Hieperdepiep hoera, de dagen worden weer langer!
Uitgegeven op 21-12-2014 om 02:08  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het lijkt wel herfst in plaats van winter. Maar... goed nieuws, vandaag is de zonnewende en worden de dagen weer langer en de nachten korter. Nu is het natuurlijk maar net waar je van houdt. Een donkere avond kan ook gezellig zijn!

Kortste dag 2014
De kortste dag 2014 valt ook dit jaar weer op 21 december net alsvorig jaar. De zon komt rond kwart voor negen op en gaat om half 5 weer onder. Dit betekend niet dat het zowel 's ochtends als 's avonds langer licht blijft. Dit gaat niet evenredig.

Op 30 december is de zonsopgang het laatst. En op 13 december was de zonsondergang het vroegst. Klinkt ingewikkeld, maar valt wel mee, bekijk het maar eens in de zonsondergang tijden.

Langste Dag 2015
De langste dag 2015 is op 21 juni, net als in 2014. Op de langste dag van jaar begint de astronomische zomer en de dag duurt 16 uur en 31 minuten.

Deze tijd is genomen vanaf zonsopkomst tot zonsondergang op de breedtegraad van Utrecht. Dit betekend dat de tijd is genomen dat de zon boven de horizon uitkomt en wanneer de zon achter de horizon is verdwenen. De schemering is niet meegenomen dus dit houdt in dat het eigenlijk nog een stuk langer licht is.

Des te meer u in het Noorden woont des te langer het licht is, het verschil tussen Limburg en Groningen kan oplopen tot een half uur! (bron: Zonsondergang-vandaag.nl)(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Bouw Schutsluizen 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...