Geslaagd Jingleball Handbal toernooi B Jeugd
Uitgegeven op 28-12-2014 om 23:11  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Wat in december 2012 begon als een oefenwedstrijd tegen HV Vrone toen nog C Jeugd is na het succes van zondag een traditie geworden voor de B-Jeugd van HV Tonegido.
Zowel de meiden als jongens hebben een leuk sportief en gezellig toernooitje achter de rug wat louter bestond uit 7 trials van 20 minuten handbal.


De ruim 2 uur durende trials werden door scheidsrechters Gert Kleimeer en Cor Steigstra zeer strak gefloten.
Zowel de eerste wedstrijd van de jongens B *(Ton&Gido genaamd in deze) kregen HV Vrone uit St Pancras op visite. Onder leiding van Trainer-coach Roland Verduin speelt Vrone landelijke hoofdklasse en werd eind vorige seizoen NL kampioen op het NK voor clubs.
Nog een klasse te groot voor de jongens van HB1 en met 3-12 verloren.
De tweede trial werd tussen HV Vrone HB1 en HV FHC HB1 een kraker van kaliber met een uitslag van 9-12 voor Vrone die tot en met de 8 twee punten achter stond.
Beide partijen lieten prachtig handbal zien van zeer snelle jongens die vooral de breaks juist wisten te benutten.
De derde wedstrijd was tegen jongens uit Stiens van HV FHC (Friese Handbal Combinatie) onder leiding Jaap Dijkstra en supervisor-trainer Sido van der Ploeg. Deze wedstrijd ging de jongens van Ton&Gido HB1 een stuk beter af dan tegen HV Vrone. Ze wisten meer punten te maken, maar zagen ook nog duidelijk klasse verschil. Vooral de nr 10 van FHC was een ware schutter van uit de tweede lijn. Ondanks goede dekking door zowel Noah als Vincent bleef deze zeer bewegelijke speler de grootste aandeelhouder van de punten voor FHC eindstand 7-12 voor HV FHC. Met prachtige doelpunten van Marijn Schouten, Vincent Pronk, Hinze Hetwig, Noah van Wieringen, Thijs Tijsen en Ingo Landman (deze laatste brak zijn neus in een duel).
Trial 4, HV Tonegido DamesDB1 ontvingen de Dames van HV FHC uit Stiens, een ware kraker.
Beide teams waren aan elkaar gewaagt en wisten ook tot aan het eind de wedstrijd spannend te houden. Toch kwam HV Tonegido aardig langszij, maar moesten de Friezen als meerdere aanvaarden.
Trial 5 was de eerste van de twee, die in mix als wedstrijdjes worden gespeeld. Door 3 jongens van HV Vrone en 3 meiden van HV Tonegido werd er tegen 3 jongens en 3 meiden van HV FHC gespeeld.
Een nieuw initiatief, dat zeker een vervolg krijgt bij de het volgende toernooi eind 2015. Omdat er een brede selectie spelers op de bank zat moest om de minuut worden gewisseld door zowel de jongens en meiden. Er moesten wel te allen tijde 3 jongens en 3 meiden in het spel blijven.
Een groot succes. Het was ook voor het zeer attractief. Ook de keepers wisselden om de 5 minuten. Eindstand 4-7 voor HV Vrone HDB1 mix.
Trial 6 was de tweede mix wedstrijd nu alleen HV Tonegido HDB1 tegen HV FHC HDB1.
Op zich een ander spel dan de voorgaande mix, maar toch wist ieder zijn plaats te vinden en waren er vooral mooi punten van Anne-Clair Wiegman vanuit de hoek.
Ook werd er vanuit de midden goed huisgehouden op het doel van HV FHC. De wissel liepen na verloop van de tijd ook soepeler en zorgde vooral op de bank voor veel plezier. Wie speelt op wie? Vooral de meiden kregen meer ontzag voor de jongens, die er voor zorgden dat het bal tempo hoger en hoger werd. Een leuke trial en zeker voor herhaling inzetbaar.
Enige minpuntje was, dat de strafworpen alleen door een dame mochten worden genomen als er een dame op doel staat en uiteraard vice-versa. Deze pot werd gewonnen door HV Tonegido.
De laatste trial was HV FHC DB1 tegen HV Tonegido DB1. Dit was de revanche van de 4e trial.
Ook hier leuke spelmomenten en zeer attractief handbal.

Het toernooi liep iets uit, maar alle partijen waren zeer enthousiast.
Voor de statistieken: HV Vrone HB1 ging met de meeste punten naar huis, gevolgd door HV FHC HB1.
Na het douchen stond er een fantastisch koud buffet klaar verzorgd door de ouders van HV Tonegido HD B-1.
Dit werd door alle partijen, begeleiders, ouders en supporters goed genuttigd.

Langs deze weg wil Arjen van Wieringen iedereen die zich heeft ingezet voor dit leuke initiatief hartelijk danken voor de medewerking. Van scheidsrechters tot zaaldienst, van kantine tot aan de klok: een goede jaarwisseling en vooral een gezond 2015 toegewenst.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
Erica en Ruud van der Erf - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...