WADDENVERENIGING LAAKT VERGUNNINGEN VLIEHORST
Uitgegeven op 09-07-2002 om 16:50  |  link  |  bewaar  |  print

Waddenzee - De Waddenvereniging vindt dat de overheid veel te soepel is met de afgifte van milieuvergunningen aan het ministerie van Defensie voor het militair oefenterrein Vliehors op Vlieland. Samen met Stichting Werkroep Vlieland, Vogelbescherming Nederland en Stichting Duinbehoud eist zij dat de overheid geen uitzondering maakt voor Defensie bij het verstrekken van die vergunningen. Maandag behandelt de Raad van State de eis.
Uit de nieuwe vergunningen voor de Vliehors blijkt dat Defensie mag doorgaan met grootschalig oefenen en bombarderen vanuit gevechtsvliegtuigen. De Waddenvereniging bestrijdt de afgifte van de vergunningen. "Bij militiare oefeneningen komen kruit, metalen en zelfs asbest vrij. Bovendien wordt de rust van de vogels en recreanten verstoord", aldus de vereniging.
De natuurorganisatie meent dat het ministerie van VROM met twee maten meet. "Toetsing aan de Vogel- en Habitatrichtlijn heeft niet plaatgevonden, terwijl deze verplicht is voor elke activiteit in het waddengebied." Volgens de Waddenvereniging is de gehele Vliehors ernstig vervuild. Defensie zegt dat de grond op een bepaalde plek is verontreinigd. In september laat het ministerie dit gebied van 800 kubieke meter afgraven.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...