Jaaroverzicht Wieringernieuws, juli en augustus
Uitgegeven op 29-12-2014 om 22:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals u dat van ons gewend bent zetten wij de belangrijkste, grappigste en leukste berichten van het afgelopen jaar nog even op een rij.


JULI, Garnalenvissers Kees en Jeroen Klein hadden een 'brokkie iezer' in het vistuig zitten, daar waren ze niet echt blij mee!BELANGRIJKE MEDEDELING VOOR AL ONZE LEZERS. OOK IN 2015 ONTVANGT U WIERINGERNIEUWS ALLE DAGEN '24/7' WEDEROM GRATIS THUISBEZORGD!Vandaag de maanden juli en augustus

Piet had Heimweh... maar keek wel iedere dag even naar Wieringernieuws.ERGENS IN FRANKRIJK - Piet is op vakantie (Maar wel op tijd terug voer de Kerremus....) op Facebook troffen wij dit gedicht aan. De PC Hoofdstraat prijs gaat naar?

Denkent aan de Parel
Mit ut groene frisse gras
Akkers vol mit érepele
En ingde in un plas
An un bóónestrúúk un dikke peul
Den denk je déér wil ik woene
Maar skijn bedriegt
Ut regent ur wel veul


Ientje toe....

Zó éves voer je tent un etmaal van húús,
Un borrel voer je neus en alles is plúús,
Den denk ik weer an durp,
En an un frikandel speciaal,
Is ut heimwee of is ut trek,
Nei! dut vurhaal is geniaal.


HEIMWEH:

Heimweh ist die Sehnsucht in der Fremde, wieder in der Heimat zu sein. Das Gefühl ist verbreitet genug, um vielen Kunstwerken, zumal zahlreichen Liedern und Schlagern, Stoff gegeben zu haben. Für die Sehnsucht aus der Heimat in die Ferne wurde das Kunstwort Fernweh gebildet. En dat helemaal in Frankrijk.....

Kon efkes niks aars viende Piet, maar we benne weer blijdt om jullie te zien as jullie weer tuus benne! Geniet nag eerst maar efkes!
BOOS!

In augustus gebeurde o.a. dit; Ernst Schouten schrijft een stukje waarna wij door de BOA gesommeerd worden om het artikel te verwijderen. Deden wij dus niet, wij zijn immers Wieringers!:

Vistaferelen !

De tijdsbesteding van Dhr. R.de Graaf (bobo bij visvereniging HSV Hollands Kroon) en Dhr. v/d Velden (BOA te Amsterdam) op Zondag 10-08-2014 bestaan uit rondrijden in een klein groen wagentje op zoek naar criminele hengelaars.

Hengelaars, die zoals mij laatst overkomen is als vader van 2 visgekke zonen en vriendjes op heterdaad betrapt werden nabij het kommetje te Den Oever. Als blijkt dat de visserij goed is op de brug bij het gemaal stopt er een stoffig groen wagentje met daarin 2 wat verkreukelde uitziende heertjes.JULIFedor had de dag van zijn leven.... maar hij is voor Rossi!

ASSEN - Een mooie opsteker voor Wieringer Fedor Keijzer. Samen met een aantal andere motorsportlefhebbers won hij een 'Meet and greet' bij het fabrieksteam van Repsol Honda MotoGP.


Fedor staat rechts op de foto. De ontmoeting vond op de trainingsdag plaats. Dani Pedrosa staat links voor Marc Marquez, (dat zijn die twee kleine kereltjes met de donkere jassen en petjes op). Nog meer goed nieuws voor Fedor, hij is bij deze van harte uitgenodigd voor een 'Meet and greet' bij RHL-Nelon Racing op het circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Day.


Praatpaal met vliegies...

AFSLUITDIJK - De praatpalen verdwijnen langs de snelwegen.....


.....ze worden niet meer gebruikt! Deze trof onze fotograaf aan op de Afsluitdijk.

In Harlingen staat deze week dit enorme reuzenrad. In Harlingen vindt een groot evenement plaats, www.thetallshipsracesharlingen2014, men verwacht 350.000 bezoekers, als die allemaal een rondje meegaan!


De Marske ging dicht, maar over een paar jaar staat hier een nieuwe school!

HIPPOLYTUSHOEF - De deuren van de voormalige Marskeschool aan de Irisstraat zijn definitief gesloten. Een jaar geleden fuseerde de school met de Alvitloschool aan de Elft en ging verder onder de naam De Kei. Het afgelopen jaar kregen de groepen 5/6 en 7/8 en de kangoeroegroep (voor meerkunners) nog les aan de Irisstraat.

De school sloot donderdagmorgen de deuren. De leerlingen kregen wat eerder vakantie in verband met de verhuizing naar de Elft. De kinderen van groep 8 sloten hun basisschoolcarrière definitief af. De rest vindt in het nieuwe schooljaar een plaatsje in de vestiging van De Kei aan de Elft.


Donderdagmorgen om 10:30 uur werd een afscheidsfoto genomen


Endje iezer in ut net...

DEN OEVER - Onlangs heeft de kotter van Jeroen en Cees Klein schade aan het vistuig opgelopen door een zwaar anker waar het in was vastgelopen op zee.

Volgens Cees lagen er twee ankers waar er één van is opgetakeld en aan land gebracht.

Cees stuurt ons een bericht zodra hij meer weet over deze ankers en de consequenties wat betreft de opgelopen schade.


Helaas heeft Nonna de Kerst niet gehaald....

HIPPOLYTUSHOEF - Wat wordt het woensdagavond? Konijn Nonna maakte dinsdagmorgen wederom een voorspelling. Koos zij voor de oranje wortel of voor de Argentijnse maïs?


Henk-Jan: "De worteltjes! Gelukkig, dat moet goed komen. Wij verslaan dit toernooi pats-boem alle drie finalisten waar wij van verloren hebben. Na zondag zijn alle trauma's uitgewist.

"Natuurlijk even dubbel checken, even de boel omgedraaid en weer gaat Nonna voor de wortel, dat kan geen toeval zijn. De maïs eten wij vanavond zelf op, is best lekker".


Gefeliciteerd David en Janneke! Met dank aan de mooie foto's van Riemke Kranendonk!

WIERINGEN - Unieke beelden zaterdag op de Gemeenelandsweg. David Ayal stapte samen met Janneke de Groot in het huwelijksbootje.


Ceremoniemeester Coen de Groot leidt hier het peloton. Iedereen die kon fietsen moest op de fiets naar de kerk. Het leverde deze prachtige foto's op gemaakt door Riemke Kranendonk.
Tips van lezers, wekelijks ontvangen wij er tientallen, vooral uit het buitenland....

HIPPOLYTUSHOEF - Slagerij Piet Ottens is natuurlijk bekend op Wieringen en omstreken. Hij is zelfs bekend in wijde omstreken, getuige een foto, die ons werd toegestuurd door de familie De Caluwé.


Een filiaal van Slagerij Ottens net over de Duitse grens bij Ter Apel?


Met dank aan Frank...Het grootste succes van Louis van Gaal tijdens het WK in Brazilië is het ontdekken van een speler die zondag de finale speelde. We zullen het even uitleggen.

Lees verder . . .


HELD!!!!!

DEN OEVER - Tijdens de rondvaart met garnalen vissen gisteren, voer de boot van De Groot Recreatie langs de Losse Dam om lepelaars te bekijken.


Ton klimt weer aan boord met de geredde lepelaar in zijn arm.
Lees verder...


Bloem met laaaaaaange stegel...

DEN OEVER - Robin Teunissen uit Den Oever stuurde ons deze foto van een hoge Zonnebloem. De hogste binnen onze gemeente?'Hierbij zend ik u een leuke zomerfoto. De zonnebloem, staat naast onze boet
en kijkt naar het westen. De bloem is vanaf de grond, 3,30 meter hoog.

Misschien leuk om te plaatsen en andere lezers uit te dagen, of er een nog
hogere zonnebloem ergens op Wieringen of in de gemeente te vinden is.

Wie twijfelt aan de hoogte van onze zonnebloem, mag hem zelf komen nameten'.Hier kregen wij kwaaie emails over binnen. Waarom?

DEN OEVER - Wat gebeurt daar?


Wordt hier de linker voorvering van een Toyota Avensis getest? Dat kun je ook even bij Garage Klein in Oosterland doen. Sander Hoftijzer heeft in ieder geval een worst verdient! Plaats je leukste zomerfoto in onze fotorubriek en maak kans op een mooie prijs. Uiteraard mag het ook een ander onderwerp zijn dan dit onderzoek. (Let op: Niet verder klikken als u denkt dat hier iets vreemds of voortkomend uit lust plaats vindt!)


Bert zit in juli in Friesland, altijd.... Henk-Jan doet het dan, maar die gaat dan wel weer in september naar München....

WESTERGEEST - Ben ik na tien jaar mijn vakanties in Friesland te hebben doorgebracht een Fryskofiel geworden? Om die vraag te kunnen beantwoorden moet je natuurlijk eerst weten wat een Fryskofiel is.

Ik ga met mijn laptop naar het internetcafé en typ het woord Fryskofiel bij Google in. Het maakt niet uit hoe ik het woord spel, Google geeft geen antwoord. Dus Fuck Google, Ask me (dat staat niet voor niets op mijn t-shirt): Ik bedenk zelf wel een definitie. Een Fryskofiel is iemand die gek is op alles wat Fries is en houdt van alles wat met Friesland te maken heeft.Ik heb in de loop van de jaren al heel wat Friese attributen aangeschaft, zoals een onderbroek, sokken, een pet en een aansteker met de tekst .


Een kraam zoals deze is een walhalla voor Fryskofielen

Bij een Friese kraam, die dikwijls staat op de jaarmarkt van Dokkum of Buitenpost, kan ik gemakkelijk een half uur verlekkerd snuffelen. Els gaat dan op zoek naar een schoenenkraam en komt met een paar sandalen terug. Dat brengt mij op een idee: Ik heb nog geen Fryske hölleste (voor de Friezen: dat is Wierings voor klompe).Ik scharrel op de camping vaak rond op klompen. En wat blijkt: Dit jaar ben ik mijn klompen vergeten (volgens mij per ongeluk, volgens Els expres). Daarom met gezwinde spoed naar de weekmarkt in Dokkum en jawel, de klompenboer heeft nog een paar in mijn maat. Els mag als troost nog een paar muiltjes voor zichzelf uitzoeken.


Zeg nou zelf: Ze staan toch mooi bij mijn Friese sokken (let ook op het t-shirt)

Conclusie: Ik ben een Fryskofiel. Misschien start ik wel een site, www.fryskofiel.nl, om mijn diepgaande gevoelens met gelijkgestemden te delen.

Els & Bert Loos


Grtvrdrrie!!! *&#@#*&!!!! Margo van der Welle was hem voor dit jaar!

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag de eerste dag van de Wieringer Kermis. Dat betekent Tulen eten. Maar of u de eerste koper van deze lekkernijen bent valt te betwijfelen.


Al 15 jaar de eerste klant op donderdag .... ook nieuwbakken, maar dan als raadslid!

Donderdag, vrijdag en zaterdag bij Bakker Bellis, Tulen, je moet ze geproefd hebben, te koop vanaf twaalf uur!

Let op! Donderdagmiddag maakt Edwin Bellis een bijzondere geste, lees het vanmiddag hier!KERREMUS!

HIPPOLYTUSHOEF - Ze bestaan nog, jongetjes op de fiets rondom de kerk in afwachting van de komst van de Kermis.


Al op maandag rolden de eerste reizigers het dorp binnen. Mark van Hest heeft geen rust in zijn kont. Cornelis & Robin Weijers staan volgens moeder Vera ook te stuiteren als ze maar één blik zien van een kermiswagen. Maar wie had dat vroeger niet? Helaas zitten de spullen nu verpakt in containers en zijn attracties gemonteerd op wagens en uitklapbaar. Waar is die tijd gebleven dat je mocht helpen opbouwen. Blokjes hout verplaatsen, helpen tillen, het was drie dagen een drukte van belang. En wat rook het dan lekker als je 's ochtends na een natte nacht de geur van het canvas opsnoof. Wie heeft er nog foto's van de autoscooter uit de periode 1965-1990? Stuur deze s.v.p. op of neem contact op met redacteur Henk-Jan Wittink. Deze scant de foto's. Wieringernieuws is ook blij met andere oude Kermisfoto's, het liefst met de Kermis op de achtergrond of in het café.'De botsauto waarin HJ voor het eerst alleen een rondje in reed. Een Ihle Cadilac 1965, op de baan bij Harry Hoefnagels begeleidt door zo'n groot orgel. Harry was hip, hij had ook een geluidsinstallatie, Gina Lollobrigida....'

Lees hier de column van Henk-Jan...


AUGUSTUSMargo was dus de eerste!

HIPPOLYTUSHOEF - Roept de bakker als de bel twaalf keer luidt. Een traditie tijdens de Wieringer Kermis, Tulen.


Drie keer per jaar bakt de bakker Tulen. Edwin Bellis houdt deze traditie in ere. Dit jaar voor de vijftiende keer zijn de Tulen door hem gebakken.

De taart voor de eerste tulen-klant was voor Margo van der Welle. Marinus Hovius was de andere veertien keer de eerste die met een mand en doeken voor de deur stond. Hij kreeg een troosttaart.

Je eet ze met ham en boter. Alleen zaterdag zijn de tulen nog te koop. Zondag is de Tulendienst in de Hippolytuskerk.


Adverteer bij ons, dan beland je niet in de sloot...

HIPPOLYTUSHOEF - En weer was het raak, kranten weggegooid achter Hippo.


De bezorger had zeker geen zin meer? In ieder geval werden deze kranten gedumpt aan de Pieter Wilms Weelweg. Gelukkig wordt Wieringernieuws nooit gedumpt. Voor nog geen twee tientjes per week kunt u uw bedrijf 24/7 in beeld brengen. Met dank aan Janneke de Graaf voor de foto.


De hoogste boom van Wieringen is niet meer...

HIPPOLYTUSHOEF - De hoogste boom van Hippolytushoef is niet meer. De boom, een populier, stond in het centrum van het dorp grenzend aan de tuin van de familie De Weert op het erf van Gert Lont.


Er is al een gedeelte afgezaagd. De boom was van veraf te zien (onder de zwarte stip).

De boom is zo'n kleine dertig meter hoog. Omdat er naast deze populier al een paar waren omgewaaid is besloten deze boom te kappen. Het risico voor omwonenden was te groot om de boom te laten staan.

Links op de foto Jeanne de Weert-Doesburg, zij is 81 jaar oud, en weet dat de boom 76 jaar geleden is geplant.

Er zou een telekraan worden ingezet om de takken te laten zakken. Deze kon niet over het zandpad rijden. Zodoende moesten de houthakkers met touwen als ware alpinisten de boom aanvallen om te vellen. Het was een spectaculair gezicht.

Foto vanaf de Parklaan gemaakt.

Foto's 15:00 uur:
Je moet het maar durven.... HIER meer foto,s!

Foto 16:50 uur:


Alleen de twee centrale stammen staan er nog. Morgen de rest om!


Wat een oetpummels die twee! (Als we daar maar geen last mee krijgen, mijnheer de BOA dreigt zomaar met rechtszaken tegen uw internetkrantje?)

HOLLANDS KROON - (Ingezonden brief, de inhoud is ter verantwoording van de inzender, de redactie is niet aansprakelijk voor uitspraken. Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om te reageren op een artikel. Denk aan normen en fatsoen, maar kritiek mag, wij leven in een vrij land.)

Vistaferelen !

De tijdsbesteding van Dhr. R.de Graaf (bobo bij visvereniging HSV Hollands Kroon) en Dhr. v/d Velden (BOA te Amsterdam) op Zondag 10-08-2014 bestaan uit rondrijden in een klein groen wagentje op zoek naar criminele hengelaars.

Hengelaars, die zoals mij laatst overkomen is als vader van 2 visgekke zonen en vriendjes op heterdaad betrapt werden nabij het kommetje te Den Oever. Als blijkt dat de visserij goed is op de brug bij het gemaal stopt er een stoffig groen wagentje met daarin 2 wat verkreukelde uitziende heertjes.

Ik denk nog in mijn onschuld dat zij mij de weg willen vragen naar de Haven of het aardbeien kraampje zoals wel vaker voorkomt. Het blijkt echter na het voorstellen dat v/d Velden in opdracht van de Graaf die voor mij één of andere onduidelijke functie bekleed bij een visclubje uit de Wieringermeer op Zondag al controlerend op twijfelachtige wijze door de polder trekken, op jacht naar wetovertredende hengelaars. Het is ze gelukt ! er wordt mij gevraagd naar vispassen die ik van 2 jongens van 11 jaar kan overleggen. Voor mijzelf is dat anders, Ik leg uit dat ik ze per auto heb heengebracht en de jongens een beetje in de gaten houd en hulp bied waar nodig. Tijdens dit alles sta ik ook te vissen uiteraard. BINGO zie ik de Graaf denken en het mannetje begint welhaast te trappelen van opwinding.

Terwijl ik gesommeerd wordt mijn ID te laten zien meen ik de heren te horen smoezen met de rug naar mij toe dat er bekeurd moet worden, mijn nekharen gaan overeind staan van dit duo maar ik besluit mij rustig te houden en het goede voorbeeld te geven aan mijn Jongens. Er wordt ons op belerende toon verteld dat wij OOK nog eens staan te vissen in een door HSV H.K. gepacht watertje, mijn antwoord daar op dat ik dat niet weet en dat ik mij daar ook niet mee bezig houd, voor ons is water, water en vissen een leuke bezigheid voor de jongens, eindelijk losgerukt van de TV, X box en Laptops. Ik had beter moeten weten !!! het dikke boekje bijbehorend bij de Vispas maakt duidelijk welk water van wie is en waar wij wel en niet mogen vissen (het Kommetje wel en de overkant niet.) leg dat maar eens uit aan je kinderen als je het al weet.

Ik begin mij nu toch een dusdanig op te winden over de manier waarop ik als volwassen man behandeld wordt door dit gezellige duo en ik zeg: “Geef mij die bon maar dan kunnen jullie weer gebroederlijk op jacht naar nieuwe slachtoffers” het blijkt € 130,00 op te leveren voor de heren en het mannetje uit Amsterdam heft zijn handen in de hoogte en zegt er meteen bij dat hij de prijzen niet bepaald.(u zult het herkennen) ik vertel de overijverige heren dat een dagje Duinrell goedkoper is gvd, ik merk aan mij zelf dat er nu snel een eind aan deze slechte film moet komen anders kon het nog wel eens duurder voor mij uitvallen!

Visvrienden hoed u voor dit duo waar in ik de heer de Graaf een zeer bedenkelijke rol vind spelen, ik durf te betwisten of hij echt liever bij zijn vrouw wilde zitten op Zondag zoals hij aangeeft maar de plicht roept nietwaar? Waarschijnlijk is zijn vrouw ook zo blij als blik als manlief op jacht gaat en zal steunend zijn relaas aanhoren bij thuiskomst op de vraag nog iets gevangen vandaag schat?

Tot slot mede Wieringers wisten wij al langer dat er uit de Wieringermeer weinig goeds te verwachten valt en ook uit Amsterdam hoef ik als Feyenoord fan op weinig coulance te rekenen. Uiteindelijk zijn wij allen Hollands Kroon ingezetenen maar van visclub Hollands Kroon heb ik even mijn buik vol!

Visvrienden veel visplezier verders maar hoed u allen voor deze beide heren die zelfs op de dag des Here toch de wateren afschuimen op zoek naar wet overtredende visvaders met hun kroost.

Een vriendelijke groet Ernst Schouten. Wieringen


Afscheid......


(ADVERTORIAL)Tot onze grote spijt en tegelijkertijd met vreugde delen wij u mee dat wij ons restaurant den Proever gaan sluiten. Wij vertrekken naar Italië om daar onze grote droom van een eigen boerderij & restaurant waar te maken.

Wij willen iedereen bedanken voor het hartelijke ontvangst van zowel onszelf als ons bijzondere restaurantje met wereldkeuken. Wieringen heeft ons geweldig behandeld en ons het gevoel van import doen vergeten! Onze laatste openingsdag wordt zaterdag 27 september. Heeft u nog een kadobon? komt u dan zo snel mogelijk nog bij ons eten en geniet van een extra glas wijn van het huis!

Onze website en facebookpagina worden in de toekomst doorverwezen naar ons nieuwe stekkie in Italië! Dus vakantiegangers die nog eens willen genieten van onze keuken wees welkom.

)


Nog meer afscheid, Arie, het gaat je goed!

WESTERLAND - Arie Strooper gaat de winkel in Westerland zaterdagmiddag voor het laatst sluiten, definitief. Vanaf dan kunnen de mensen in Westerland niet meer in de Spar terecht voor de dagelijkse boodschappen. Arie heeft allang de pensioengerechtigde leeftijd. De winkel staat al geruime tijd te koop. De winkel wordt dus niet voortgezet. Er is wel interesse voor het pand getoond, maar de verkoop is pas rond als het geld is overgemaakt op de rekening van de familie Strooper. Zo ging een aantal weken geleden het verhaal rond dat de zaak al verkocht zou zijn, dat was dus niet het geval.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus gaan de restanten die nog in de winkel staan voor de helft van de prijs de deur uit (Dit geldt niet voor rookwaren). Veel artikelen zijn al uiverkocht, Arie koopt niets meer in. Hierna is het gebeurd met de laatste winkel op Westerland. Helaas is er geen opvolging gevonden. De familie Strooper blijft vooralsnog in de woning naast de winkel wonen.


In 2012 was Arie 50 jaar kruidenier, dat zijn er dus 52 geworden. Wij gaan nog naar Arie voor zijn commentaar. Door HIER te klikken leest u over de geschiedenis van Arie als grutter.


KOEGELS

DEN OEVER - Voor de fans, nog acht nachtjes slapen. Voor wie dat te lang duurt, nog maar 7 nachtjes als je op donderdag al gezellig aan gaat zitten in Tante Pietje of de Houtzolder!


Op vrijdag 29 augustus 2014 mogen WPPK&TB het programma van de tent op de haven openen met een reünie van Walther PPK & the Bullets, de roemruchte rockband van weleer (1985-1993).


Helden

HIPPOLYTUSHOEF - Dinsdag 19 augustus was een bijzondere dag voor 3 familieleden uit Engeland die het graf van hun oom en oudoom bezochten: Flight Officer John Denzil Jefferey, 24 jaar oud werd op 28 mei 1943 met zijn Halifax Mk II bommenwerper boven de Waddenzee neergeschoten door een Duitse nachtjager op 2400 meter hoogte op 3 km ten noorden van Hippolytushoef.Chris Bentley, woonachtig op het Kanaaleiland Guernsey kwam via een Nederlander die daar werkte terecht op de Facebookpagina van het Veteranen Contact Wieringen en zodoende in contact met Dick Doornik die contact opnam met de familie.
Een lang gekoesterde wens van Chris, zijn broer Richard Newham-Bentley uit Hastings (achterneven van Jeffery) en hun tante Penny Humphrey uit Blackboy East Sussex (nicht van Jeffery) kwam in vervulling om het graf van hun oom/oudoom te bezoeken.
Om 13:30 uur was het zover: Doornik ontmoette de Engelse gasten en leidde hen naar het graf.Na een emotionele speech van achterneef Chris werd een krans van klaprozen (de “poppy” is het nationale symbool in Engeland voor oorlogslachtoffers) gelegd op zijn graf.
Samen met zijn Engelse gasten zette Doornik houten kruisen met een klaproos op alle 14 graven van de geallieerde vliegers.

De familie was zeer onder de indruk van de aandacht die elk jaar op 4 mei aan de vliegers wordt gegeven en zij zijn zeker van plan om nog een keer terug te komen bij voorkeur op de nationale dodenherdenking op 4 mei waarbij zowel in de Hippolytuskerk als op de begraafplaats naast de burgerslachtoffers en de gesneuvelden in Indië de vliegers van de Royal Air Force worden herdacht.

John Denzil Jefferey steeg op 27 mei om 23:16 uur met zijn Halifax bommenwerper en 5 medebemanningsleden op van de RAF basis Pocklington in Yorkshire en werd ruim 2 uur later boven de Waddenzee aangevallen door een Duitse Messerschmit nachtjager van “wespennest” Leeuwarden. Het doel, de Duitse stad Essen, werd nooit bereikt.

Op 28 mei om 01:40 uur werd het vliegtuig voor het laatst gehoord via de radio met een noodoproep waarna het brandend neerstortte 3 km ten noorden van Hippolytushoef.
De lichamen werden op 1 juni 1943 begraven.

De familie werd verteld dat elk jaar op 4 mei door een erewacht van het Veteranen Contact Wieringen een groet wordt gebracht, een minuut stilte wordt gehouden en vervolgens witte anjers op de graven worden gelegd.

Ook werd hen verteld dat tijdens de herdenkingsdienst in de Hippolytuskerk ook de naam van hun familielid wordt genoemd waarna een kaars wordt aangestoken.
Zij waren hier zeer van onder de indruk.

Na bezoek aan de begraafplaats Zandburen was er nog een “aftertalk” bij Doornik thuis waarna de familie weer via Schiphol per vliegtuig weer naar huis terugkeerden.

(Met dank aan Dick Doornik voor het artikel plus foto's)


Augustus betekent Dirkendag!

DEN OEVER - In café Tante Pietje vond traditiegetrouw een week voor de Flora de Dirkendag plaats.


Een filmpje van Dirk (what's in a name) Kort


Dirk Kranendonk 2x

Traditie, de groepsfoto! Ieder jaar weer een andere pose, Dirken zijn bijzonder fotogeniek. Zij doen alles voor een stilstaand beeld.

Ook de jonge Dirken vermaakten zich prima. (Met dank aan John van Mook voor de foto's)

Voor de Dirken een jaarlijks terugkerend uitje. op deze middag is er geen toegang voor niet Dirken in het café. Het is ieder jaar een gezellige boel in het café. Wat betreft de jonge Dirken, een mooie manier voor papa om even met het kroost langs te komen!

Het is de redactie niet bekend wie de oudste Dirk was. De jongste dit jaar was in ieder geval Dirk. Dat is trouwens niet Dirk op onderstaande foto maar Dirk.Dirk Boerdijk kreeg op zijn eerste Dirkendag uiteraard een legimitatiebewijs uitgereikt. (foto's Marcel Boerdijk)


FLORA, eind augustus begin september, morgen gaan wij verder met het jaaroverzicht!

DEN OEVER - John 'VM-Computer' van Mook maakte voor Wieringernieuws een impressie van het grootste feest op Wieringen (grootste feest in Hollands Kroon!). Vandaag en morgen volgen meer beelden.


De jeugd keek ademloos toe bij de panna-clinic!

Zwaaien en zwieren op de Kertmis.

Volle bak bij Kraantje Pappie in de Tent op de Haven.

Traditioneel het epicentrum van het feest, binnen en buiten Tante Pietje is het altijd druk met Wieringers die om een biertje gaan..

John werd als Kermisfotograaf gezien.

Schommelschuitjes 2.0

Stond er jaren geleden ook, een Cake Walk.

Wij danken John voor de foto's, maar hij moet nog wel even terug om de bloementent en de haven te fotograferen....(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De heer Gorter - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...