POLITIE CONTROLEERT ACTIEF OP OVERTREDINGEN IN HET VERKEER
Uitgegeven op 09-07-2002 om 16:43  |  link  |  bewaar  |  print

Noord-Holland - In juni controleerde de politie opnieuw actief de snelheid van automobilisten op de provinciale wegen in de regio Noord-Holland Noord. 201.580 auto's passeerden de radarcontrole die op diverse plaatsten stond opgesteld. Hiervan overschreden 9.218 bestuurders de maximumsnelheid, een percentage van 4,6%. De hoogst gemeten snelheid was 144 kilometer per uur. Naast de snelheidscontrole werd ook gecontroleerd op gebruik van autogordels, het rijden door rood, rijden onder invloed en het rijden zonder helm. 84 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. 15 chauffeurs negeerden rood licht en gingen hiervoor op de bon en 9 bromfietsers kregen een prent omdat ze geen helm droegen.
In West-Friesland werd voornamelijk gecontroleerd op de N302 en de N506. Op deze wegen passeerden 34.240 auto's de radar, waarvan 936 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 138 kilometer per uur, die werd gemeten op de N302. In de Noordkop zijn de N99 en N250 en de overgangswegen naar Noordkennmerland, de N9 en de N242 de aandachtswegen. Op deze wegen passeerden 121.816 auto's de radar en reden 7.154 bestuurders te hard. In Noordkennemerland wordt voornamelijk op de N244 en N246 gecontroleerd. Op deze wegen reden 45.524 auto's langs de radar en overschreden 1.128 automobilisten de maximumsnelheid. Op de N242 werd de meeste uren gecontroleerd, de radarwagen stond hier 74 uur langs de weg. De automobilisten op de N244 houden zich het beste aan de toegestane snelheid. Het percentage hardrijders was hier 0,9%. Wel werd op deze weg de hoogste snelheid gemeten, 144 kilometer per uur.
Ook de komende maanden blijft de politie actief controleren in het verkeer. De controles worden gehouden in het kader van het meerjarige verkeersproject van de Politie Noord-Holland Noord. Daarbij wordt niet alleen gelet op snelheid maar ook op het rijden onder invloed, het rijden door rood, het gebruik van de autogordel en het rijden zonder helm. Met de strenge aanpak verwacht de overheid het aantal doden en gewonden in het verkeer drastisch terug te dringen.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
De Hoelem - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...