Bericht van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 02-12-2014 om 17:06  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.



Heeft u van de week een paar uurtjes over?? Dat komt goed uit, want dan kunt u de oude krant tevoorschijn halen, een lekker borreltje erbij en pellen maar!! Deze week zijn de ongepelde Hollandse Garnalen ( grote sortering) namelijk in de aanbieding!

3 kilo ongepelde Hollandse garnalen voor € 18.00 met gratis bakje saus!!

U kunt de garnalen HIER bestellen.

Wat ook wel wat tijd nodig heeft, is het kerstrecept van deze week. Voordeel voor de Feestdagen is, dat u het 2 dagen van te voren kan bereiden! We hebben het over zelfgemaakte Gravad Laks (of lachs/lax, net wat u wilt!)

Gravad laks

1 zalmzijde met huid Voor de saus
8 el grof zeezout 1 bosje dille
4 el suiker 125 ml sour cream
1/2 el roze peperkorrels 3 tl geraspte mierikswortel
2 el venkelzaad 1 el honing
2 el korianderzaad
2 biologische citroenen
2 bosjes verse dille
2-3 el wodka

Leg de zalm op de huid in een grote schaal en bestrooi met het zout en de suiker. Rooster de peperkorrels en het venkel- en korianderzaad kort in een droge koekenpan. Kneus deze in een vijzel en strooi over de zalm. Wrijf het zout, suiker en specerijenmengsel met de hand even goed maar voorzichtig in de zalm en zorg dat echt de hele zalm bedekt is.

Rasp de schil van één citroen fijn en bewaar de citroen voor de saus. Hak 1 bosje dille grof. Besprenkel de zalm met de wodka en verdeel de fijngeraspte citroenschil en fijngehakte dille erover. Dek de zalm goed af met vershoudfolie, leg er iets zwaars op ( bv in folie verpakte pakken suiker) en plaats de schaal minimaal 48 uur in de koelkast.

Hak op de dag zelf, voor de saus, de dille fijn. Pers het sap uit de bewaarde citroen en meng met de overige ingrediënten voor de saus door elkaar.

Serveren.

Neem de zalm na 48 uur uit de koelkast en verwijder de folie. Veeg voorzichtig het zoutmengsel eraf en dep de zalm met keukenpapier schoon en droog. Snijd de resterende citroen in plakjes. Leg de zalmzijde op de huid op een schaal en garneer met de resterende dille en plakjes citroen. Snijd de zalm, al dan niet aan tafel, in mooie, dunne plakjes van de huid.

De zalm aansnijden.

Gebruik voor het aansnijden van de zalm bij voorkeur een fileermes. Begin bij de staart van de zalm, houd het lemmet zo vlak mogelijk en snijd de zalm in dunne plakjes van de huid. Je kunt alle zalm direct snijden. Bewaar de plakjes die je nog niet serveert goed gekoeld. Het is heerlijk om deze tussen wat schijven citroen en takjes dille te bewaren.

Succes met pellen en een fijne week!!

Oh ja, noteer alvast in uw agenda! Zaterdag 20 december kerstmarkt van 08.30 tot 13.00

Woensdag 24 december alleen afhalen van bestellingen (tijd nader te bepalen).

Zaterdag 27 december en Zaterdag 3 januari 2015 zijn wij gesloten omdat er dan geen aanvoer
is van verse vis, garnalen en langoustines.

Vanaf zaterdag 10 januari weer elke zaterdag geopend van 08.30 tot 12.00.

Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker,
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
www.versevis.nl
Mob 06-12995486

Elke zaterdag geopend van 8.30 tot 12.00!

*recept uit de kersteditie van Food.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Dynamic inclusief afleverkosten
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Trouwfoto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...