VZV overklast ZAP
Uitgegeven op 03-12-2014 om 09:44  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Maedilon/VZV overklast ZAP. Maedilon/VZV overklaste het thuisspelende ZAP op alle fronten, het speelde een fantastische wedstrijd waar de nu ook weer massaal opgekomen toeschouwer in de bomvolle Zwaluwvluchthal ontzettend van hebben genoten.

VZV startte de wedstrijd overdonderend al binnen 30 sec. had Britt Stegers de score geopend en was er geen houden aan voor ZAP.

De volgende aanval leverde ook meteen de eerste strafworp in deze wedstrijd op die door Joyce Hillen feilloos werd benut 0-2. De 0-3 nam Lisanne Kolken voor haar rekening en na goed 5 min. scoorde de verrassend goed herstelde Linsy Perre de 0-4 waarna Lotte Houtenbos na 6 min. een dik verdiende 0-5 voorsprong liet aantekenen.

In de volgend aanval wist ZAP die hatelijke nul ook eindelijk van het score bord halen maar VZV was niet te stoppen, de tweede strafworp benut door Hillen en een doelpunt van Lisanne Kolken zorgde in de 8 e min. voor 2-7 waarna Linsy Perre er in de 10 e minuut er met een schitterende Lob er 2-8 van maakte.

Af en toe pikte ZAP ook wel een doelpuntje mee maar het was VZV die de wedstrijd dicteerde de volgende strafworp werd echter door Joyce Hillen gemist.

Monique Wit die als keepster mocht beginnen aan deze wedstrijd wist met enkele fabelachtige reddingen ZAP het scoren te beletten waarna VZV de hierop volgende aanvallen wel wist afteronden, Stegers Kos Jimmink en drie keer Hillen vergrote de voorspong zelfs naar 6-14 in de 22 e min., waarna ZAP nog twee keer wist te scoren.

Kim Jimmink en Lotte Houtenbos brachten de stand op 8-16 waarna Lisanne Kolken in de laatste minuut voor de wissel tegen een 2 min. straf op liep in de laatste seconden verzilverde Riekie Singer nog een strafworp voor ZAP waardoor de ruststand op 9-16 werd gebracht.

Na rust kwamen de meiden van Betty Plasmeyer meteen furieus uit de startblokken na 15 sec. een mooie lop over de keepster van ZAP bovenop de lat waar na ook ZAP met een mannetje minder kwam te staan en Linsey Perre en Kim Jimmink uit een strafworp de stand op 9-18 brachten

Riekie Singer die tegen haar vorige cluppie haar draai en bevlogenheid niet kon vinden scoorde vervolgens 2 keer en verzilverde een toegekende strafworp 12-19.

Maar VZV wist van geen ophouden en stoomde onverdroten door, door doelpunten van Stegers Kolken Perre en een benutte strafworp van Kim Jimmink en een weergaloos doelpunt uit de hoek van Jimmink werd het na 15 min. zelfs 13-26 door Britt Stegers .

Na 24 min. scoorde de ondanks haar kwetsuren opgelopen tegen VVW sterk spelende Linsey Perre 18-29 waarna ze met kramp en een onwillige knie het veld moest verlaten.

VZV onderschepte de tegenaanval van het zoek gespeelde ZAP en wie anders dan Albertine Abube zorgde met een flitsende rush van achter uit voor 18-30 en pikte zo ook haar doelpuntje mee

De laatste minuten speelde VZV zowat alleen met hun veel belovende jeugdige talenten zodat Roos Pannekeet en Djazzmin Trabelski ook zelfs nog een doelpunt wisten te scoren.

Het team van Maedilon/VZV leverde een geweldige Teamprestatie door deze beladen wedstrijd met overmacht winnend afte sluiten.

De overigens prima geleide wedstrijd door de scheidsrechters Molenaar en v d Berg werd met een verpletterende 20 – 33 eindstand in het voordeel van VZV afgefloten.

Doelpunten: Kim Jimmink 9, Britt Stegers 6, Lisanne Kolken, 5 Joyce Hillen 4, Linsey Perre 4, Lotte Houtenbos 2, Albertine Abube 1, Roos Pannekeet 1, Djazzmin Trabelsi 1.