Lange verlanglijstjes
Uitgegeven op 17-12-2014 om 22:00  |  link  |  bewaar  |  print

Sinterklaas mag ons land zo ondertussen weer verlaten hebben. Ook de Kerstman zal menigeen nog een bezoekje komen brengen. Ellenlange verlanglijstjes van alle kinderen in Nederland staan vol met allerlei soorten speelgoed. Echter, er zijner ieder jaar weer bepaalde artikelen die echt bij ieder kind bovenaan het lijstje staan. We zetten hier een aantal leuke tips voor de Kerstman op een rijtje.

De absolute trends
Sinds afgelopen zomer vliegen de mini-elastiekjes je om de oren. Kinderen haken vlijtig armbandjes van allerlei gekleurde elastiekjes. Voor de gevorderden zijn er ook andere figuurtjes te maken, zoals hier te zien is. Volgens bol.com is het zogenaamde Super Sand de trend van dit moment. Lekker met zand spelen in de huiskamer zonder al te veel geknoei.

Duurzaam speelgoed
Gezondheid en milieu zijn voor steeds meer ouders een belangrijk thema. Dit komt ook terug in de speelgoedartikelen die zij voor hun kinderen willen kopen. Authentiek houten speelgoed is al jaren weer helemaal in trek. Leuke houten blokken of een mooie speelgoedtrein op houten rails zijn heel duurzame cadeaus, waar ook eventuele broertjes of zusjes later nog mee kunnen spelen.

De klassiekers
Veel speelgoed raakt nooit uit de mode. Als je echt niet weet wat je moet kopen kun je altijd terugvallen op een leuk lego-pakket. Ook veel volwassenen kunnen technisch Lego nog best waarderen. Playmobil valt bij zowel jongens als meisjes vaak in goede aarde en ook barbies zijn voor de meeste meisjes haast nooit een miskoop.

Bordspellen
Oude vertrouwde bordspellen doen het nog altijd goed. Klassiekers als Monopoly en ganzenbord zijn erg leuk als je die nog niet in de kast hebt staan, maar ook nieuwere spellen, zoals Ticket to Ride en Skip Bo blijven vaak niet in de kast liggen. Het spel 30 Seconds is ook echt een topper op dit moment.

Vriendjes van tv
Op dit moment is de film Frozen een ware hit. Deze Disneyfilm kwam al uit in 2013, maar is nog steeds erg populair. Cadeaus met figuren van de dappere prinsessen Anna en Elsa, zijn dit jaar al vele malen over de toonbank gegaan. Waar Frozen vooral onder de meisjes erg geliefd is, is Mike de Ridder voor de jongens een leuk speelkameraadje. Of het nu om actiefiguurtjes gaat, of om een mooie puzzel; cadeaus met vriendjes van tv doen het eigenlijk altijd goed bij het jonge publiek.

Lekker bewegen
Hij is al weer enige jaren op de markt, maar het waveboard lijkt een blijvertje. Dit speciale skateboard is een leuk cadeau voor actieve kinderen die graag buitenspelen. Echter, ook binnen is er genoeg actiefs te doen. Dansgames en andere bewegingsspellen op de Wii of andere spelcomputers gaan eigenlijk nooit vervelen.

Winkelen
Speelgoed kun je tegenwoordig eigenlijk overal krijgen. Niet alleen speelgoedwinkels bieden volop keus, ook drogisterijen en budgetwinkels hebben steeds vaker ook een vrij uitgebreid aanbod. Ook online shoppen is erg populair onder veel ouders. Bij deze webwinkel vind je ook een aantal verrassend leuke artikelen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familiefoto voornamelijk De Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...