Succes zakt na rust ver terug, maar wint wel van Hugo Boys
Uitgegeven op 08-10-2014 om 09:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - UPDATE, nu met verslag. Succes heeft drie dure punten te pakken tegen Hugo Boys. Hier de foto's gemaakt door Henk-Jan Wittink.

Als Succes voor de rust alle kansen had benut dan was de wedstrijd na 45 minuten beslist geweest. De spitsen waren deze middag niet scherp genoeg, tegen het zwak verdedigende Hugo Boys. Er werden 3 goals gemaakt, maar het hadden er minimaal 5 moeten zijn.

Daarbij moet gezegd worden dat Hugo Boys een uitstekende keeper heeft, die langs de grond moeilijk te passeren was.

Succes moest het doen zonder keeper Freek de Kort die geschorst was en Jeroen Schuit was afwezig wegens werkzaamheden. Vooral de laatste werd na de rust node gemist.

Succes kwam sterk uit de kleedkamer en had direct een overwicht. Wist druk te zetten waar de verdediging van Hugo Boys geen grip op had. Echter na 10 minuten spelen en de eerste aanval van Hugo Boys, was het 0-1 voor de gasten. Buitenspeler Jeffrey Cocq van Delwijnen werd op rechts in stelling gebracht en scoorde fraai in de verste hoek van het Succesdoel, onhoudbaar voor keeper Marco Scholten, normaal de keeper van het 2e elftal.

Daarna bleef Succes de bovenliggende partij en kreeg legio kansen. Na 20 minuten was het wel raak. Stan de Koning kwam op links door en zette Jop van den Esschert vrij voor de keeper die deze niet te missen kans de bal in het doel schoof.1-1

Even later de mooiste aanval van deze middag. Jeroen Metselaar gaf een dieptepas naar Stef de Koning die op zijn beurt van den Esschert aanspeelde. Op volle snelheid liet hij de laatste verdediger achter zich en scoorde. 2-1

De Hugo Boys spelers konden geen vat op het spel krijgen begonnen te mopperen en zakten ver terug, behalve hun uitstekende keeper, die zijn club lange tijd in de race hield. Met weer een aanval zoals een supporter het graag ziet, schoot niet veel later van den Esschert uit de draai tegen de paal en was het voor Jeroen Metselaar een klein kunstje om de bal in te schieten. 3-1.

Vlak voor de rust schoot van den Esschert nog een keer tegen de paal en uit een sporadische aanval van Hugo Boys ranselde Marco Scholten de bal uit de bovenhoek waardoor het 3-1 bleef.

Geen vuiltje aan de lucht dacht de Succes aanhang, maar dat was een vergissing.

Het werd na de rust billenknijpen. De spelers van de bezoekers kwamen fel uit de kleedkamer. Met vijf middenvelders Succes onder druk gezet

waarmee niet alle verdedigers raad wisten en het middenveld van Succes werd overlopen.

Een doelpunt kon niet uitblijven. Na een kwartier was het dan ook raak. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Dick Wolkers die snoeihard inschoot. 3-2

Trainer Jan Loew probeerde het tij te keren met enkele wissels. Stan de Koning werd vervangen door Piet Mulder en Nordin Elaazize kwam in het veld voor de moe gestreden Merijn Kok. Het hielp niet veel want Hugo Boys hield Succes onder druk.

De kansen waren er wel voor Hogo Boys maar de voorwaartsen faalden keer op keer. Maar ook Succes had de wedstrijd kunnen beslissen.

De wat rommelig spelende Bart de Kleine had zelf moeten schieten maar maakte een verkeerde keus door de bal naar de door twee spelers gedekte van den Esschert te spelen.

Toen hij vlak voor tijd wel op de keeper afging werd hij op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. De verdediger moest het veld met rood verlaten. Scheidsrechter van ’t Klooster trok 5 minuten blessuretijd bij, waarin niet meer werd gescoord. De aanhang kon opgelucht adem halen. Trainer Jan Loew was uiteraard tevreden met het resultaat maar niet met de kwaliteit van het spel. Er werd door een aantal spelers te weinig strijd geleverd en vooral verkeerde keuzes gemaakt. We gaan er hard aan werken, was zijn commentaar.

Aanstaande Zondag speel Succes in Tuitjenhorn tegen Hollandia T.

Piet Bakker.

Jeroen Metselaar scoorde 1 van de drie goals. Succes staat nu op de vierde plaats in de Vierde Klasse A.

Jop van den Esschert probeert het hier met een hakje. Jop was met twee doelpunten wederom goed op schot voor de thuisclub.

Verdediger Ted Jorna kwam in de tweede helft één keer kansrijk voor het doel van de opponenten.

Maikel Hoekstra speelde deze wedstrijd in de defensie.

Jop van den Esschert, topscorer bij Succes.

In de tweede helft moest de verdediging van Succes aan de bak.

Bart de Kleine.

Pieter Mulder viel in de tweede helft in maar kon geen potten breken, inmiddels wel een vertrouwd gezicht in de selectie.

De trainer met zijn assistent, rechts Jan Loew, links Edwin Wittink..

Op het randje van het strafschopgebied wordt Bart aan zijn shirt neergehaald. Zijn belager krijgt rood. De vrije trap wordt gekeerd door de doelman uit Heerhugowaard.

De doelman van Succes, Marco Scholten (kleinzoon van Succes-fan Evert Super!) beleefde een drukke tweede helft.

De spelers van Succes krijgen de foto's op een schijfje. Wel even contact opnemen met Henk-Jan.

In de tweede helft was het nog even billenknijpen. De scheidsrechter beloonde o.a. deze razendsnelle actie van Kees Koorn met zo'n 8 minuten blessuretijd.

Deze week 2 rookworsten voor de prijs van 1 !!!
Deel deze foto van Piet, LIKE onze pagina.