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 maart 17 april prijsuitreiking
3 april v v = verloting


zaterdag 7 maart

Hardloop beginnerscursus

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer start een hardloop beginnerscursus.

Renate Wennemars, de Running Coach van de Atletiekunie heeft de perfecte oplossing: “Als je graag meer wilt bewegen in 2015, is hardlopen een fijne sport om mee te beginnen. Het is een eenvoudige, laagdrempelige vorm van bewegen; gezond voor lichaam en geest. Je bent buiten, vaak op mooie plekken. Je komt thuis met rode wangen: van inspanning, maar vaak ook van plezier. Met Start to Run, het hardloopprogramma van de Atletiekunie voor beginners, werk je op een verantwoorde manier aan een fitter lichaam. Onder begeleiding van hardloopspecialisten zet je, samen met andere beginners, je eerste stappen op weg naar meer energie.”De Start to Run-groep treft elkaar één keer per week. Het is de bedoeling om ook zelf een keer te gaan trainen. Over die training die je in je eentje hebt gedaan (ondersteund door een app), kun je dus later je verhaal kwijt bij de rest van de groep of bij de trainer, als je dat graag wilt delen. “Bovendien”, weet Renate, “Is samen ergens naar toe werken veel leuker! Zet je over je drempelvrees heen; maak een begin. Ga gewoon eens een stukje hardlopen en zie dat heel veel andere mensen dat ook doen. Het is niet gek, ook niet als je langzaam loopt. Je geeft je bloot aan de blikken van anderen. Als je er moeite mee hebt dat andere mensen jou zien hardlopen, misschien hijgend met een hoofd als een tomaat, denk dan maar: ik loop! Ik doe het!”

Voor meer informatie: kijk op www.starttorun.nl. Inschrijving is mogelijk bij Ruud van Breukelen, ruud.breukelen@wxs.nl.


zondag 8 maart
zondag 8 maart

>


vrijdag 13 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 14 maart

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via
info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 14 maart

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 11 april en 9 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 15 maart
Botania Strijkkwartet

WINKEL - Het Botania Strijkkwartet geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een alternatief voor Bachs Matthäus Passion in de dagen voor Pasen. Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze wordt gespeeld in een versie voor strijkkwartet.
Radio 4-presentator Frits Bloemink geeft met zijn toelichting en voordracht een bijzondere dimensie aan dit concert.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier zonder pauze.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.
vrijdag 20 maart

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de derde avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.

De volgende competitieavonden zijn op 24 april en 29 mei.


vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3 april v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zaterdag 21 maart

Rommelmarkt


HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Netwerk Roemenië houdt een rommelmarkt in de voormalige school De Marske aan de Irisstraat 2. De opbrengst wordt 100% voor Roemenië gebruikt.

Als u nieuwsgierig bent óf u wilt komen grasduinen tussen de leuke spulletjes, kom dan gerust. Er is een gezellige bar voor koffie en thee.

De najaarsmarkt is van 10:00 tot 16:00 uur.
Kom als het even kan op de fiets. Er is namelijk niet zo veel parkeerplek. De buurt zal het erg waarderen wanneer zij geen overlast hebben.


zaterdag 21 maart
zondag 22 maart

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 maart

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Eke Simons (piano) geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Deze jonge pianiste treedt op in grote zalen in heel Nederland, en ze is regelmatig te gast in Zweden. We kennen haar ook uit het Tv-programma " De tiende van Tijl". Talent en techniek komen in haar spel als vanzelfsprekend samen. Naast een toegankelijk werk van de Zweed Kurt Wiklander speelt zij ook bekende klassiekers als de Fantasie van Robert Schumann, Consolation van Franz Schubert en muziek van Edward Grieg.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


woensdag 25 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)

De volgende bingo’s zijn op 15 april en 20 mei.


vrijdag 27 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 28 maart

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasdrive van het seizoen is op vrijdag 17 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


zondag 5 april

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 5 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


vrijdag 10 april

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 11 april

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 11 april

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavond is op 9 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


woensdag 15 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)

De volgende bingo is op 20 mei.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


zondag 19 april

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.
Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


vrijdag 24 april

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de vierde avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.

De laatste competitieavond is op 29 mei.


zaterdag 25 april

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 25 april
zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


zondag 3 mei

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 3 mei

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zaterdag 9 mei

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zaterdag 9 mei

Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


woensdag 20 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud. De bingo is in café De Harmonie, Kerkplein 1, en begint om 20:00 uur/

De hoofdprijs is € 115,00. Verder zijn er mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer…
Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-!

Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie: 0227-59 24 29 (B. van Dalen)


zaterdag 23 mei

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


vrijdag 29 mei

Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond om 19:30 uur is de laatste avond van de Keezcompetitie in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Er worden 4 spelletjes op gespeeld.
De 16 hoogste scores tellen voor het eindresultaat.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Als er mensen zijn die het Keez spel nog niet kunnen en dat willen leren dan helpt De Kasteleen graag verder. Stap gerust eens binnen. Thea of Leen (en de vaste gasten) zijn bereid om het spel uit te leggen.

Deelname kost € 2,50 per persoon per avond. Opgeven kan via kasteleen@ziggo.nl of aan de bar.


zaterdag 6 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zondag 7 juni

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 7 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zaterdag 20 juni

Visfileer workshop

DEN OEVER - Tijdens de Zeeverse Vismarkt wordt in de visafslag op de haven een workshop visfileren gegeven. De deelnemers verzamelen zich om 9:00 uur in de kantine van de visafslag. Na een bakje koffie en de benodigde uitleg gaan de deelnemers naar de hal van de visafslag voor het echte werk.In de hal staan Gert Jan en een vaste fileerder voor de deelnemers klaar, Gert Jan voor de uitleg en de fileerder voor de praktijk, het fileren van vis. Terwijl de fileerder de fijne kneepjes van het vak laat zien, ligt er voor de deelnemers ook een snijplank en mes klaar om meteen mee te doen. De vissoorten waar u mee gaat werken bestaan zowel uit platvis als rondvis, hierbij moet u denken aan schar, schol, poon maar ook kabeljauw.
Uiteraard is er alle tijd voor vragen over de vis, visverwerking en de visserij.

Halverwege de workshop is er nog een kleine pauze voor koffie met wat lekkers.
Na afloop krijgt ieder een gevulde tas met mooie gefileerde vis mee naar huis.
Deelname aan de workshop kos € 52,50 per persoon.
Aanmelden kan via info@versevis.nl. De workshop gaat door bij voldoende deelname.


zondag 5 juli

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 2 augustus

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 september

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 4 oktober

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 11 oktober

Werp 3-kamp

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten) op haar atletiekbaan aan de Dr. Tamsmalaan 2.

Aan de wedstrijd kunnen Junioren B/A, Senioren en Masters deelnemen (Junioren C mogen deelnemen als Junioren B).

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de Werp 3-kamp (kogelslingeren, discuswerpen, kogelstoten) of € 3,00 voor de losse onderdelen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar werp3kamp@avwieringermeer.nl.
Vermeld hierbij minimaal naam, vereniging, leeftijd en welke onderdelen.

Programma:
• 10:00 uur: Kogelslingeren
• 11:30 uur: Discuswerpen
• 12:30 uur: Kogelstoten


zondag 1 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


zondag 1 november

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kan op: www.buitencentra.nl/buitencentrum-Schoorlse-Duinen.aspx. De kosten zijn € 69,50. De start is vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 6 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis. Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Actueel...
30-09-2020 Wieringers Willen Wel, kringloopwinkel Twice doet het prima
29-09-2020 IJsclub komt contributie niet incasseren
29-09-2020 Lionsclub schenkt manege Noorderhaven paardenhoofdstellen
29-09-2020 Iepziekte in Hollands Kroon
29-09-2020 Elektronicavergelijker Knibble viert 5-jarig jubileum
29-09-2020 Spreeuwen houden afstand
29-09-2020 Belastingdienst helpt woningeigenaren met tips
29-09-2020 Nieuwe regels, café's moeten om tien uur sluiten, niet naar Succes, Wiron en Tonegido
28-09-2020 Slachtoffers gezocht van beroving via datingapp
28-09-2020 Slimme schapen
28-09-2020 Brandweer rukt uit voor breuk in gasleiding
28-09-2020 Veel dode vissen drijven in sloot De Haukes.
28-09-2020 Video laat zien wat de Hollands Kroonse Uitdaging is en doet
28-09-2020 Eerste donkertemeter geplaatst op Stroe
28-09-2020 Ledenvergadering Uitvaartvereniging 'De Laatste Eer'
28-09-2020 Laatste kaarten voor voorstelling 'De Verrassing'
28-09-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
28-09-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
28-09-2020 Stevinsluizen Den Oever vanaf 26 oktober half jaar volledig gestremd
28-09-2020 Tony wil weer de paden op, de lanen in
28-09-2020 Programma
27-09-2020 Succes stelt teleur in eerste thuisduel
27-09-2020 1200 euro van watersportvereniging naar KNRM
27-09-2020 Kinderspecial op dierendag in het rundveemuseum
27-09-2020 Wieringer motorraceteam strijdt zondag voor het IDM kampioenschap
26-09-2020 Certificaat 'dementievriendelijke gemeente' voor Hollands Kroon
26-09-2020 Smartboard naar Vikingschip
26-09-2020 Samen en toch eenzaam
26-09-2020 Uitslagen
26-09-2020 Overleden mevrouw van Dalen-de Jong
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Echtpaar Scheltus Stapel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...