Jaaroverzicht Wieringernieuws september en oktober
Uitgegeven op 30-12-2014 om 19:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals u dat van ons gewend bent zetten wij de belangrijkste, grappigste en leukste berichten van het afgelopen jaar nog even op een rij.

(Let op: De maanden november en december worden op 1 januari geplaatst. Je weet maar nooit wat er op Oudejaarsavond gebeurt!)
Oktober: "Wieringers in het buitenland", Jan van der Wal ziet in een week héééél de USA!


SEPTEMBERSeptember, de maand van Den Oever, maar het echtpaar liet Zee in de kou staan. Toen heeft Zee de lekkere De Groot garnaaltjes zelf maar opgegeten. (zie verderop in dit artikel)

... en ze lieten Zee in de kou staan!

DEN OEVER - Koning Willem Alexander en koningin Maxima wandelden langs de Oostkade.


Met een hele delegatie liepen ze langs de kade en bewonderden de WR117 van De Groot Recreatie


Pret op de Flora, we nemen er een paar!

Nanda Metz had een leuke ontmoeting op de haven: ,,Komen we net uit een sloep na hett roeien, lopen op de kade, komt er een ouder stel aan. Vvraagt die mevrouw aan me "Waar kan ik een boot vinden waar je op mee mag varen..." Ik antwoord : Mevrouw zoekt u maar een boot waar vlaggetjes ophangen, daar mag u zo opstappen." Ze kijkt in het rond en zegt "Maar ze hebben allemaal vlaggetjes??"
Geweldig, ze snapte er niks van. Dus wij uitleggen dat de gehele vloot uitvaart. Nou dat was zo bijzonder voor ze. Dat hadden ze nog nooit mee gemaakt. Ze waren helemaal verbaasd, toen we zeiden dat vooral ze ook even een visje moesten gaan eten bij de afslag en dat die gratis waren... Wat voor ons zo vanzelfsprekend is, is voor anderen niet te bevatten....prachtig die Flora!!Het gaat prima in Den Oever, het grootste feest van de kop van Noord Holland, hoe gaat het jou af? ZEG HET MAAR''''


Piet Vilten overleden

OTERLEEK - Piet Vilten is op 69 jarige leeftijd overleden. Dit nieuws lazen wij maandag in het NHD. Piet woonde sinds de jaren tachtig op Stroe waar hij samen met Elzelien Voorthuijsen in Studio De Stal woonde. Piet was zanger van het Nederlandstalige lied. Hij trad veel op in de Aurora Bar.

Naast zanger was Piet eerst kapper en verdienstelijk wielrenner. Piet heeft ooit 24 uur non-stop op een hometrainer op het biljart van de Aurora Bar gefietst. Hij reed toen samen met Rik Moorman een nieuw wereldrecord. Met zijn tweeën legden zij iets van 2000 (?) kilometer af (geen wrijving en zwaar verzet).Piet wordt donderdag op Stroe begraven.


Flora en Visserijdagen

DEN OEVER - Het was een prachtfeest met mooi weer! We kijken nu al uit naar volgend jaar.


Plons! (foto: Fotografie Henk-Jan Wittink, maar deze heeft Rik geschoten.)

Het toetje, knalvuurwerk.


Dansvloer.....

Brandweerman bakt vis, maar dan wel met rook!

Met de riemen die je hebt....

Is het nu slip- of slibtong? Vlaggetjes verzorgd door Vlaggetjesfabriek Hajé.

De nieuwste van de vloot.

Hoi, ik ga ook op de foto!

Luyt en duidelijk.


Bart en Harm Nederlands Kampioen palingroken

KORTENHOEF - Bart en Harm Kay hebben het weer geflikt, Nederlands kampioen palingroken!


Van harte gefeliciteerd met deze heerlijke prestatie! Het is precies tien jaar geleden toen zij voor de tweede keer in Kortenhoef kampioen werden. In totaal zijn zij nu dus drie keer de beste van Nederland.

Lees; Kampioen 2004


Smoesje...

WESTERLAND - Met een smoes je aanzoek op de foto laten zetten. Henry en Berber lieten fotograaf Henk-Jan Wittink met zijn camera opdraven om foto's te maken voor de website van Wad Zout't, het gezellige kleinschalige bungalowpark met het mooiste uitzicht. Althans, dat was het plan om een nietsvermoedende aanstaande bruid zo op de foto te kunnen zetten terwijl zij van niets wist!


Eerst werden er foto's gemaakt in en rondom de mooie nieuwe chalets. Een niets vermoedende Cristina Reker wist toen nog van niets.

Op de vraag of zij als gezin op de foto wilde gaan voor de website zeiden ze ja, geen probleem. Het plan van aanstaande bruidegom Ralf Gruner ging dus lukken, moest Cristina natuurlijk nog wel even 'ja' zeggen.

Nadat Henk-Jan zei dat hij klaar was met de foto's en aan Ralf vroeg of hij nog wensen had, ging laatstgenoemde op de knieën en vroeg hij Cristina ten huwelijk. Het antwoord was ja! De foto's zijn op een schijfje gezet en meegenomen naar Osnabrück. De trouwpartij is volgend jaar. Wij wensen Ralf, Cristina en hun kinderen Amy Linn en Max veel geluk toe.


Dat verkoop je toch niet in Den Oever, hoofdstad van de verse duurzame vis!

DEN OEVER - Eet lekkere verse Noordzee schol! Niet duur, biologisch en gezond. Helaas voor de vissermannen deze actie van een supermarkt (nota bene in het vissersdorp):


Dit vindt een Wieringer visser niet leuk! Er is nogal wat te doen om deze gekweekte vis die geïmporteerd wordt uit het verre oosten.


Over het kweken van deze vis in Vietnam:
De Mekong is één van de meest verontreinigde rivieren ter wereld en bevat veel dichloordifenyltrichloorethaan (DDT), polychloorbifenyl (PCB) en bestrijdingsmiddelen. Deze stoffen komen in de vis terecht en uiteindelijk op het bord van de consument.

Trifluralin
Bij het kweken van pangasius wordt veelvuldig gebruik gemaakt van geneesmiddelen tegen parasieten. De vissen krijgen daarnaast pre- en antibiotica toegediend. Ook wordt het bestrijdingsmiddel trifluralin gebruikt om plantengroei tegen te gaan in de kweekvijvers.

Trifluralin, oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse farmaceut Eli Lilly, wordt in de Europese Unie vanaf 20 maart 2008 niet meer toegelaten vanwege de moeilijk afbreekbare eigenschappen en het feit dat de herbicide zich gemakkelijk ophoopt in de voedselketen.


BRON


Je kon hem bijna vastpakken....

HIPPOLYTUSHOEF - Je kon hem dan nog net niet vastpakken, maar de maan stond deze week 'akelig' dichtbij de aarde.


De maan neemt na dinsdag alweer iets in omvang af, aan de rechterzijde te zien. Foto Henk-Jan Wittink

De maan draait iedere 28 dagen om de aarde. Toch is deze baan geen mooie cirkel, maar ovaal. Hierdoor bevindt de maan zich soms dichter bij de aarde dan op andere momenten. Als de maan en de aarde dicht bij elkaar staan, dan staat de maan in het perigeum (of perifocus). Is de afstand tussen de hemellichamen zo groot mogelijk, dan staat de maan in het apogeum (of apofocus).

Maanstanden.


De Koning kwam even een bakkie doen in Den Oever...

DEN OEVER - Het Koningspaar heeft Den Oever aangedaan. Tijdens een koffiepauze kregen Willem Alexander en Maxima o.a. uitleg bij de getijdenturbine van Tocardo. Namens de gemeente mocht Marco Kerssens uitleg over de projecten op en om de haven geven.

Het koningspaar verdween meteen in een tent om uitleg te krijgen over het gebruik van getijdenturbines voor het opwekken van duurzame energie uit onder meer de beweging van eb en vloed. Binnenkort worden bij de Oosterschelde in Zeeland de eerste door het bedrijf Tocardo ontwikkelde turbines in gebruik genomen.

In Den Oever is ook een presentatie van het project Waddenpoort, dat de Afsluitdijk nieuw leven moet inblazen door het verder ontwikkelen van recreatiemogelijkheden, maar ook herindeling van de havens en dijkversterking.(bron: Vorsten.nl)


Het bezoek stond in het teken van het project "De Kop Werkt", hierbij werken de gemeentes in de Noordkop samen om de werkgelegenheid te bevorderen en mensen te enthousiasmeren om in de mooie omgeving te gaan wonen. Uiteraard wordt het bezoek uitgebreid door de media verslagen, aandacht volop, een geslaagd bezoek aan Den Oever, Den Helder en Warmenhuizen.

De ‘Kop Werkt!’

De ‘Kop Werkt!’ is een regionaal samenwerkingsverband van overheden om de economische vitaliteit van de Kop van Noord-Holland te stimuleren. De gemeente Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en de provincie Noord-Holland werken binnen dit programma samen aan het verbeteren van de regiopositie.

Centraal doel van de regionale samenwerking is het creëren van een optimaal klimaat voor bedrijven om zich te ontplooien. Het accent ligt op ruimtelijke ordening, bereikbaarheid en leefbaarheid; de drie terreinen waarop gemeenten en provincie met name verantwoordelijkheid dragen.

Grote ruimtelijk-economische ontwikkelingen zijn aan de orde. Tegelijkertijd wijst de demografische ontwikkeling op ontgroening, vergrijzing en daling van de (beroeps)bevolking. Als gevolg van deze verwachtingen heeft de rijksoverheid de Kop van Noord-Holland betiteld als ‘anticipeerregio’.

De inzet van de samenwerking is gericht op het versterken van de terreinen waarop Noord-Holland Noord een sterke positie vervult. De focus ligt op vijf kansrijke economische clusters, die gekoppeld zijn aan een board:
Agribusiness (Agriboard). Marien, Maritiem & Offshore. Energie (Energy Board). Medisch (Holland Health). Vrijetijdseconomie (Leisure Board).


En wat doet de koning als hij wegrijdt in de bus? a)Facebook b)WhatsApp c)SMS-en Helaas kunnen wij niet achter het antwoord komen, dus deze keer geen worst in de verloting.
Met dank aan John van Mook voor de foto's. Meer foto's op Facebook Wieringernieuws

En warempel, daar loopt Frank, onze columnist!


... en ze lieten Zee in de kou staan!

DEN OEVER - Koning Willem Alexander en koningin Maxima wandelden langs de Oostkade.


Met een hele delegatie liepen ze langs de kade en bewonderden de WR117 van De Groot RecreatieCoen en Zee stonden klaar om een zakje garnalen en een folder aan te bieden, maar helaas........ Ze moesten snel weer door.


Toen hebben Opa en Zee zelf de garnalen opgegeten en ..... Ze waren weer heerlijk!


Maar wie weet?


Met een rotgang rondom het IJsselmeer! De oudjes deden het best, met dank aan de jongkies!

HIPPOLYTUSHOEF - Onder perfecte omstandigheden is de vierde editie van het Wieringernieuws Rondje IJsselmeer gefietstracet. Tien deelnemers stonden 's ochtends om half acht aan de start om even over half vier zaten zij allen bij Leen en Thea aan een koude rakker. Onderweg was er geen pech op een klein incident na, Peter Tijsen miste een bocht en reed pardoes een struik in. Gelukkig kwam hij hier ongeschonden uit vandaan.


De tien wielrenners nog even op de groepsfoto voor de sponsorbus beschikbaar gesteld door Wouter Keppel. Met een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur hadden de rijders amper zeven uur nodig om de ruim 210 kilometer lange tocht af te leggen, een absolute topprestatie.

Op de terugweg langs 'Het Monument' op de Afsluitdijk. Wieringernieuws fotograaf Henk-Jan rijdt hier voorop en heeft zojuist voor deze gelegenheid een shirt aangetrokken van Rijwielhandel Luijt (na 25 jaar paste het shirt weer). de familie Luijt stelt ieder jaar materiaal beschikbaar. Als het de 27ste mooi weer is gaat Wieringernieuws nog een keer het rondje rijden. Dit voor de deelnemers uit vorige edities die helaas niet mee konden rijden dit jaar. Wieringernieuws bedankt: De Kasteleen, Luijt Rijwielen, Keppel Bouw, Garage Klein, Advies Groep Wieringen en Peter Hylkema en Ada de Haan voor de verzorging onderweg.


Daar is het druk! Altijd!

AFSLUITDIJK - Zomaar een willekeurige dag op de Afsluitdijk.


Vier touringcars met toeristen plus een aantal campers en auto's. Wieringernieuws ziet dit tafareel dagelijks. Een ondernemer ter plaatse: "Den Oever zal het ondanks grote investeringen en met de beste wil ter wereld ten spijt nooit winnen van deze unieke lokatie. De toeristen en passanten stoppen nu eenmaal al ruim 75 jaar op deze plek. Gelukkig weten wel veel mensen de weg naar de vishandels te vinden".


Wieringernieuws steunt Nelon - RHL Racing ook weer in 2015

ASSEN - Dit weekend stond er een ONK wedstrijd tijdens het British Super Bike op Assen op de kalender. Het beloofde een bijzonder weekend voor het Nelon Racing RHL 86 team te worden, want Ron zou in de wedstrijd aan de start verschijnen in de stichting Stop-ALS kleuren. Hiervoor werd Ron voorafgaand aan dit weekend benaderd door Kooijman Racing. Het team van Lars Kooijman bezorgde de patiënten met hun begeleiders een onvergetelijke dag.


Ron wist in een spannende strijd een paar ronden voor de finish zijn naaste belagers in het kampioenschap met knappe acties in te halen en voor te blijven. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Nelon Racing was op donderdag vroeg afgereisd om alles op te bouwen, Nels Lont wilde de tent omhoog hebben staan voordat Ron en Harry arriveerden. Op vrijdag werd de eerste kwalificatie gereden. Deze sloot Ron af op de voorlopig 8e plaats. Ron reed op een iets hardere band en had het voornemen om in de 2e kwalificatie op zaterdag een kwalificatieband in te zetten om een nieuw PR mee te rijden. Zo gezegd, zo gedaan, maar de gedroomde tijd
bleef helaas uit.


De Yamaha viel op in de tijdelijke oranje kleurstelling, de kleuren van de stichting Stop-ALS. De volgende wedstrijd rijdt het team wederom in de vertrouwde Nelon Racing RHL 86 kleuren.

Uiteindelijk bleek er iets te hoge bandenspanning in de band te hebben gezeten (0.15 bar, waar gaat het over?) waardoor Ron grip te kort kwam. De snelste ronde was maar minimaal beter, en een evenaring van Ron's persoonlijk record. Daardoor zakte Ron 1 positie op
de startgrid.


Ron (in racepak) en Lars (rechts naast Ron) vertellen de gasten over de wedstrijd.

De wedstrijd was op zondag, voor volle tribunes, want het evenement is zeer goed bezocht! Zoals gezegd reed het team in het oranje, en de familie Kooijman en team was aanwezig om de ALS patiënten en hun familie op te vangen, te woord te staan en rond te leiden. Eigenlijk zou Lars zelf rijden, maar hij is geblesseerd. Zodoende hadden de mensen toch iemand om in de gaten te houden en voor te juichen. Muller belettering heeft er in de week voorafgaand aan de race voor gezorgd dat alle sponsoren er netjes op staan. Bedankt daarvoor!

Ron's start was oké, en hij kwam in een groepje terecht van ongeveer 6 man. Na een mooi gevecht finishte hij vooraan dit groepje op de 8e plaats. Ron over de race: "Ik zat al vrij snel achter een coureur met een snelle motor. Doordat hij daarbij erg laat remde was hij moeilijk voorbij te komen. Ik was iets te lief met inhalen waardoor de coureurs voor ons weg konden lopen. Dat moet de volgende keer beter. Desondanks ben ik blij met deze 8e plaats, er finishte immers ook nog eens 2 coureurs voor me die niet mee doen in het kampioenschap."

De naaste concurrent in het kampioenschap werd net verschalkt, maar een andere coureur die achter Ron stond is weer iets dichterbij gekomen. Ron staat dus nog steeds vierde, maar het wordt spannend! Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan tijdens de Race Of The Champions op 11&12 Oktober. op zondag 12 oktober rijdt er bij voldoende animo een bus naar Assen. Voor 20 Euro per persoon bent u uit en thuis. Informatie: info@fotohenkjan.nl


De gasten werden getrakteerd op een rondleiding. De motor stond ook deze keer weer in de grote tent van Nelon Racing. Hier kreeg men uitleg over de voorbereidingen tijdens een raceweekend.


Na afloop stond de Yamaha in de tent van Kooijman Racing. Eén van de patiënten was zo enthousiast geworden dat hij zelfs op de motor gefotografeerd wilde. De bezoekers werden ook nog eens verrast door Bakker Bellis die voor dit weekend Wieringer Jodekoeken beschikbaar had gesteld.


Edwin Bellis is een lekkere koekebakker...

HIPPOLYTUSHOEF - 23-9-2004 23-9-2014 André Hazes.


Voor de fans en andere smulpapen heeft Edwin Bellis vandaag de Hazesschnitt in de aanbieding.


Waar zouden wij zijn zonder Peter Stoop?

HIPPOLYTUSHOEF - Peter Stoop fotografeerde vandaag deze zwerm spreeuwen. De spreeuwen zijn lang weggeweest uit Hippo maar zoeken elkaar sinds kort daar weer op.


Even uitrusten op de daken van de SlingerwegMooie skuut! De Aquarius kan er weer mee door!

DEN OEVER - De kisten staan opgesteld in het nieuwe visruim. De mooie kotter is verlengd en gereed om de kisten te vullen met heerlijke verse vis van de Noordzee.


Wij wensen Luciën samen met zijn bemanning een goede vangst en een behouden vaart met de mooie verlengde kotter.

De nieuwe krachtbron Caterpillar is geplaatst en trekt de netten door het zilte nat. De opvolging is er klaar voor, hij moet nog wel een paar jaartjes geduld hebben om het mooie vak van Noordzee visserman te kunnen uitoefenen. (bron Facebook)


Marinus in de raad, Wieringen heeft er een stem bij!

HOLLANDS KROON - Marinus Hovius is donderdagavond geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Hollands Kroon


Marinus Hovius is donderdagavond tijdens de eerste vergadering na de zomerstop beëdigd als raadslid. Hij volgt Rob Ravensteijn op die voor LADA andere belangrijke taken gaat uitvoeren en meer tijd kan besteden voor andere zaken. Marinus is met voorkeurstemmen gekozen en heeft even gewacht met zijn raadswerk omdat hij eerst zijn werkzaamheden als leraar op een basisschool in Wieringerwerf wilde afronden. Met Marinus is er een extra Wieringer in de raad verschenen. LADA is met zes zetels in de gemeenteraad samen met de Senioren Partij Hollands Kroon de grootste partij. Dinsdag is de vuurdoop voor Marinus, de vergadering liep uit en de agenda kon niet op één avond worden afgewerkt.


OKTOBER


DEN OEVER - In de Balgzandstraat loopt al een week een jong katje (foto).


Door Wieringernieuws komen ze weer veilig thuis, de hartenbrekers...Als het uw kat is of u weet van wie het is, neem dan contact op met M. Brandsema, Balgzandstraat 11 in Den Oever; telefoon 0557-511547.
Het katje is inmiddels weer bij zijn baasje.


Feliciteren en verkopen doen particulieren gratis bij ons!

HIPPOLYTUSHOEF - Een grote taart met daarop de tekst 'Ab 65 jaar lid'.


Blij verrast was Ab Metselaar toen handbalvereniging Tonegido hem trakteerde op een mooie grote taart. Niet zomaar, Ab is op de kop af 65 jaar lid van deze vereniging. ook iemand feliciteren? Zet je felicitatie met of zonder foto GRATIS in de rubriek 'Felicitaties'.


Het moet niet gekker worden op de Afsluitdijk...

AFSLUITDIJK - Met deze zin stuurde Alex Terpstra vanaf Het Monument op de Afsluitdijk deze foto's.


Op 25 september landde deze helicopter aan de noordzijde van de parkeerplaats. Alex zal ons nog wat meer informatie sturen over de reden van dit bezoek aan de drukstbezochte toeristische trekpleister binnen de gemeente Hollands Kroon. UPDATE: Alex meldde ons dat de helicopter een noodlanding moest maken omdat er een technische storing was. Het liep allemaal goed af.

Je zal er maar net voorbij fietsen...... Op het Internet opgezocht, de helikopter wordt gebruikt om filmopnamen te maken.


Boerderij fam. Heijblok afgebrand

OOSTERLAND - Een grote uitslaande brand heeft een boerderij in de as gelegd. Arjen van Wieringen stuurde ons vannacht onderstaande foto's.


Rond vijf uur werd de brand gemeld. De Brandweer was snel ter plaatse. Assistentie werd verleend door de hoogwerker uit Den Helder en andere korpsen uit de omgeving. De boerderij stond leeg, er wordt nog onderzocht hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Foto's Arjen van Wieringen

Arjen ging vannacht om 04:55 richting zijn werk. De vlammen waren van ver te zien in het donker.Dit is wat er rest. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Hooi ligt nog na te smeulen.

Door de hitte gesmolten.

De puinhoop lokte veel ramptoeristen kijkers aan.

Bij het huis van de buren was de dakgoot gesmolten en waren de ramen gesprongen, buurman (bouwbedrijf) Dirks herstelde de schade.


Veilige Zingende Wielen

OOSTERLAND - Bij Restaurant de Zingende Wielen is deze week de rotonde in gebruik genomen.


Een druk knooppunt waar in het verleden diverse (ernstige) ongevallen plaats vonden is nu ook veilig. Mogelijk gaat Rijkswaterstaat/Provincie nu nog de oversteek bij "het Witte Café" in Westerland sluiten. Hier is veel weerstand vanuit de bevolking tegen. De lokale politici willen ook dat de oversteekplaats naar de ijsbaan open blijft.


Zo zit er geen Schot in...

STROE - Een kraan van 'Schot verticaal transport' heeft een horizontale uitglijder gemaakt aan de Bierdijk.

Deze foto ontvingen wij van een lezer, een andere kraan van Schot plaatste de gestrande hijskraan weer op de weg.

Vrijdagmorgen kregen wij een tip van een lezer uit Stroe. op dezelfde plaats zat een paar jaar geleden ook al een voertuig vast in de greppel. Het wordt nog een hele toer om de kraan rechtop te krijgen.


Poep op de stoep! Theo Moras stuurt ons regelmatig een bericht

HOLLANDS KROON - Ingezonden brief door Theo Moras. (de inhoud van een ingezonden brief is ter verantwoording van de inzender)


(foto aangeleverd Theo Moras)


Burgemeester Jaap Nawijn: Wij willen laten zien dat we geloven in onze burgers.

Het college wil alle ruimte geven aan de samenleving, willen laten zien dat zij geloven in de burgers zodat zij zelf hun verantwoordelijkheid nemen.

Een weloverwogen besluit, er is feitelijk al voldoende onderzoek naar gedaan sinds het benoembaar stellen door CvK. Remkes van Jaap Nawijn tot burgemeester van deze gemeente. Omdat daar zowel door een behoorlijk aantal inwoners als politieke vertegenwoordigers uit de Raad niet miste verstane-kritiek was uitgebracht op zijn Lees verder...


Dus maar niet los laten lopen...

HIPPOLYTUSHOEF - Ingezonden bericht.

Hier even een beleving die ons net is overkomen. (rond 15.00 uur)
Wij zijn even gaan fietsen, achter de Maske de dijk over en aan de Waddenzee
kant gereden naar Noordburen.

Daar loopt een echtpaar met twee loslopende honden (een grote en een kleinere).
Deze beesten komen vanaf de waterkant de dijk oprennen naar ons toe, de
eigenaars bleven roepen maar dat hielp niet!!

Met als gevolg dat de grote hond tegen de fiets van mijn vrouw aan sprong!!
Mijn vrouw is hierdoor lelijk ten val gekomen met veel schaafwonden een
dikke knie enz. Bovendien ook nog eens schade aan de fiets!

TOT ONZE VERBAZING ZIJN DEZE MENSEN GEWOON DOOR GELOPEN EN NERGENS NAAR OM
GEKEKEN!!!

Hoe gek moet het worden?
Mijn vermoeden is dat ik weet wie het zijn geweest (type auto enz.)

Hopelijk reageren ze na het lezen van dit bericht.

Wim de Greef.

Oude foto's doen het altijd goed op Wieringernieuws, de reacties stromen meestal binnen, kapsalon Piet van Dijk in de Hoofdstraat

HIPPOLYTUSHOEF - Nieuwe rubriek, de 'wie-kent' foto. Uiteraard op zater- en zondag.


WIE KENT WEEKEND FOTO


Ik herken Piet van Dijk en Herman den Hollander. Wie herkent de rest? Mail s.v.p. even door naar de redactie.

Cornelis de Haan Pz
Herman den Hollander
Lies van Dijk-Voorthuijzen
Elly van Dijk
Piet van Dijk
Jantina Takes-Iedema
Trijntje akes-Asjes
Theresia Takes

Groet van Marietje


Beste redactie,

Op de foto herken ik mijn opa, Piet van Dijk, mijn oma, Lies van Dijk-Voorthuijsen,
en mijn tante (hun dochter), toen Lenie van Dijk, nu Bosman-van Dijk in de
deuropening van de kapperszaak. Rechts van hun zit de vrouw van Teun Takes (is de vrouw van Kees Takes, verbeterd door Annie Leen), ik kan
even niet op haar naam komen.

Groet,
Elisa Kool


De foto voor volgende week...

....wie herkent dit?

was ook toen rond die tijd!


Nieuwe school geopend

DEN OEVER - Vanmorgen gingen de deuren voor de eerste keer open van de nieuwe school in Den Oever.
Een historisch moment, opening van de nieuwe school! (Foto Chantal Wind)


De kinderen gingen in optocht richting het nieuwe schoolgebouw. (foto Cees Vooijs) De school is vanavond om 19:30 uur te bezichtigen voor het publiek. Om de Oost maakt plaats voor bouwkavels.


CIV houdt droge voeten

DEN OEVER - Het water steeg de C.I.V. op het haventerrein tot de lippen. Zandzakken voor de deur voorkwamen verder onheil.,,We hielden nog net droge voeten’’, liet Roel Veldhuis van de C.I.V. weten.
Gelukkig maar, de winkel kan morgen gewoon weer open . . .


Zie onze Jan eens glunderen!

HIPPOLYTUSHOEF - Dat wordt een lange zit met Jan van der Wal. Het is een spraakwaterval, na thuiskomst zullen wij het uit zijn mond horen!


Het is deze week genieten voor deze aimabele man, de ervaringen opgedaan in de USA worden hier gedeeld als Jan weer terug is op de parel. Het wordt wel een lange zit, maar... met plezier!
Hier poseert Jan voor Mount Rushmore, nu (vrijdag) zit Jan in het casino in Las Vegas, daarna nog even naar L.A en dan komt hij terug naar Holland. Later meer, wij zijn benieuwd naar zijn ervaringen opgedaan tijdens deze wereldreis!


Smeer het er maar even in Jan....

...... of is het vanaf nu Yogi Bear?Rotzakken, afblijven met je jatten!

DEN OEVER - In de nacht van zaterdag op zondag is er een poging tot inbraak gedaan bij vishandel Havenzicht.

De daders hebben sloten vernield maar zijn niet binnen gekomen. Er is niets gestolen. Er is wel flinke schade. De eigenaar snapt er niets van. "Wat moet je hier nu stelen? Geld ligt er niet, er liggen een paar visjes en een emmer haring. De voorraad ligt in de schuur in de grote koelcel!" Uiteraard is men benieuwd wie de ezels dader(s) is/zijn.


Rondje met de wethouder over het MOOISTE STUKJE Hollands Kroon: 'WIERINGEN'

WIERINGEN - Op uitnodiging van Marinus Hovius en Henk-Jan Wittink heeft LADA wethouder Frits Westerkamp donderdag Wieringen per fiets verkend. Hij keek zijn ogen uit.


Om tien uur had Jeff Borst de koffie klaar. Frits keek zijn ogen uit in de nieuwe slijterij naast het café. Dit was het startpunt voor de tocht van ruim dertig kilometer op de fiets.

Op de haven troffen de mannen Nico Helsloot. Nico heeft deze week een groot stuk hout opgevist vermoedelijk afkomstig van een VOC schip (?). Het is hoogstwaarschijnlijk een deel van de kiel. Het is geschonken aan het VIC. Dick Burghout was hier ook en nodigde Frits spontaan uit voor een bezoek aan het Viking Informatie Centrum.


De wethouder kreeg een kleine rondleiding. Frits was bijzonder verrast van al het moois wat Wieringen te bieden heeft. De tocht ging eerst richting Westerland. Het glooiende landschap viel op. Henk-Jan en Marinus hadden dan ook alle klimmetjes in het parcours opgenomen. Er werd diverse keren gestopt en uitleg gegeven. Na afloop was Frits dan ook overtuigd van het recreatieve, toeristische karakter van het eiland. Het mooie groene landschap met de vele door hagen omzoomde wegen heeft hij op een informele doorkruist. Meer foto's op de Facebook pagina van Frits Westerkamp.


Koken met Magda (en Wijb), de lekkerste berichten, ook in 2015 eten wij weer smakelijk!

SLOOTDORP - Ook voor deze aflevering van Koken met Magda waren wij op bezoek bij Bloeiers, de kwekerij aan de Wierweg in Slootdorp van Afke Schrale.


Afke kijkt toe hoe Magda Kuipers de schotel bereidt. Uiteraard was de vaste koksmaat Wijb ook aanwezig.

Kalebas/pompoenschotel


Magda en Wijb aan de slag in de mooie kassen. Het seizoen loopt inmiddels ten einde.

1 grote kalebas of pompoen(maximaal 1 kilo), 5 grote aardappelen, 1 ui, 1 appel, 200 gram pittige kaas, mosterd, curry, sojasaus chilisaus, citroensap, koriander, komijn, hot curry, kerriepoeder, paprikapoeder, citroengras, kruidnagelpoeder, lavas.

VoorbereidingWas de kalebas of pompoen en borstel de aardappelen schoon. Snij de kalebas of pompoen in stukken. Pel de ui en snij in stukken en ook de appel, eventueel geschildBereidingswijze

Breng de kalebas/pompoen, aardappel, ui en appel in ruim water aan de kook en laat 30 minuten koken op de hoogste stand en giet dit af. Verwijder de schil alleen van de kalebas, deze is oneetbaar maar van de pompoen is wel eetbaar. en stamp dit alles tot moes en schep dit goed door elkaar en voeg dan de rest van de ingrediënten toe en als laatste de in blokjes gesneden kaas. Warm eventueel nog even op om de kaas iets te laten smelten.
Serveertips

Lekker met gebakken uitjes en chilipoeder
Rijst of stokbrood
Uit de kas nog wat pepertjes en mini aubergine/paprika's toegevoegd.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Sluiting van de Afsluitdijk 29 mei 1932 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...