Themabijeenkomst Bewegen met een visuele beperking
Uitgegeven op 22-12-2014 om 14:46  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Sportservice Noord-Holland, afdeling aangepast sporten organiseert op woensdag 21 januari 2015 voor de regio’s Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland een themabijeenkomst ‘Bewegen met een visuele beperking (slechtziend)’. Tijdens deze bijeenkomst worden handvatten en kennis aangereikt. De avond bestaat uit een theoretisch en praktisch deel (in de gymzaal) en is speciaal gericht op vakdocenten LO, trainers en begeleiders.

Bewegen met een visuele beperking (slechtziend)
De meeste kinderen met een visuele beperking (slechtziend) bewegen in een reguliere gymles en/of sportvereniging. Slechtziende kinderen kunnen prima bewegen. Een trainer/vakdocent heeft echter wel met een aantal belangrijke zaken rekening te houden om een goede en uitgebalanceerde training/les te geven. Bijvoorbeeld met de motorische ontwikkeling van het kind, met het gebruik van materiaal en met het eventueel gebruiken van een buddy.

Een trainer/vakdocent moet zich kunnen inleven in de situatie van een kind met een beperking. Mensen met een visuele beperking ‘ervaren’ de wereld anders. Zij hebben goede begeleiding nodig bij het bewegen om dit veilig te kunnen doen. In de praktijk blijkt dat mensen met een visuele beperking graag willen en kunnen bewegen, mits de begeleiding en het sportaanbod aansluit bij de behoefte. Om alle kinderen veilig en naar eigen behoefte te kunnen laten bewegen, is het van belang om vakdocenten LO, trainers en begeleiders hierin te scholen.

Themabijeenkomst
Tijdens deze avond zal Wilbert van Dorresteijn, vakleerkracht LO voor de Koninklijke Visio (expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen) aan het woord zijn. Hij heeft jarenlange ervaring met bewegen met slechtziende kinderen en zal het praktische deel van de avond voor zijn rekening nemen, waarbij hij praktische tips en handvatten aanreikt.

Het theoretische deel van de avond wordt verzorgd door Marjan Doets, ervaringsdeskundige en actief op basisscholen met het project ‘Visueel Beperkt’. Met haar verhaal en bijhorende activiteiten ervaart u wat het is om een visuele beperking te hebben in het dagelijks leven.

Op woensdagavond 21 januari 2015 staat vanaf 19.00 uur de koffie/thee klaar in de Veerburg (Sportlaan 21, 1761 ZA , Anna Paulowna). De bijeenkomst start om 19.20 uur en zal rond 21.45 uur eindigen. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. De avond is speciaal gericht op vakdocenten LO, trainers en begeleiders uit de regio’s Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland.

Aanmelden en informatie
Aanmelden kan tot 15 januari bij Iris van Paridon. Er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen, geef u dus snel op! Bij het aanmelden graag de volgende gegevens vermelden; naam, telefoonnummer, emailadres, gemeente, aanwezig vanuit onderwijs of sport, indien van toepassing: naam vereniging en aantal sporters met visuele beperking. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de regiomedewerkers aangepast sporten: Iris van Paridon, regio Kop van Noord-Holland, ivanparidon@sportservicenoordholland.nl, tel 0224-214774 / 0223-684726 of Marieke Wever, regio Noord-Kennemerland, mwever@sportservicenoordholland.nl, tel. 072-5763880.

(Foto Sportservice Noord-Holland)
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Mooie oude advertenties van die goede ouwe tijd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...