MaedilonVZV onderuit tegen sterk DSO
Uitgegeven op 10-11-2014 om 08:34  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - De Dames van Maedilon/VZV waren niet op gewassen tegen promovendus DCO uit Den Helder. Het team van Coach Mathieu Swikker en begeleidster Jolanda Huisman zou ook wel eens een geduchte titel kandidaat kunnen zijn.VZV heeft in de gehele wedstrijd een keer een minimale voorsprong kunnen nemen. DSO kwam in de eerste minuut op 0-1 waarna Dymphie Keesom in dezelfde minuut de gelijkmaker liet noteren.
In de 2e minuut zette Linsy Perre VZV op voorsprong 2-1 dat zou tevens de laatst keer in deze bijzonder aantrekkelijke wedstrijd betekenen. VZV kon geen vat krijgen op het sterk en gevarieerd spelende DSO wat in keepster Nencie Leijenaar een in grootse vorm verkeerde sluitpost hadden.
Tot de stand 6-7 kon VZV door doelpunten van Lotte Houtenbos, Lisanne Kolken en Kim Jimmink nog aardig bijblijven waarna DSO hun voorsprong knap wisten uitte breiden wat resulteerde in een knappe en zeer verdiende 12-16 ruststand.
Het team van Betty Plasmeyer zou in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen wilden zei nog een kans maken om de punten in de zeer goed gevulde Sporthal ‘t Zijveld te houden.
Het was echter DSO wat meteen na rust het spel weer naar zich toe wist te trekken. Typerend in de tweede helft was ook dat Maedilon/VZV door 2 minuten straffen van de prima leidende scheidsrechters Seelemeijer en Sinnige, zelfs tegen 3 veldspeelsters van DSO geen voordeel wisten te behalen.
DSO blijkt een goede aanwinst te zijn in deze competitie en halverwege de tweede helft was de voorsprong zelfs 6 doelpunten en deze marge wisten ze met verrassend sterk en overtuigend spel te behouden. VZV creëerde zelf ook diverse goed en snel uitgevoerde 100% kansen maar de in grootse vorm verkerende keepster Leijenaar wist deze telkens onschadelijk te maken.
Ook de anders altijd zo sterk uitgevoerde snelle break outs een sterk en meestal doeltreffend wapen werden door de DSO verdediging of door slordig en te gehaast aangooien onderschept zodat daar ook nagenoeg geen scorings kansen uit voort kwamen.
Uiteindelijk wist DSO een zeer verdiende 22-27 overwinning in de tas mee naar Den Helder te kunnen nemen.
Door dat mede titelkandidaat ZAP bij VOC 2 het onderspit moest delven belooft deze competitie wederom zeer spannend en onvoorspelbaar te worden, met in de hoofdrol VZV, ZAP en zelfs ook de promovendus DSO uit Den Helder drie verenigingen uit de kop van Noord-Holland.

Doelpunten: Lotte Houtenbos 6, Britt Stegers 6, Linsey Perre 3, Dympie Keesom 3, Kim Jimmink 2, Albertine Abube 1, Lisanne Kolken 1.

Dinsdagavond speelt Maedilon/VZV tegen Fotissimo 1 voor de beker deze wedstrijd in Sporthal ‘t Zijveld begint om 20.00 uur.