Maedilon-VZV bekert verder
Uitgegeven op 10-12-2014 om 21:58  |  link  |  bewaar  |  print

ALMERE - (door Theo Moras) VZV won in Almere de bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser Havas.

Wederom kwam de ploeg van Betty Plasmeyer moeizaam tot een overwinning. Het werd 28-34.

Voor bitter weinig toeschouwers, begon VZV voortvarend. Door doelpunten van Joyce Hillen en Lotte Houtenbos werd het direct al 0-2.

In het begin leek het nog wel een handbalwedstrijd, maar langzaam ontaarde het in een worstelpartij. Havas speelde veel door het midden, met veel overhalen en met veel sturm und drang. Tegen dit fysieke geweld was de verdediging niet altijd opgewassen.

Havas bleef door dit fysieke optreden in de wedstrijd en bleef tot 6-8 dichtbij. Doordat Elles Bakker, Lotte Houtenbos, Joyce Hillen en Kim Jimmink vier maal achter elkaar scoorden was er een gaatje geslagen.

Dat gaf de ploeg nog niet het vertrouwen om door te stoten Havas bleef echter aanklampen De ruststand werd 11-15 .

Na rust was het verschil nog maar twee punten 16-18 het bleek in die fase moeilijk om de verdediging goed neer te zetten. Naar mate de wedstrijd vorderde ging het beter en na drie kwart wedstrijd was het 19-26 geworden.

Daarna stond Maedilon/VZV voortdurend in ondertal de scheidsrechters Brinkman en Slikker stuurde de een na de andere speelsters voor twee minuten naar de strafbank. Zelfs wee maal stonden ze met vier veldspeelsters in het veld toch konden ze de voorsprong vasthouden en werd deze “bagggerwedstrijd “met 28-34 gewonnen.

Doelpunten: Joyce Hillen 8, Lotte Houtenbos 8, Kim Jimmink 7, Lisanne Kolken 5, Elles Bakker 2, Britt Stegers 2, Linsey Perre 1, Albertine Abube 1.

De volgende beker wedstrijd wordt half januari gespeeld, Maedilon/VZV speelt dan in Sporthal ’t Zijveld tegen ere- divisie club DSS uit Heemskerk

A.s. zaterdag : VZV 1 – Hurry Up aanvang 20.30 uur Sporthal ‘t Zijveld.

VZV 2 – NEA aanvang 19.00 uur Sporthal ‘t Zijveld.