Jaaroverzicht Wieringernieuws, november en december
Uitgegeven op 03-01-2015 om 00:02  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals u dat van ons gewend bent zetten wij de belangrijkste, grappigste en leukste berichten van het afgelopen jaar nog even op een rij.


Annie: "Tadaaaa daar istie dan Rudolf de postfiets morgen gaat hij mee de gleuven vullen!" Kijk, als je zo enthousiast je werk doet verdient dat zo'n lekkere worst van Slagerij Neidhöfer. Je krijgt de tegoedbon thuisbezorgd Annie. Het is niet bekend of Jos het achterlicht nu voorop gaat zetten.......

De maanden november en december had u nog tegoed van ons!



NOVEMBER




Oud? De duvel is oud!

HIPPOLYTUSHOEF - Hennie Hamelink kan weer een aantal jaren vooruit met haar mooie nieuwe auto!


Gespot, dit leuke berichtje op Facebook Vakgarage Verfaille:Vanmorgen deze mooie Opel Agila afgeleverd aan mevrouw Hamelink in Den Oever. Zij is inmiddels 85 jaar maar wilde toch nog een andere auto! Wij wensen haar veel rijplezier en dat ze er nog maar lang van mag genieten!


Het MOET gaan vriezen!

DEN OEVER - Zaterdag is de nieuwe mobiele kantine van de IJsclub Voorwaarts van het terrein van Keppel Bouw verhuisd naar de Marina Den Oever. Daar staat deze nu te wachten totdat er ijs op de haven komt te liggen.


Wouter Keppel (op de rug gezien) stelde zijn terrein naast het bouwbedrijf beschikbaar. Hier hebben de vrijwilligers hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen. In de unit is de kantine en een kantoortje gebouwd.

Om 2 uur kwam Andre Luyt met de kraan om de tuut tent op te hijsen en op de wagen
van Kaan Transport te zetten. Deze werd bestuurd door Simon de Haan nadat deze was geladen vertrok het hele spul naar Den Oever bij de 'pannenkoek' parkeerhaven op de
Hofmanshaven stond Gerard de Haan klaar met de aanhanger en de trekker van Marco
Heijblok om daar van de vrachtwagen over te laden op de aanhanger van de ijsclub. Het
verliep voorspoedig door de velevrijwilligers die aanwezig waren.



Sport en gezondheid

HIPPOLYTUSHOEF - Hippogym en Fysiotherapie HollandsKroon zijn vanaf 30 oktober 2014 gaan samenwerken. Hierdoor kunnen beide bedrijven de dienstverlening voor hun klanten verbeteren.



Bij lichamelijke klachten kunnen klanten van Hippogym gebruik maken van de expertise van de fysiotherapeuten en patiënten van Fysiotherapie HollandsKroon kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Hippogym. Fysiotherapie HollandsKroon zal ook de nieuwe behandelruimte aan het Molenveld gaan gebruiken.
Door goed te bewegen herstellen mensen sneller van een blessure of operatie. Door de kennis van Hippogym en Fysiotherapie HollandsKroon te combineren, krijgen mensen een goed onderbouwd trainingsschema, wat zorgt voor een voorspoedig herstel. Ook kan men door specifiek te trainen blessures met sporten of werk voorkomen. Bij Hippogym zijn hiervoor alle faciliteiten aanwezig.
Mensen met lichamelijke klachten kunnen onder begeleiding van de fysiotherapeuten Trea Vader en Lars Zeeman van Fysiotherapie HollandsKroon iedere maandag en donderdag sporten van 13.00 uur tot 14.00 uur. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie HollandsKroon via telefoonnummer 0227511656 of stuur een mail met uw vraag of aanmelding naar info@fysiotherapiehollandskroon.nl.


Blub blub blub, WR 17 maakte water

DEN OEVER - Vrijdagochtend liepen de nettenruimten en het visruim van de WR 17 vol met water. De reden van dit ongemak was een kapotte afsluiter/lenspomp. Het euvel werd spoedig verholpen. Het schip van rederij Koorn ligt inmiddels weer recht.


Dat was wel even schrikken voor de bemanning vrijdagmorgen. Gelukkig was de Brandweer snel ter plaatse om het schip leeg te pompen.Bron: Henk Sluiter.


Doorkijkje...

DEN OEVER - Doorkijkje....


Het oog van de fotograaf. Foto Henk-Jan Wittink


Wereldkampioen op bezoek motorshow

HIPPOLYTUSHOEF - Het is een groot succes geworden, de tweede Historische Motorenshow in De Harmonie in Hippolytushoef. Zelfs een wereldkampioen kwam langs!


Een leuke verrassing voor de twee organisatoren van deze show, Ronald Hoekstra (links) en Gerard Numeijer (rechts), was het bezoek van de snelste zijspancoureur ter wereld Tim Reeves. Tim is wereldkampioen sidecars 2014. Hij kwam met zijspancoureur Kees Endeveld mee naar Hippolytushoef. Natuurlijk nam fotograaf Henk-Jan Wittink een foto van dit bezoek. Tim was, net zoals meer dan duizend (!) bezoekers onder de indruk van de vele mooie motoren die geëxposeerd werden in de Parkzaal. De show krijgt dan ookzeker een vervolg, maar dat was voor aanvang al beklonken.


Ook de allerkleinsten winnen prijzen!

HIPPOLYTUSHOEF - (Advertentie) Vandaag, woensdag, ontvangen de volgende kinderen deze mooie prijs bij Slagerij Ottens.


FLEUR BUGEL,
DAY BAKKER,
JACK DE KRIJGER,
QUINN LONT,
TIM VISSER EN
WILLEM BROEK

Van harte gefeliciteerd!


Op Wieringen blijven het gewoon Zwarte Pieten!

DEN OEVER - Hij is er weer! Sinterklaas is zaterdagochtend met zijn Zwarte Pieten aan land gegaan in Den Oever. Zoals elk jaar stonden er honderden kinderen de goedheiligman met zijn knechten op te wachten.


De regenboog waar de boot doorheen gevaren was had geen invloed op het gezelschap.

Wethouder Theo Meskers ontving het gezelschap. Met 'Zwarte Pieten zoals het hoort' klonk het duidelijk hoe wij er in de gemeente over denken. Het is en blijft een kinderfeest. Op de haven geen wanklank, alleen blijde gezichten.

Sinterklaas vroeg de wethouder iets te gaan doen aan 'het groen', Theo beloofde deze boodschap mee te nemen naar Anna Paulowna. De Zwarte Pieten gingen aan de slag om de bladeren op te ruimen. Totdat de vuilnisbak in de fik vloog. Paniek alom, maar de Brandweer van Den Oever was snel ter plaatse om de brand te blussen. Piet mocht helpen spuiten.


Spuit Piet.

MEER FOTO'S GEMAAKT DOOR HENK-JAN WITTINK OP FACEBOOK.


Hoog bezoek bij Trien van de Gest

DEN OEVER - Hoog bezoek bij Trien van de Gest.


Trien: "Mijn grote vriend komt vandaag weer naar Nederland om inkopen te doen in de theewinkel. Tuurlijk komt zijn zwarte mantelzorger ook mee! Hij kan immers niet zonder...."


Brede school Den Oever geopend

DEN OEVER - De kinderen gaan er al een aantal weken naar school, maar woensdag 19 november is de nieuwe school in Den Oever officieel geopend door LADA wethouder Frits Westerkamp.


Frits Westerkamp was onder de indruk van hetgeen hij in en om het gebouw zag. Het is een mooie school geworden. Frits maakte deze serie foto's. Zo kan iedereen zelf even een kijkje nemen.











Met dank voor de foto's. Op de laatste foto gaat Frits zelf op de foto nadat hij heeft gesproken.

Frits: "Woensdagmiddag mocht een woordje doen bij de officiële opening van de nieuwe school De Brede School Den Oever. In dit gebouw werken de Kinderopvang Hollands Kroon, de Stichting Peuterspeelzalen Wieringen, de pcb De Branding en obs 't Span samen. Ook door de mooie inpandige sportzaal en het Vikingschip zijn sport en cultuur nauw met de brede school verbonden. Hiermee is een voorziening ontstaan waar kinderen van 0-12 jaar hun talenten ten volle kunnen ontwikkelen. Weer een pracht resultaat voor de gemeente Hollands Kroon en zeker voor Den Oever en Oosterland. Qua ontwerp ook een prachtig gebouw om eens te bezoeken. Ik wens iedereen maar vooral de kinderen veel succes in dit gebouw!"




(D)as (niet) best!

DEN OEVER - In de boerderij aan de Hofstraat 36 in Den Oever, beter bekend als Jazz-boerderij Max, is asbestmateriaal aangetroffen. Het materiaal werd gevonden aan de binnenzijde van het pand, na het verwijderen van de inboedel. Het gaat hierbij om een grote hoeveelheid asbest bevattend plaatmateriaal (170m2) dat in zeer slechte staat is.



De gemeente is eigenaar van het pand en heeft inmiddels een gespecialiseerd sloopbedrijf, Roy van Berkel, opdracht gegeven om het asbest zo snel mogelijk te verwijderen. Vandaar dat het terrein rondom de boerderij wordt afgezet met hekken.



DECEMBER



Nog meer asbest

WESTERLAND Bij de quarantaine trof een lezer het volgende tafereel aan.


Nabij het Peilschaalhuisje heeft een of andere klootzak iemand of meerdere gekken personen deze asbest plaaten gedumpt. Uiteraard is de Politie bijzonder geïnteresseerd naar de identiteit van de daders. Heeft u iets gezien of heeft u in uw nabije omgeving iemand asbest zien verwijderen? Bel dan met de Politie 0900-8844.


De sluis kan niet 7 maanden dicht!

DEN OEVER - Tussen nu en 2021 zal er een periode van zeven maanden zijn waarin er geen vaarbewegingen mogelijk zijn tussen het IJsselmeer en de Waddenzee door de schutsluis bij Den Oever. Rijkswaterstaat gaat voor de bestaande schutsluis een stormvloedkering bouwen. Dit is een onderdeel van de 'Nieuwe Afsluitdijk'. Over 1 ding was iedereen in de zaal het eens; 'Omvaren via Kornwerderzand is geen optie!'


Projectleider Joost van de Beek spreekt de zaal toe. (foto genomen met een telefoon)

In Wieringerwerf organiseerde Rijkswaterstaat een informatie-avond omtrent deze plannen. Er waren zo'n veertig belangstellenden op deze avond afgekomen. Veelal mensen die beroepsmatig met de sluis te maken hebben zoals vissers, recreatie ondernemers, beroepsvaart, maar ook deelnemers aan de burgerparticipatie Den Oever en twee gemeenteraadsleden van Hollands Kroon. Er is verontrust gereageerd op Wieringen. Als de sluis zeven maanden dichtgaat en er is in totaal een kleine drie jaar hinder, dan kost dat het bedrijfsleven veel geld. De presentatie was duidelijk en helder maar riep wel veel vragen op. De avond was verdeeld in een presentatie gevolgd door een werksessie waarbij een ieder zijn mening, bedenkingen en ideeën kon inbrengen. De resultaten werden verzameld en binnen drie maanden worden de deelnemers weer uitgenodigd om te horen of er bruikbare tips tussen zitten.


Overzicht sluiskom Den Oever. Het rode gedeelte wordt aangepakt. Het groene gedeelte is de locatie van de stormkering voor de sluisdeuren.

Een aantal opmerkingen vanuit de zaal: (Een uitgebreid verslag volgt later):

IJsselmeervissers vissen zowel binnen als aan de noordzijde van de Afsluitdijk. Zij moeten met hun schepen naar Den Oever voor brandstof en water.

Twee reddingsboten? Wie betaalt dat?

Aannemers zijn voor zandtransport afhankelijk van deze doorgang.

De beroepsvaart zal tien uur langer onderweg zijn (via Kornwerderzand) en in de knel komen met het vaartijdenbesluit en de daarbij gepaard gaande extra kosten.

De jachthaven voorziet een verlies aan vaste ligplaatsen en het wegblijven van passanten.

De cruiseschepen zullen Den Oever niet kunnen bereiken.

Mosselvissers komen ernstig in de problemen tijdens transport naar Zeeland, dit gebeurt veelal via het binnenwater.

Plannen in de Zuiderhaven komen in gevaar.


De toehoorders kwamen vrijdag al met oplossingen en ideeën die door Rijkswaterstaat zullen worden bestudeerd op haalbaarheid. In Kornwerderzand wordt de stormkering aan de noordzijde van de brug gebouwd, dit idee sprak de zaal aan. Volgens Rijkswaterstaat is dat plan in Den Oever niet haalbaar omdat dat een keer zo duur zal zijn als de deur in de sluiskom.

Oplossingen vanuit de zaal, een paar: Bouw de kering prefab of in twee gedeelten zodat de sluis niet of amper dicht zal gaan. De deur veertig meter voor de sluis bouwen zodat de schepen er omheen kunnen varen. Hierna de deur aansluiten op de schutsluis. Rijkswaterstaat vond dit goede en bruikbare tips en benadrukte dat de aannemers geprikkeld moeten worden om tijdens de aanbesteding met een efficiënt en haalbaar plan binnen het budget op de proppen moeten komen.

Gemeenteraadslid Henk-Jan Wittink opperde dat Rijkswaterstaat het verlies aan inkomsten voor de ondernemers moet afwegen tegen de extra kosten die gemaakt worden als ook in Den Oever de deur aan de noordkant wordt gebouwd zoals in Friesland. Als er sprake van nivellering is moet de overheid daar in meegaan. De sluis een lange periode gestremd is volgens LADA en Senioren Hollands Kroon geen optie.

Gemeenteraadslid Pim de Herder vroeg nogmaals aandacht voor zijn plan om in combinatie met NHNK de dijk in zijn geheel vanaf de dijk bij het dok van Luijt tot de Kazematten door te trekken. Dit plan kost veel geld maar dan is Den Oever gered en loopt de haven nooit meer onder water tijdens stormen. Dan kan de dijk in Den Oever verdwijnen en krijgt het dorp rechtstreeks zicht op de haven, een geweldige impuls zal dit volgens Pim zijn. Bovendien hebben de drie spuisluizen ook niet het eeuwige leven. De twee raadsleden vroegen zich af of er ooit weleens serieus gesproken is tussen Rijkswaterstaat en Hollands Noorderkwartier over deze mogelijkheid. De bezoekers zijn benieuwd naar de resultaten die deze avond zullen opleveren en kijken uit naar de volgende sessie. Kortom, er staat nog heel wat te gebeuren op en rondom de enige dijk die vanuit de ruimte op Aarde te zien is.


Een geruststellende gedachte voor sportievelingen die de dijk regelmatig met de fiets bedwingen is dat wat er ook gebeurt het fietspad open blijft tijdens de reconstructie van dit wereldwonder. (Foto: Wieringernieuws rondje IJsselmeer september 2014)


Ridder Kees

DEN OEVER - Cees Schrier nam maandagavond na dertig jaar afscheid van de vrijwillige brandweer Den Oever. Als waardering voor zijn werk in de afgelopen jaren heeft Zijne Majesteit de Koning hem de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend. De scheidende brandweerman kreeg de ridderorde in de brandweerkazerne door burgemeester Jaap Nawijn opgespeld.

Co Klein heette de familie en zijn blusgroep welkom in de knusse kantine. ,,Dit is de laatste bijeenkomst als blusgroep van Hollands Kroon, want vanaf 1 januari wordt de brandweer regionaal.’’ Wat echter niet verandert is het werk. Ook burgemeester Jaap Nawijn zal de kazerne in de toekomst nog wel eens bezoeken. ,,Ik blijf hoofd van de brandweer.’’
De burgemeester richtte zich vervolgens tot Cees Schrier, die de laatste jaren chauffeur van de bluswagen was. ,,Terwijl je met de opleiding bezig was kwam men er achter, dat je niet het vereiste chauffeursdiploma had.’’ Schrier behaalde het benodigde diploma alsnog. De chauffeur plaatste menig filmpje van de brandweer op YouTube. Één daarvan is inmiddels bijna 200.000 keer bekeken.
Nawijn memoreerde ook de coaching van jonge collega’s, die hem op het lijf geschreven was. Schrier, zelf een gemakkelijke prater, was ook een gangmaker bij het nabespreken van acties. De brandwacht vertrekt met nog één schuld aan het korps, want hij heeft ooit toegezegd een prijzenkast te maken. Daarin kan dan ook de trofee van het Nederlands Kampioenschap ‘Lage Druk’, één van de hoogtepunten uit zijn carrière, een plaatsje krijgen.


Burgemeester Jaap Nawijn heeft Cees Schrier de ridderorde opgespeld

Cees Schrier noemde het coachen van jonge collega’s een gevolg van zijn eigen ervaringen. ,,Ik was niet zo’n held, toen ik begon.’’


Snackbar erbij?

HIPPOLYTUSHOEF - Henri Boersen, eigenaar van de winkel op 't Hoekje (Beltstraat 7a) waar Univé was gevestigd, mag meer met zijn pand ondernemen.

Boersen is al een poosje op zoek naar een nieuwe bestemming voor het pand en heeft van de gemeente de bevestiging ontvangen dat er nu dus ook horeca-activiteiten in het pand mogelijk zijn. Eerder wilde Boersen de winkel 'per dag' verhuren, daar was echter geen animo voor te vinden op Wieringen. De eigenaar is nog wel in bespreking met een aantal partijen maar wil nu ook wereldkundig maken dat een snackbar dus ook tot de mogelijkheden behoort.

Op de huidige winkellocatie mag gaan worden uitgebaat een Cafetaria, onder de noemer Cafetaria vallen:

. Snackbar met tafeltjes en plate service
. IJssalon
. Tea room

De oppervlakte begane grond is 120 vierkante meter, breedte van de voorgevel is 10 meter en het pand is 12 meter diep. De plafondhoogte voldoet aan het bouwbesluit om een (flessen)biertje te mogen schenken. Aan de voorzijde van het pand is ruimte voor een ruim terras gelegen op het Zuiden. Op de 1e etage kan gewoond gaan worden, hiervoor is toestemming vanuit de gemeente Hollands Kroon.


Rendierfiets van postbode Annie

DEN OEVER - Gezien op het wereld wijde web, de postfiets van Annie Stobbelaar uit Den Oever.


Annie: "Tadaaaa daar istie dan Rudolf de postfiets morgen gaat hij mee de gleuven vullen!" Kijk, als je zo enthousiast je werk doet verdient dat zo'n lekkere worst van Slagerij Neidhöfer. Je krijgt de tegoedbon thuisbezorgd Annie. Het is niet bekend of Jos het achterlicht nu voorop gaat zetten.......


Het was een goed jaar.

HIPPOLYTUSHOEF - Het was een mooi jaar, en dat met 1562 vrienden....


Fotografie Henk-Jan Wittink, ook voor bruiloften en partijen!

Het jaar zit er zo goed als op. Kijken we vooruit of over de schouder?
Een column van Henk-Jan Wittink.

KLIK HIER om de rest te lezen.



Nog 12 maanden geduld...

HIPPOLYTUSHOEF - Er wordt hard gewerkt de laatste dagen in het jaar, vooral in de bakkerij.


Bakker Edwin Bellis heeft een moderne bakinstallatie waar deze dagen duizenden bollen en beignets in liggen te dobberen.



Dankzij Wieringernieuws wordt de post bezorgd!

HIPPOLYTUSHOEF - Wederom een oproep namens onze postbezorgers.


Goedemiddag Henk-Jan,

Wederom vraag ik de hulp van de "Wieringers" om een kaart te kunnen bezorgen. Deze is
wel iets moeilijker, geen straatnaam, geen letters van de postcode. Degens voor wie
de kaart is zijn: Peter en Willedine de Witt met 2 t's. De kaart komt uit Duitsland
en de afzender is: Andreas en Andrea. Op de voorkant van de kaart staat dat hij
vanuit Bocholt is verstuurd. Wie herkent het handschrift en de namen??Ik ben
benieuwd, reacties naar roozanita@hotmail.nl

Alvast weer bedankt voor de medewerking, groet Anita


UPDATE:


Hee Henk-Jan,

En het is alweer opgelost, hoe is het toch weer mogelijk :-) Klufterkrogt 48 hoort
de kaart thuis. Wederom bedankt voor de medewerking!!

De beste wensen voor 2015!!

Groet Anita



GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!!!


(advertentie)
Actueel...
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Kerknieuws
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: