Maedilon-VZV ook te sterk voor Olympia
Uitgegeven op 16-11-2014 om 10:57  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - De dames van Maedilon/VZV stond weer een zware uitwedstrijd te wachten, ook al wist DSO de punten mee terug naar Den Helder te nemen maar concurrent ZAP moest daar met een gelijkspel genoegen nemen.

VZV spelend in het zwarte reservetenue kwam ook nu op een 1-0 achterstand, waarna Linsy Perre voor de gelijkmaker zorgde.

Wederom nam Olympia het voortouw en kwam op een 3-1 voorsprong waarna VZV door doelpunten van Lisanne Kolken en Elles Bakker de stand weer werd gelijk getrokken.

Maedilon/VZV wist zelfs door te drukken en een 3-6 voorsprong te nemen. Olympia opnieuw het heft in handen en wist zelfs halverwege de eerste helft de achterstand terug te brengen tot 7-8. Met veel snelheid scoorde Olympia in deze fase veel door het midden en waren moeilijk aftestoppen door de VZV verdediging al wist VZV nog wel met een nipte 13-14 voorsprong het rust signaal te halen.

In de tweede helft kwamen meiden van coach Betty Plasmeijer meteen furieus uit de start blokken. Er werd geweldig verdedigd en alle speelsters waren bereid om tot het uiterste te gaan.

Aanvallend ging het ook goed en langzaam liep Maedilon/VZV met de ook nu weer uiterst trefzekere Brith Stegers uit naar een 17-22 voorsprong na een kwartier spelen. Deze voorsprong werd een tijdje vastgehouden, toch kwam Olympia in de laatste minuten van deze aantrekkelijke en prima geleide wedstrijd weer wat dichterbij door enkele 2 minuten straffen. Het verschil van

5 doelpunt was echter ruim voldoende om nog echt in gevaar te komen.

De wedstrijd eindigde in een zeer verdiende 25-28 overwinning voor VZV.

Doelpunten: Britt Stegers 10, Elles Bakker 7, Lisanne Kolken 3, Joyce Hillen 3, Linsey perre 2, Lotte Houtenbos 1, Kim Jimmink 1, Albertine Abube 1.

Volgende week zondag speelt VZV wederom een zware uitwedstrijd tegen VOC 2 uit Amsterdam dat ZAP ook zonder punten naar huis stuurde.

Zaterdag 29 november weer een regio kraker Maedilon/VZV tegen 't fortuin/VVW in Sporthal 't Zijveld aanvang 20.30 uur.

Hierbij de link naar het filmpje op youtube: van de wedstrijd Olympia – VZV verzorgt
door de cameraman van VZV René Zomerdijk.
Gelukkig zijn hier de doelpunten van Britt Stegers en de andere meiden wel duidelijk