Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 02-12-2014 om 12:31  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zondag 14 december

Aartswoud in Kerstsfeer

AARTSWOUD - Dit weekend is het mooie Westfriese dorp Aartswoud weer in kerstsfeer gehuld. Op maar liefst 19 adressen hebben de bewoners er alles aan gedaan om de kerstperiode sfeervol te beginnen. Mooi gelegen boerderijen en woonhuizen zijn te bezoeken, maar ook het café en de kerk zijn van de partij.

Niet alleen de bewoners uit de nabije omgeving maar ook veel bezoekers van verder weg weten dat in het rustieke dorp veel sfeervolle locaties op deze dagen de deuren wijd open zetten. Daar waar de rode vlag met groene kerstboom wappert, bent u op beide dagen van harte welkom tussen 10:00 en 17:00 uur. Op de beginlocaties in de Schoolstraat en in de Zuiderzeestraat kunt u een plattegrond en informatie over de verschillende adressen krijgen. Zo’n beetje alles wat wordt aangeboden staat in het teken van de kerstdagen en een prettig uiteinde van het jaar. Dus dat er kerstdecoraties, bloemstukken, kaarsen, kaarten, sieraden, en lekkere hapjes zijn spreekt eigenlijk vanzelf. Een kraam met oliebollen en de verkoop van kerstbomen zijn inmiddels ook niet meer weg te denken tijdens het Kerstsfeer-weekend.

Het bijzondere is dat er heel veel handwerk is. Deze zelfgemaakte creaties zijn uniek en nergens anders te koop. Behalve streekproducten, verzorgingsproducten, serviesgoed, oude meubels, brocante en spullen om de tuin te verfraaien is er ook op kunstgebied veel te zien. In het dorpscafé hangen foto’s van de plaatselijke fotografe, ook zijn er schilderijen te bewonderen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u zich daar opwarmen. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen een mini-workshop doen, waarbij ze onder begeleiding een heus insectenhotel gaan maken. Verderop in de straat is een mini kerstdorp te bewonderen en dieren zijn niet alleen te bekijken in de stal van het Rundveemuseum. Ook op andere adressen kom je dieren tegen, dat kan haast ook niet anders in dit landelijke dorp.Wat is de sfeer van kerst zonder goede doelen? Op diverse adressen zijn mooie producten te koop die zonder winstoogmerk het goede doel een warm hart toedragen. Vaak zijn het producten die met toewijding zijn gemaakt door cliënten van verschillende zorginstellingen. In de winkel van de Prinsenstichting zijn babymutsjes te koop voor Orange Babies, en in de kerk is aandacht voor een project dat jonge moeders in de sloppenwijken van India ondersteunt. In de kerk is ook afwisselend werk van exposanten te zien. Op de bovenverdieping worden tweedehands boeken verkocht ten bate van de plaatselijke toneelvereniging, en er is op zaterdag om 12:00, 14:00 en 16:00 uur zang van 2 solisten. In de Manuelhoeve treedt op zaterdag om 17:00 uur het koor Grenzenloos op met passende kerstliedjes. En wat is kerstmis zonder kerstboom? Ook daar is in voorzien: vlakbij het kruispunt Schoolstraat/ Zuiderzeestraat gaan mensen van AGSV weer kerstbomen aan de man brengen. En dat alles in de gemoedelijke sfeer die bij de decembermaand hoort.
Omdat het dorp uit twee gedeelten bestaat, kan de afstand overbrugd worden met het kersttreintje van Hans Landman. Hij brengt bezoekers tegen een eenmalige kleine vergoeding van adres naar adres. U kunt op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur overal in- en uitstappen. Zo hebt u als bezoeker meer tijd om alle adressen te bezoeken.

Parkeren is tijdens het kerstsfeer evenement gratis! Bij voorkeur parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen. In de Zuiderzeestraat kan dat op het terrein van v/d Bel Sloopwerken, in de Schoolstraat bij de kerk en op het parkeerterrein van AGSV.


zondag 14 december

KOLHORN - Er is weer drie dagen kerstmarkt met een route door het sfeervolle dorp, waarbij er op verschillende locaties mooie spullen te koop zijn. Ook staan er meerdere kramen in de kerk en een aantal buiten bij Schippers Welvaren. U kunt workshops volgen of naar de verhalenverteller.

De Kerstman loopt rond en vrijdag is van 19:00 uur tot 21:00 uur kinderzang te horen bij het ontsteken van de lichtjes in de boom bij de kerk.
Op zaterdag en zondag is van de markt in het dorp van 11:00 uur tot 17:00 uur.


zondag 14 december

WIERINGERWAARD - In de Watertoren aan de Molenweg 41 is van 10:00 tot 17:00 uur een kerstmarkt.

Kom de kerstsfeer proeven op de gezellige Kerstmarkt in de watertoren!
Op de sfeervolle markt bijzondere spulletjes, o.a. kunst, antiek, brocante inrichting en accessoires. Verder ode accessoires, sieraden, shawls en mutsen. En natuurlijk ook kerstversiering, kerstkaarten en kerststukken. Voor de liefhebbers zijn er homemade lekkernijen: bonbons, wijn, cakes, koekjes, speciaalbieren.
De markt is binnen, dus altijd droog.
De toegang is gratis. Tevens is er gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje in het nieuwe theehuisje.


zondag 14 december

Miniconcert in het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum een miniconcert. Het miniconcert begint om 12:00 uur en duurt een tot anderhalf uur. Het is kleine intieme uitvoering, zonder versterking. Vandaag treden leerlingen van Muziekschool Oostelijk Westfriesland op. Bezoekers van het museum hebben gratis toegang.

Leerlingen van de regionale muziekschool vullen het podium met een repertoire dat voor een deel verwijst naar de komende kerstdagen. Voornamelijk jonge mensen op harp, gitaar, cello, accordeon en andere instrumenten toont het publiek waar zij de afgelopen maanden hard op geoefend hebben.


zondag 14 december

Concert Narine Hakobjan en Jervand Barirov

ANNA PAULOWNA - Narine Hakobjan en Jervand Barirov geven een bijzonder concert met Armeense klassieke muziek in de Keesschuur. Narine speelt op de vleugel en op een bijzondere Armeense harp en Jervand speelt kamantsca.

De kamantsca is een van de oudste snaarinstrumenten uit Azerbeidzjan, waar bekende Armeense componisten prachtige muziek voor hebben geschreven.
Naast de vleugel en Armeense harp heeft Narine ook een bijzonder mooie zangstem, zij zal begeleid door Jervand ook enkele Armeense liederen zingen.
Het is niet teveel gezegd dat het een adembenemend mooi concert gaat worden van dit zeer getalenteerde duo.
Er zullen liederen gespeeld worden van A. Kachaturjan, Komitas, Ch.Awetisjan. Daarnaast bekende stukken van V. Monti, J. Brahms en meer.

Het concert in de Keesschuur: Middenweg 9 b, Anna Paulowna begint om14:00 uur.
De toegang is vrij. Er staat een dank-je-wel-bus bij de uitgang.
Bezoekers worden verzocht om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 min. loopafstand.


zondag 14 december

Kerstconcert Opmeers Vocaal Ensemble

WIERINGERWERF - Het Opmeers Vocaal Ensemble geeft om 14:00 uur een sfeervol kerstconcert. Dit keer in de Christus Koning kerk te Wieringerwerf. Geïnspireerd door dirigent, Alexander Pavloff, brengt het ensemble een bijzonder en gevarieerd kerstprogramma.Mooie koorwerken van o.a Mendelssohn, Händel en Elgar worden afgewisseld met soli, duetten en kwartetten. Het ensemble bestaat uit een 18 tal mannen en vrouwen waaronder de alt Joke Oud.
Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar bij aanvang in de kerk of via mail te bestellen bij Sandra van Soesbergen, marco-sandra@vansoesbergen.com.


zondag 14 december
HIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. Indien gewenst is het krijgen van een instructie mogelijk. Dit jaar wordt er een nieuw spel georganiseerd, het zogenaamde 'vijfbal'. Zo kan men spelenderwijs de biljartsport leren.

De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.


zondag 14 december

The Christmas Concert

TWISK - In de prachtige in kerstsfeer gehulde ambiance van de Concertkerk aan de Dorpsweg 121 brengen om 15.00 uur ‘singer, songwriter & pianist’ Roon Staal en vocalist Hans Bootsman het kerstprogramma SILENT NIGHT ‘The Christmas Concert’ op de planken.Met een knipoog naar Bing Crosby, worden traditionele ‘ christmas songs’ en ‘ballads’ van Louis Armstrong, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Nat King Cole , Yves Montand e.a. voor het voetlicht gebracht.
Roon Staal vertolkte hoofdrollen in Joop van den Ende Produkties als Les Misérables, Tommy the Rock Opera en Rembrandt in Carré. Hij tourde in The States met Art Garfunkel en maakte albums met Gilbert O’Sullivan. Vocalist ‘puur zang’ Hans Bootsman is als entertainer en ‘crooner’ van ‘The Great Americain Songbook’ actief in het Nederlandse ‘jazz-circuit’.

De ‘glühwein’ en kerstkransjes staan klaar om 14.30 uur. De aanvang van het concert is 15.00 uur.
In de ‘herberg’ is voor iedereen plaats op reservering via jim.bootsman@quicknet.nl.


zondag 14 december

Kerst met Promise

’t ZAND - Koor Promise uit ’t Zand nodigt u uit voor hun bijzondere kerstconcert onder de artistieke leiding van Arlene van Tatenhove-Coyle en gitarist Robbert Smit. Het concert is om 15:00 uur in de R.K. Kerk. De kerk is om 14:30 uur geopend.

In ’t bos bij het vuur, kerst in een bijzonder uur. Dat is in het kort de beschrijving van het concert.
De toegang is gratis maar…… het wordt zeer op prijs gesteld als de gullegavepot niet ongevuld blijft.

Zes jaar gelden is Promise opgericht, vorig jaar is dat gevierd met een mooi jubileumconcert in het FTF museum in ’t Zand. Eerder kon het publiek in de R.K. Kerk van ’t Zand, het Duinpannetje te Groote Keeten en café de Jonge Prins te ‘t Zand genieten van de zangkunsten van het zeventien koppige koor, variërend in leeftijd van 19 tot 66 jaar.

zondag 14 december

A Celtic Christmas

WESTERLAND - Het Merain Trio geeft een kerstconcert in de Nicolaaskerk. Op het programma staan sfeervolle Engelse en Ierse kerstliederen met eigen bewerkingen en composities.

Merain is een bijzonder kamermuziek trio voor zang, harp en viool dat een zeer gevarieerd muzikaal repertoire biedt.
Het concert begint om 15:15 uur. Kaarten kosten € 10,00 (kinderen € 5,00) en zijn verkrijgbaar aan de deur van de kerk. Reserveren kan via meraintrio@gmail.com.


t/m zondag 21 december

Kerstgroepententoonstelling

’t VELD - In de St. Martinuskerk is voor 25e keer een Kerstgroepententoonstelling te zien. Dit jaar met Kerstgroepen van Jo Mensen, Corry Jong-Meijer en Vera Jong.

De expositie is dagelijks geopend van 13:00 – 17:00 uur.Muzikale omlijsting:
Zondag 14 december tijdens de viering mannenkoor De lofstem uit Broek op Langedijk.
Zondag 14 december - 13:30 uur: optreden van De groeten uit Barsingerhorn.
Zondag 14 december - 15:00 uur: optreden van De Havenstraatzangers uit Zijdewind.
Dinsdag 16 december: optreden van Nuance uit Schagen.
Zondag 21 december: optreden van zanggroep Mixt en een aantal solisten waaronder Fatima Ligthart.
Op verschillende dagen is er orgelspel van Jan van der Hulst uit Winkel.

De toegang is gratis en rolstoelvriendelijk en er is ruime parkeergelegenheid.
Groepen kunnen de expositie ook op afspraak bezoeken, inlichtingen: 0226 422145.


maandag 15 december


Club Kompas - ’t AnkertjeHIPPOLYTUSHOEF - Club Kompas - ’t Ankertje organiseert een kinderactiviteit in de jeugdzaal van de Ankerkerk.De club is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij gaan samen spelen en knutselen.
Er staan weer allemaal leuke dingen op het programma!
Kinderen zijn welkom in de jeugdzaal van de Ankerkerk aan de Seringenlaan in Hippolytushoef van 19:00 uur tot 20:00 uur.

maandag 15 december

Fractieoverleg GroenLinks Hollands Kroon

WIERINGERWERF - Het fractieoverleg van GroenLinks Hollands Kroon vindt plaats van 20:00 -21:00 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen is welkom bij het fractieoverleg, maar het is fijn als je je vooraf aanmeldt via groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 16 december van 10.00-12.00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op woensdag 17 december van 10.30-12.00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 17 december van 10.00-12.00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 18 december van 10.00-12.00 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op werkdagen.


dinsdag 16 december

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


donderdag 18 december

Kerstbijeenkomst

HIPPOLYTUSHOEF - Wonen Plus Welzijn organiseert een kerstbijeenkomst in woonzorgcomplex Parkzicht.

De activiteiten van Wonen Plus Welzijn voor ouderen zijn gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

De kerstbijeenkomst is van 10:00 tot 11:30 uur in de glazen zaal van woonzorgcomplex Parkzicht 11, Hippolytushoef.
U bent van harte welkom. De koffie en thee staat klaar!
Opgave is niet nodig, voor meer informatie kunt u bellen naar het Servicepunt Hippolytushoef van Wonen Plus Welzijn, tel. 0227-591570 - maandag t/m vrijdag; tussen 9 en 12 uur.


donderdag 18 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 18 december

Veteranentreffen

HIPPOLYTUSHOEF - Vanwege kerstmis is het maandelijkse veteranentreffen op Wieringen een week vervroegd naar vandaag van 15:00 tot 18:00 uur in café De Harmonie, Kerkplein 1.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan missies in Indië, Korea, Nieuw Guinea maar ook aan recentere missies in o.a. Libanon, Sinaï, Bosnië, Irak, Cambodja, Afghanistan en nog recenter: de anti-piraterij missies bij de Hoorn van Afrika en de VN missie in Mali.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Op vertoon van de veteranenpas 10% korting op alle consumpties.

De Wieringer veteranen zijn ook op Facebook actief.
Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.


donderdag 18 december

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert op donderdag 18 december om 16:45 uur in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Regionaal Havengebonden Bedrijventerrein
• Krediet haven Den Oever
• Wet Markt en Overheid
• Verordening Havengeld 2015
• Verordening OZB 2015
• Bestuursovereenkomst Sociaal Domein
• Wijziging verordening WMO
• Deelprogramma welzijnsaccommodaties 2014
• Subsidieplafonds 2015
• Verordening leerlingenvervoer
• Fusie basisscholen obs Oude Niedorp en obs De Snip
• Legesverordening 2015
• Verordening Rioolheffing 2015
• Verordening huisvesting onderwijs

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.


vrijdag 19 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
9 januari v 20 maart
23 januari 3 april v
6 februari v 17 april prijsuitreiking
20 februari
6 maart v v = verloting


zondag 21 december

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: mevr. Drs. M.Bijl uit Beverwijk in de Ankerkerk (vierde advent).


zondag 21 december
zaterdag 20 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zondag 21 december
zondag 21 december

Kerst met Promise

OUDESLUIS - Koor Promise uit ’t Zand nodigt u uit voor hun bijzondere kerstconcert onder de artistieke leiding van Arlene van Tatenhove-Coyle en gitarist Robbert Smit. Het concert is om 15:00 uur in het kerkje van Oudesluis. De kerk is om 14:30 uur geopend.

In ’t bos bij het vuur, kerst in een bijzonder uur. Dat is in het kort de beschrijving van het concert.
De toegang is gratis maar…… het wordt zeer op prijs gesteld als de gullegavepot niet ongevuld blijft.

Zes jaar gelden is Promise opgericht, vorig jaar is dat gevierd met een mooi jubileumconcert in het FTF museum in ’t Zand. Eerder kon het publiek in de R.K. Kerk van ’t Zand, het Duinpannetje te Groote Keeten en café de Jonge Prins te ‘t Zand genieten van de zangkunsten van het zeventien koppige koor, variërend in leeftijd van 19 tot 66 jaar.
zondag 21 december

Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor

WINKEL - Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Onder leiding van Sergé Latychev verzorgt het koor een avond met populaire liederen uit Oekraïne, orthodox liturgische gezangen en Oekraïense kerstliederen.
Een deel van de opbrengst van deze avond is bestemd voor een kindertehuis in Oekraïne.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


maandag 22 december

Serious Request concert

ANNA PAULOWNA - Jeugdwerk Anna Paulowna organiseert een bijzonder huiskamerconcert in Klein Paradiso aan de Molenvaart 21 (de voormalige Nederlands Hervormde kerk). De zanger van de groep A Balladeer zal die avond een akoestisch huiskamerconcert geven. Het voorprogramma wordt verzorgd door een plaatselijk bekende muzikant.

De inkomsten komen helemaal toe aan Serious Request, ook wel het Glazen Huis genoemd, dat dit jaar wordt gehouden in Haarlem.
De entreeprijs is € 25 per persoon, dat is inclusief twee drankjes en drie hapjes. De inloop is vanaf 20 uur en het eindigt rond 22.30 uur.
Kaarten zijn te koop door je aan te melden bij Harm Medema: h.medema19@gmail.com; tel. 0638907802.


woensdag 24 december

Kerstnacht

HIPPOLYTUSHOEF - 20.30 uur : Ds. G. Toes uit Berkhout in de Hippolytuskerk.


dinsdag 23 december
woensdag 24 december

Kerstnachtvieringen

OOSTERLAND - In de Michaëlskerk zijn twee kerstnachtvieringen: om 20:30 - en 22:30 uur met tekst en theater, solisten, koor en orkest. Onder de titel Eindelijk thuis! volgen de bezoekers het leven van vondeling Lisa.

Binnen het OCM is een werkgroep al vanaf januari j.l. wekelijks bezig met de voorbereidingen. Het is een uitdaging om ieder jaar weer met iets nieuws te komen. In dit geval oud nieuws, want de basis van de dienst is een laat-Middeleeuwse kerstlegende uit Ierland, die zich afspeelt op de veengronden bij de kustplaatsen Donegal en Killybegs. Ierse vissers - afkomstig uit Donegal -die in het vroege voorjaar vanuit Den Oever visten, namen voor de werkgroep zelfs een turf mee uit die streek, zó opgetogen waren ze er over dat ‘hun legende’ met kerstmis op Wieringen verteld en gespeeld gaat worden!
Om het verhaal voor onze omgeving herkenbaar te maken, werd het als liturgisch theater herschreven naar de Wieringer situatie in dezelfde tijd. Toen lagen ten noorden van het eiland immers ook uitgestrekte veengronden die door langdurige afgraving tenslotte ten prooi vielen aan het water.Onder de titel Eindelijk thuis! volgen de bezoekers het leven van Lisa.
Een groepje rondtrekkende zigeuners laat haar als baby achter op de drempel van een boeren hut. Het kind groeit daar als ‘thuushaler’ op en wordt een beeldschoon meisje. Maar ja... Lisa stamt wèl af van een verachte minderheid en geen boerenjongen wil met haar trouwen. Ze heeft een groot hart en helpt iedereen die om haar inzet vraagt: hier vervangt ze de gestorven moeder, daar houdt ze het boerderijtje gaande als de vader ziek is. Ze is overal om te helpen, maar zelf heeft ze nergens een eigen plekje waar ze zo naar verlangt. De jaren verstrijken, Lisa slooft maar door. Ze wordt oud en krom en rekent er niet meer op dat haar mooie droom ooit nog werkelijkheid zal worden.... totdat...

Een ontroerende en - ook voor mensen van nu - herkenbare belevenis aan het begin van het kerstfeest, verteld en gespeeld door 18 personen, waaronder 6 kinderen. De vieringen zijn geschikt voor jong en oud. Het geheel is doorspekt met prachtige kerstliederen, uitgevoerd door solisten, dubbelkwartet, koor, orkest en kerkgangers.

Omdat het Oecumenisch Centrum Michaélskerk geen lidmaten heeft (zoals een kerkgenootschap) moeten alle onkosten van de vieringen uit collectes en donaties komen. Een kerstnachtkaart kost slechts € 7,50.


donderdag 25 december (eerste kerstdag)

Kerstviering

HIPPOLYTUSHOEF - 10.00 uur : Kerstviering voor jong en oud in de Ankerkerk.


vrijdag 26 december (tweede kerstdag)

Kerstbridgedrive

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert een gezellige Kerstdrive in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn).
Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van BissApp. .
Op deze website is ook de deelnemerslijst in te zien. Als u zich via BissApp hebt aangemeld, dan kunt u ook zelf de aanmelding weer intrekken of wijzigen.

Wie dit allemaal te lastig vindt mag zich natuurlijk ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.

Meer informatie op de clubwebsite.


vrijdag 26 december (tweede kerstdag)

Kerstwandeltocht

WESTERLAND - Wie er even lekker tussenuit wil, kan zich opgeven voor de Kerstwandeltocht Wieringen. Voor het 3e jaar organiseert SportNu een gezellige kerstwandeltocht voor het hele gezin. Een mooie ronde over de westkant van Wieringen met na afloop koffie of thee met wat lekkers.

Er is keus uit een route van 7 km. en 10 km., die beide over de mooiste weggetjes van de westkant van Wieringen gaan. Zo wordt er onder andere gewandeld over de oude Wierdijk, langs het Amstelmeer, het hoogste en laagste punt van Wieringen, langs oude boerderijtjes, over schelpenpaadjes en kronkelweggetjes.
De tocht kan individueel of in groepsverband worden gelopen. Loopt u individueel dan krijgt u een route mee op papier, waar ook leuke informatie op staat over hetgeen u onderweg tegenkomt. Loopt u liever in groepsverband dan is de tocht 7 km. en loopt u mee met onze gids Broer van der Tuin, die als Ambassadeur van het Landschap Wieringen leuke dingen zal vertellen over het heden en verleden van Wieringen.
Na afloop van de wandeling wordt u getrakteerd op een kop koffie of thee met wat lekkers.De tocht start bij Sport Nu aan de Westerlanderweg 160 in Westerland en begint om 13.30 uur.
Deelname kost slechts 5,= p.p. (incl. koffie of thee met wat lekkers) en kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee. Betalen kan ter plaatse.

U kunt zich telefonisch opgeven op telefoonnummer 0227-724501 of 06-53730319.


woensdag 31 december (oudjaar)

Oudejaarsbridgedrive

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert een gezellige Oudejaarsdrive in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn).
Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van BissApp.
Op deze website is ook de deelnemerslijst in te zien. Als u zich via BissApp hebt aangemeld, dan kunt u ook zelf de aanmelding weer intrekken of wijzigen.

Wie dit allemaal te lastig vindt mag zich natuurlijk ook via de telefoon aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.

Meer informatie op de clubwebsite.


woensdag 31 december (oudjaar)

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 19.00 uur : oecumenische viering in de Hippolytuskerk m.m.v. Anke van Putten-Knol, Peter Glim, Ad van Oers en Gerard Numeijer.


(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


vrijdag 2 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 4 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 10.00 uur : nieuwjaarsviering in de Ankerkerk.


zondag 4 januari
dinsdag 6 januari

woensdag 7 januariNieuwjaarscreceptie Bedrijvengroep Niedorp

’t VELD - De nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp wordt gehouden bij Partycentrum de Vriendschap in ‘t Veld vanaf 20:00 uur.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2014 bekend gemaakt, maar ook wordt het Ondernemerspakket uitgereikt, dat is aangeboden door leden van de Bedrijvengroep Niedorp.
Daarnaast zal de Rabobank deze avond de Rabo Startersprijs uitreiken.


vrijdag 9 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 januari 20 maart
6 februari v 3 april v
20 februari 17 april prijsuitreiking
6 maart v v = verloting


vrijdag 16 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zaterdag 17 januari

zondag 18 januari

Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een afwisselende avond met verschillende muziekstijlen, zowel wereldmuziek als klassiek. Marjolein bespeelt dwarsfluit, blokfluit, tinwhistle, low whistle en wat nog meer tevoorschijn komt.
Martin soleert en begeleidt aan de vleugel en op het fraaie Knipscheerorgel in het Winkeler kerkje.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 23 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 februari v 20 maart
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
v = verloting


zondag 25 januari

Kroonconcert FluitHarp Duo

HIPPOLYTUSHOEF - Het FluitHarp Duo geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het FluitHarp Duo bestaat uit Vera Kool - harp en Egbert Jan Louwerse - fluit.Twee hedendaagse jonge musici in een klassieke combinatie, bekend in Nederland en Frankrijk. Hun spel werd met groot enthousiasme en complimenten ontvangen. Ze verrassen hun publiek met spannende programma's met een originele combinatie van werken. Deze dag: Franse en Nederlandse meesters met composities van o.a. Gabriel Fauré, Jacques Ibert, Maurice Ravel, Camille Saint Saëns en Marius Flothuis.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 30 januari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 1 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


vrijdag 6 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 februari 3 april v
6 maart v 17 april prijsuitreiking
20 maart v = verloting


vrijdag 13 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 15 februari

Etnosaraj

WINKEL - Etnosaraj geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Etnosaraj is een viermansformatie op accordeon, gitaar, contrabas en verschillende percussie-instrumenten verzorgt een avond met muziek van de Balkan, hun land van herkomst.
In hun muziek klinkt expressiviteit, melancholie, smart en vreugde door.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.vrijdag 20 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
6 maart v 3 april v
20 maart 17 april prijsuitreiking
v = verloting


zaterdag 21 februari

zondag 22 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - In Sporthal Wieringen is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.

zondag 22 februari

Kroonconcert Ensemble Rood Hout

HIPPOLYTUSHOEF - Het Ensemble Rood Hout geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Ensemble Rood Hout bestaat uit Nienke van der Meulen - hobo, Gerben Budding - klavecimbel en Linde Schinkel - sopraan.
Getalenteerde muzikanten, een aantal barokhobo's, zang en klavecimbel: dat zijn de ingrediënten wwaruit rood Hout bestaat. Het barokensemble werd opgericht in 2008 en speelde o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Deze middag: " Women in distress": muziek en teksten over vrouwen die rouwen, of een verloren liefde bezingen. Met de mooiste composities over dit onderwerp van o.a. Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Henri Purcell.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 februari

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
20 maart 17 april prijsuitreiking
3 april v v = verloting


vrijdag 13 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


zondag 15 maart
Botania Strijkkwartet

WINKEL - Het Botania Strijkkwartet geeft voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een alternatief voor Bachs Matthäus Passion in de dagen voor Pasen. Haydns Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze wordt gespeeld in een versie voor strijkkwartet.
Radio 4-presentator Frits Bloemink geeft met zijn toelichting en voordracht een bijzondere dimensie aan dit concert.
Het concert duurt ongeveer vijf kwartier zonder pauze.

Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.
vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
3 april v 17 april prijsuitreiking v = verloting


zondag 21 maart

zondag 22 maart

Vlooienmarkt

WINKEL - In de Niedorphal is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt.


zondag 22 maart

Kroonconcert Eke Simons

HIPPOLYTUSHOEF - Eke Simons (piano) geeft om 15:30 uur een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.Deze jonge pianiste treedt op in grote zalen in heel Nederland, en ze is regelmatig te gast in Zweden. We kennen haar ook uit het Tv-programma " De tiende van Tijl". Talent en techniek komen in haar spel als vanzelfsprekend samen. Naast een toegankelijk werk van de Zweed Kurt Wiklander speelt zij ook bekende klassiekers als de Fantasie van Robert Schumann, Consolation van Franz Schubert en muziek van Edward Grieg.

Kaarten kosten € 13,00 in de voorverkoop en kunnen besteld worden op www.dekroonconcerten.nl of zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.


vrijdag 27 maart

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasdrive van het seizoen is op vrijdag 17 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


vrijdag 14 april

Klaverjassen

DEN OEVER - Er is om 19:30 uur klaverjassen in de Wiron kantine.

Iedereen is van harte welkom.


vrijdag 17 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00. Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie.

Vanavond is de laatste klaverjasdrive van het seizoen. Ook worden de prijzen uitgereikt.


zaterdag 25 april
zondag 26 april

John O’Dreams met Danny Guinan

WINKEL - John O’Dreams en Danny Guinan geven voor de Culturele Stichting Niedorp om 20:00 uur een concert in de Lucaskerk.

Een Iers programma met de titel Irish Ways and Irish Laws. John Flierman speelt gitaar, Ed Veltrop de keyboards en Danny Guinan speelt gitaar en zingt.
Dit trio maakt met hun muziek duidelijk dat achter het Ierland van pubs, pints and paddies bloedstollende verhalen uit het echte Ierse leven schuilgaan.Toegangskaarten kosten € 10,00 en kunnen voor aanvang gekocht worden aan de zaal of via de website www.culturelestichtingniedorp.nl.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Trekker rond 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...