Winters wandelen op Wieringen
Uitgegeven op 08-12-2014 om 12:09  |  link  |  bewaar  |  print

De eerste vorst heeft inmiddels ons land bereikt. Het is in deze tijd van het jaar natuurlijk heerlijk om binnen te blijven zitten, maar ook buiten is het deze tijd van het jaar heel mooi in Wieringen. Wieringen is een bijzonder stukje Noord-Holland. Het landschap ziet er net even iets anders uit als de omliggende gebieden. Een gevarieerd glooiend landschap met een breed scala aan flora en fauna: dat is Wieringen. Door de polder, langs de wadden, meren, plassen en de zee. Wieringen ontdekken, langs haar vele kronkelende weggetjes met zwerfkeien lang de routes is in ieder jaargetijde een genot, ook in de winter.


Wandelen is gezond


Niet alleen is het heel mooi om door Wieringen te wandelen, wandelen is ook nog eens heel gezond. Keer op keer wordt in onderzoek aangetoond dat wandelen goed is voor een heel scala aan kwaaltjes. Hart, bloedvaten, spieren en gewrichten zijn allen gebaat bij een dagelijkse wandeling. Daarbij schijnt een simpele wandeling ook te kunnen helpen bij depressieklachten. Een heel rijtje met gezondheidsvoordelen die wandelen met zich meebrengt, is hier te vinden. Ook voor mensen die aan hun conditie willen werken of die willen afvallen is de wandelsport ideaal. Veel mensen denken dat ze moeten gaan hardlopen of een andere sport moeten beoefenen om werkelijk conditie te kweken of kilo’s kwijt te raken, maar niets is minder waar. Ook met een dagelijkse, stevige wandeling is veel vooruitgang te boeken in de gezondheid. Een van de redenen daarvoor is dat wandelen vaak langer kan worden volgehouden dan andere sporten. Bovendien kan de ‘sport’ door bijna iedereen beoefend worden op praktisch ieder moment.


Wat neem je mee?


Wat neem je mee als je een stukje gaat wandelen? Als je een ommetje gaat maken heb je eigenlijk niet veel nodig voor onderweg. Ga je echter een langere tocht maken dan is het handig om goede schoenen aan te schaffen en wat te drinken en te eten mee te nemen voor onderweg. Voor de sportieve wandelaars is een wandelstok een leuke aanvulling. De laatste jaren is Nordic walking verworden tot een ware trend in ons land. Nordic walking is van origine een Finse sport en is ook in Scandinavië erg populair. De sport is ontwikkeld voor langlaufers, zodat deze ook in de zomer konden oefenen. De rugspieren, schouder- en armspieren worden allen getraind tijdens het trainen met de stokken, ook wel poles genoemd. Een gewone wandeling wordt op deze manier een echte workout. In Wieringen zijn verschillende routes die heel geschikt zijn voor Nordic Walkers. Voor zowel poles als handige wandelrugzakken kun je op deze website terecht.


Voor de binnen blijvers


Hoewel wandelen een sport is die door bijna iedereen beoefend kan worden, is het zeker in de wintermaanden niet iets waar iedereen direct om staat te springen. Gelukkig kun je ook vanuit je luie stoel Wieringen beleven. Eind november werd de versterkte Wieringermeerdijk officieel geopend. Hierbij werd ook de laatste scene van de film Wandel digitaal mee over de versterkte dijken opgenomen. Deze film duikt ook de geschiedenis van de dijk in. De opname van ongeveer elf minuten is hier te bekijken.


(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
M.U.Z. ontspanningslokaal - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...