Onnodig verlies Succes in pover duel
Uitgegeven op 26-10-2014 om 21:50  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Succes heeft het puike bekeroptreden tegen Hollandia geen vervolg kunnen geven. In tegenstelling tot een week ervoor speelde het team van Jan Loew de uitwedstrijd tegen Schagen ver onder hun kunnen. Met een 3-1 nederlaag tot gevolg. Ook de thuisclub speelde bepaald niet groots maar wist de spaarzame kansen wel te benutten in, de met drie maal rood, ontsierde wedstrijd.

Tussen de uit- en thuiswedstrijden van Succes zit dit seizoen een groot verschil. Daar waar het team van Jan Loew thuis veelal hun wil oplegt aan de tegenstander met verfrissend voetbal daar wil het in uitwedstrijden nog niet zo lukken. Het veldspel van de Wieringers was ditmaal zelfs ver onder de maat. De ploeg die een week eerder het hoofdklasser Hollandia meer dan lastig maakte, was nu onherkenbaar. Trainer Jan Loew vond net als velen dat de dramatische staat van het kunstgrasveld vlotte combinaties onmogelijk maakte. 'De bal stuiterde werkelijk alle kanten op. Zo'n slechte mat heb ik nog niet meegemaakt.' De oefenmeester wilde zich niet alleen verschuilen achter de slechte staat van het veld. 'Als jonge ploeg hebben we schijnbaar nog niet de continuïteit om elke week te spelen zoals tegen Hollandia. Daar moeten we de komende tijd dus hard aan werken.'' En over de wedstrijd zelf sprak Loew. ''Ik vond ons vandaag niet goed voetballen maar Schagen vond ik eigenlijk nog veel minder dan ons. Wij zijn gewoon meegegaan in dat bedenkelijke niveau en vergaten daardoor ons eigen spel te spelen.''

Onnodig
De trainer bestempelde de nederlaag dus als onnodig. En daar had hij voor een groot deel gelijk in want er viel veel meer te halen tegen het eveneens povere Schagen. Al in de eerste tien minuten stond clubtopscorer Job van den Esschert twee maal oog in oog met keeper Koos van Treuren. Eénmaal werd hij onterecht teruggefloten door scheidsrechter Wals en eenmaal mikte hij rakelings naast. Het initiatief van de gasten ebde daarna langzaam weg. Combinaties vlotten steeds minder en de lange bal kwam al helemaal niet meer aan. Omdat Schagen ook vrolijk meedeed in het verzenden van verkeerde passes ontspon zich een schouwspel dat amper kon bekoren. De thuisclub, die tot dan toe nauwelijks in de buurt was gekomen van Keeper Freek de Kort, kreeg na een half uur een corner te nemen. Uit deze hoekschop kopte een Schagenees op de paal. De terugspringende bal werd daarna koel binnen getrapt door Mitchel Rekveld. De Succesverdediging stond erbij en keek erna.

Succes zwijnde kort daarna toen verdediger Meijering vrij voor keeper De Kort te gehaast over schoot. De Wieringer aanvallers toonden voor rust ook nog eventjes teken van leven. De doelpogingen van Job van den Esschert (schot uit de draai), Pieter Mulder (kopbal) en Bart de Kleine (geplaatst schot) misten echter precisie. Op slag van rust kreeg de uitploeg nog een flinke domper te verwerken. Verdediger Rick Jansma die al geel op zak had, kreeg een tweede gele kaart van scheidsrechter J. Wals gepresenteerd dus hij kon inrukken. De eerste gele kaart werd hem aangesmeerd door de irritante Bjorn Stathi die veel te veel theater maakte bij een onschuldige overtreding. De tweede kaart was wel terecht nadat hij een Schagen speler hardhandig vloerde. Het er meedogenloos ingaan zit nu eenmaal in het spel van de oudste Jansma opgesloten, maar kan ook een risicofactor zijn. Zoals deze middag bleek. Met 10 man zocht het elftal de kleedkamer op.

Omhaal
De vorige keer dat Succes met een man minder stond was uit tegen DTS. Toen kwam het ijzersterk uit de kleedkamer. En ook nu leek het er even op dat de tegenslag, van het spelen met een man minder, de ploeg extra vleugels gaf. Met de wissel Marijn Kok voor Jeroen Metselaar kende Succes ineens een kortstondige opleving. Job van den Esschert was tot drie maal toe dicht bij een doelpunt maar het was de tot dan toe onzichtbare Bart de Kleine die met een fabuleuze actie alle aandacht naar zich toe trok. Uit een vrije trap van Stef de Koning scoorde de snelle aanvaller met een wonderschone omhaal. Deze prachtige treffer- eigenlijk veel te mooi voor zo'n lelijke wedstrijd- zal ook zeker hoge ogen gooien bij 'Het doelpunt van het jaar verkiezing' verklaarde initiatiefnemer van deze rubriek, Jan Buma, enthousiast langs de kant.

Lang konden de vele meegereisde Successupporters niet genieten van deze fraaie gelijkmaker. Wederom uit het niets kwam Schagen weer aan de leiding. En opnieuw uit een corner. Aanvoerder Jan Bakker mocht ongehinderd de bal in het dak van het doel koppen; 2-1. Kort erop kopte Stathi nog op de lat. De Succesverdediging zag er in beide gevallen alles behalve solide uit.

Na deze snelle tegengoal leek er definitief iets geknakt bij de Wieringers. De aanvallen verliepen in ene weer net zo stroef als voor rust. De wissels Pieter Mulder voor Rene de Kleine en Maikel Hoekstra voor Stan de Koning brachten daar geen verandering in. Ook het wegzenden van Schagen speler Bjorn Stathi, die een domme en zeer terechte rode kaart kreeg omdat hij Youri Jansma sloeg, deed Succes amper goed. Youri Jansma, die als één van de weinigen wel zijn niveau haalde, kreeg om onduidelijke redenen zelf ook geel.

Rode prent
Beide teams deden weinig met de grote ruimte die op het veld ontstond. Gevaarlijk werd Succes zelden meer. De aanvallen hielden meestal al op voor de rand van het zestienmeter gebied. Schagen deed qua doelgevaar net iets meer van zich spreken. Maar echte kansen bleven lange tijd uit. Pas in de slotfase schrok het publiek weer wakker toen Ted Jorna de doorgebroken Lars de Heer op de hakken trapte. Scheidsrechter Wals kon maar één ding doen en trok voor de derde keer deze middag de rode prent. Met 10 tegen 9 wist de thuisclub het net ook nog een keer te vinden. Daarbij hadden ze wel de hulp nodig van Jeroen Schuit die de bal niet goed verwerkte bij het uitverdedigen. Bob Meijles strafte dit buitenkansje genadeloos af. Volgende week wacht thuis de Wieringer klassieker tegen Wiron. Verdedigend zal het er vermoedelijk anders uitzien. Want de kans is groot dat zowel Rick Jansma als Ted Jorna voor deze derby geschorst zullen zijn.
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Te koop Kia Picanto bouwjaar 2017
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wuiven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...