Wiron niet opgewassen tegen Nieuwe Niedorp
Uitgegeven op 23-11-2014 om 16:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron verspeelde in de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Nieuwe Niedorp drie belangrijke punten. Na een goed begin en een 1-0 voorsprong verzuimde de thuisclub door te drukken. Nieuwe Niedorp kantelde de wedstrijd na de gelijkmaker en liep uit naar een 2-4 overwinning.

Het begon zo goed: 1-0 uit een kopbal van Robin Meilink

Wiron was in de beginfase sterker dan Nieuwe Niedorp. Verdedigend ontstonden dankzij Klaas de Haan en Johan Tijsen nauwelijks kansen voor de tegenstander. De thuisclub was aanvallend gevaarlijker, maar verzuimde een aantal kansen om te zetten in doelpunten. Na twintig minuten was het eindelijk toch raak. Uit een vrije trap van Dennis de Visser kopte Robin Meilink raak, 0-1. Tien minuten later werd met enig geluk de gelijkmaker gescoord. Thijs Helder kopte de bal uit een vrije trap ongelukkig in eigen doel, 1-1. Vanaf dat moment nam Nieuwe Niedorp het initiatief over. Vijf minuten later was het dankzij een kopbal uit een hoekschop opnieuw raak. Scheidsrechter Van den Hoff had echter al afgefloten wegens duwen en Wiron kwam met de schrik vrij. Een paar minuten later was het wel raak. Na slordig uitverdedigen van Wiron, zoals deze middag wel vaker gebeurde, kwam de bal rond de penaltystip voor de voeten van Pascal Seignette. Hij draaide handig weg en schoot onberispelijk raak, 1-2.

Foto's Reijer Zwart

Na tien minuten in de tweede helft kreeg doelman Dennis Veldhuis de bal uit een lange bal naar voren niet onder controle. Koost Stam profiteerde van de misser van de doelman en kon eenvoudig scoren, 1-3. Wiron tekende niet veel later de aansluitingtreffer aan. De bal belandde uit een hoekschop voor de voeten van Stefan Veldhuis. Hij schoot de bal niet hard, maar goed gemikt pal onder de lat binnen, 2-3. De hoop herleefde bij de Wiron aanhang. In de 70e minuut voltrok Mark Hopman uit een goed uitgespeelde aanval het vonnis over de thuisclub en zette 2-4 op het scorebord. Niet veel later was Kees van Eekelen dicht bij een doelpunt voor Wiron, maar zijn inzet ging rakelings over. De thuisploeg probeerde met hoge ballen gevaar te stichten, maar de verdedigers van Nieuwe Niedorp waren in de lucht de baas. Door het verlies is Nieuwe Niedorp drie punten dichter bij gekomen en daalt Wiron verder af in de kelder van de 4e klasse A.