Politie stelt intern vacatures open voor wijkagenten in drie eenheden
Uitgegeven op 13-12-2014 om 23:58  |  link  |  bewaar  |  print

NEDERLAND - De politie-eenheden Noord-Holland, Zeeland-West-Brabant en Oost-Nederland stellen vacatures open voor het werven van wijkagenten. Het betreft een interne landelijke openstelling. Dit betekent dat alleen agenten die nu werkzaam zijn bij de politie kunnen solliciteren. De Centrale Ondernemingsraad heeft ingestemd met dit besluit van de korpsleiding.

De openstelling van de vacatures binnen de drie eenheden is noodzakelijk omdat Noord-Holland, Zeeland-West-Brabant en Oost-Nederland momenteel niet voldoen aan de wettelijke norm van de Politiewet 2012. Volgens deze norm is ten minste één wijkagent werkzaam per 5.000 inwoners. De burgemeesters en het OM (de lokale gezag) kunnen besluiten van deze norm af te wijken als dit vanuit veiligheidsoverwegingen noodzakelijk is. De wijkagenten maken onderdeel uit van de basisteams die per 1 januari 2015 aan de slag gaan.
De interne openstelling heeft geen gevolgen voor de positie en werkzaamheden van de huidige wijkagenten. De werving van nieuwe wijkagenten loopt parallel aan de personele reorganisatie.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Opgepast - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...