Succes boekt eerste uitoverwinning
Uitgegeven op 09-11-2014 om 22:08  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP. Succes wist afgelopen zondag in een van beide zijden matig duel de volle winst te behalen op het laaggeklasseerde Nieuwe Niedorp.
Het enige doelpunt kwam van de voet van de jeugdige Pieter Mulder die op slag van rust met een formidabele vrije schop de stand op 0-1 bracht, wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden.

Na drie nederlagen en een gelijkspel betekende deze zege de eerste uitoverwinning voor de Wieringers die daarmee hun positie in het linkerrijtje verstevigden.
Bij Succes ontbraken Rick Jansma wegens een schorsing en Merijn Kok (werk).

Het was zeker niet de beste wedstrijd die de beide teams speelden. Daarvoor was het spel te rommelig en werden de spitsen te kort van goede passes voorzien, maar de spanning vergoedde veel voor de toeschouwers.
Trainer Loew had Stef de Koning wederom op de voorstopperpositie geposteerd en de van een schorsing teruggekomen Ted Jorna op de rechtsbackplaats.
De Succes-defensie werd in de beginfase flink onder druk gezet door de thuisclub.
Dat resulteerde al spoedig in een aantal mogelijkheden waar te weinig mee werd gedaan. De verdedigers en keeper Freek de Kort waren attent bij de gevaarlijk ogende aanvallen.
Succes had in deze fase te weinig grip op het middenveld, maar halverwege de eerste helft wisten de linies elkaar beter te vinden.
Jop van den Esschert werd de ruimte ingestuurd door Jeroen Metselaar, maar keeper Niels van den Hoek ranselde het schot uit het doel.
Pieter Mulder kreeg twee prima mogelijkheden, maar één poging ging naast en een schot werd geblokt.
Vlak voor het rustsignaal kwam Succes toch op voorsprong. Bart de Kleine werd onreglementair afgestopt en de toegekende vrije trap op de punt van het zestienmetergebied werd door Mulder loepzuiver in de verste bovenhoek, onhoudbaar voor Van den Hoek, geschoten.

Na de rust was Succes de bovenliggende partij en Jeroen Metselaar leek te scoren, maar zijn lob ging maar net over.
Mark Hopman deed namens de thuisclub iets terug, maar schoot naast en Koos Stam zag zijn schot geblokt door de weer met een tomeloze inzet spelende Youri Jansma.
Het team van trainer Reinier Wagner probeerde het met schoten uit de tweede lijn, maar erg gevaarlijk oogden de pogingen niet.
Het veldspel van de thuisclub was niet onverdienstelijk, doch in de buurt van het strafschopgebied wist men geen raad met de afwerking.
Wagner besloot achterin één op één te spelen, waardoor Succes voorin meer ruimte kreeg.
Jeroen Schuit leek de wedstrijd te beslissen, maar zijn striemend schot kwam via de keeper op de lat.
In de tweede helft maakten Maikel Hoekstra en A-junior Kevin Schouwenaar hun opwachting.
Het eindsignaal van arbiter Kan kwam als een opluchting na de zwaar bevochten zege op de fysiek sterke thuisclub.
Aanstaande zondag is Succes vrij, op 23 november volgt de thuiswedstrijd tegen Con Zelo uit Waarland.