VERNIELINGEN IN MIDDENMEER
Uitgegeven op 09-07-2002 om 09:27  |  link  |  bewaar  |  print

Middenmeer - Onbekenden hebben het afgelopen weekend een spoor van vernielingen getrokken door het centrum van Middenmeer. Minstens tien auto's waren het doelwit van vandalisme, ook enkele tuinen van particulieren moesten het ontgelden.
De schade loopt in de duizenden euro's. Van de daders ontbreekt tot dusver ieder spoor. De politie is een onderzoek gestart. Niet bekend is of de gebeurtenissen verband houden met de jaarlijkse kermis die momenteel het centraal gelegen Wieringermeerdorp aandoet. De vernielingen vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag. De getroffen voertuigen stonden in de Brugstraat, de Beukenlaan en de Ingenieur Wortmanstraat. Autospiegels werden ruwweg van de voertuigen getrapt, koplampen stukgeslagen en ruitenwissers zonder pardon geknakt. Ook werden enkele voertuigen met een scherp voorwerp bekrast. Dat werd vermoedelijk met kapotgeslagen bierflesjes gedaan, getuige de scherven die naast enkele voertuigen werden aangetroffen.
Aan de Brugstraat sneuvelde een ruit van een verzekeringsbedrijf. Het betrof hier een kostbaar raam van dubbelglas dat bezweek op het moment dat er een hard voorwerp tegenaan gegooid werd. Welk voorwerp er precies is gegooid, is niet bekend. De politie was gisteren nog druk doende alle binnenstromende aangiften te verwerken. Niet uitgesloten wordt dat er vandaag nog meer meldingen zullen komen omdat volgens omwonenden van getroffen burgers niet alle gedupeerde thuiswaren op het moment dat de vernielingen werden ontdekt.
Niet alleen auto's vormden het mikpunt, ook het openbaar groen en particuliere tuinen werden bepaald niet ontzien. Her en der werden planten uit de grond gerukt en elders gedumpt. Keurig onderhouden heggetjes werden evenmin gespaard. Ook die kregen het soms zwaar te verduren.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ ,-

Wieringer historie:
WR 17 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...