Lege winkel doorn in het oog van de Wereldwinkel
Uitgegeven op 19-12-2014 om 13:09  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Wereldwinkel in de Hoofdstraat kijkt al geruime tijd tegen een lege winkel aan. Het pand van voorheen, Henk ter Hoor staat leeg; een zwart gat in het straatbeeld is het gevolg. De Wereldwinkel heeft de handen uit de mouwen gestoken en de lege etalage nieuw leven ingeblazen.

Lege winkels zijn voor bezoekers van het centrum van Hippolytushoef en degene die zijn dagelijkse boodschappen in de Hoofdstraat doet niet aantrekkelijk. De medewerkers van de Wereldwinkel vonden het al enige tijd een storende factor in de winkelstraat. De ramen aan de overkant zagen er zeer onverzorgd uit en de omgeving van de winkel vervuilde. Tijd om hier iets aan te doen dus werd achterhaald wie de huidige eigenaar is van dit pand. Piet Ottens kon een telefoonnummer geven en nadat een afspraak gemaakt was kon de sleutel van het pand opgehaald worden uit Heiloo.

De inrichtersgroep van de Wereldwinkel zag in deze etalage een leuke uitdaging. Met vereende krachten werden de ramen schoongemaakt, zowel van binnen als van buiten, en werd de straat voor de winkel schoongemaakt en opgeruimd. Ondanks de decemberdrukte werd er tijd vrij gemaakt om het straatbeeld te verfraaien en heeft Catrien Kortekaas de etalage prachtig ingericht. Zij heeft de etalage voorzien van mooie items. De verlichting brandt weer op een tijdklok zodat de winkel ook s'avonds verlicht is. ,,Een extra etalage is voor ons geen wens. Onze eigen etalage is groot genoeg om te laten zien wat we willen uitstralen maar een leuke winkelstraat wil ook wat. Wij zijn er trots op dat onze inrichtersgroep de handen uit de mouwen heeft gestoken en het met het bestuur eens is dat een lege etalage niet aantrekkelijk is voor bezoekers van de winkelstraat in Hippolytushoef”, aldus voorzitter Tineke Hoekstra.


De Wereldwinkel heeft de Hoofdstraat opgefleurd

Zolang de winkel niet verhuurd wordt zal de Wereldwinkel ervoor zorgen dat deze etalage en de omgeving er verzorgd en aantrekkelijk uitzien.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Wieringer historie:
Cyrill de Maesschalck en zus Roos - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...