Noord-Hollandse natuur prachtig in beeld
Uitgegeven op 01-12-2014 om 10:43  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Voor de liefhebber zijn er twee prachtige boeken over de natuur in Noord-Holland verschenen. De Atlas van de Noord-Hollandse zoogdieren en de Atlas van de Noord-Hollandse flora. In deze uitgaven komen alle soorten zoogdieren en planten van Noord-Holland aan bod. Met interessante beschrijvingen, prachtige foto’s en kaartjes waar de soorten zijn gezien. Landschap Noord-Holland geeft de boeken uit samen met andere natuurorganisaties.


Directeur Ernest Briët van Landschap Noord-Holland (links) en gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland presenteren de atlassen op de Noord-Hollandse natuurdag

De nieuwe atlassen komen tot stand dankzij de hulp van duizenden vrijwilligers die gegevens verzamelden. Landschap Noord-Holland brengt de boeken uit in samenwerking met andere natuurorganisaties, de Provincie Noord-Holland, Prins Bernard Cultuurfonds en de Nationale Postcodeloterij. Zowel particulieren als bedrijven droegen bij door soorten te sponsoren. Hun namen staan vermeld bij de favoriete soort.

De atlassen zijn te koop in de webwinkel van Landschap Noord-Holland, www.landschapnoordholland.nl/webwinkel.
Het boek over de zoogdieren kost € 25,-, de flora € 29,95.

Atlas van de Noord-Hollandse Zoogdieren
In dit boek leest u van alles over de zoogdieren die in onze provincie leven. Wist u dat de boommarter op steeds meer plekken langs de kust wordt gezien? En dat er in Noord-Holland tien vleermuissoorten leven? En hoe komen botjes van de bruine beer in Velsen terecht? Naast een beschrijving per soort, komen er allerlei wetenswaardigheden aan de orde. Kortom, een boek vol interessante beschrijvingen, prachtige foto’s en kaartjes die aangeven waar de soorten leven.

Atlas van de Noord-Hollandse flora
In de atlas staan van meer dan 400 plantensoorten de kaartjes waar ze in Noord-Holland groeien. Van elke soort vindt u een beschrijving, leuke wetenswaardigheden en een foto. De meest karakteristieke soorten komen nog uitgebreider aan bod. Wist u dat op veel plaatsen de sloten steeds zoeter worden? Daardoor is er bijvoorbeeld een toename van gele plomp en waterlelie. Soorten van brak water nemen af.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...