Succes na klinkende overwinning op titelkandidaat SRC terecht in 4e Klasse
Uitgegeven op 24-09-2014 om 01:18  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - (door Klaas Jan Klein) Succes heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen SRC met 2-1 te winnen. Voor de Wieringers een enorme opsteker na het verlies bij Dirkshorn van vorige week.

Succes begon met de 15-jarige Pieter Mulder in de basis die wederom in positieve zin opviel. Daarentegen miste de Wieringers Merijn Kok die nog herstellende is van een blessure.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de Successers voor de volle winst wilden gaan tegen een tegenstander die voorafgaande het seizoen tot titelkandidaat nummer één werd gebombardeerd. De wedstrijd was nog geen minuut op gang toen Maikel Hoekstra doelman Vienes Tijssen van SRC aan het werk zetten met een mooie kopbal.

Met goed combinatie voetbal en veel inzet hield de thuisploeg de gasten uit Schagen lange tijd onder druk. Deze gedurfde strijdwijze betaalde zich na een kwartier uit. Bart de Kleine wurmde zich knap door de SRC verdediging en speelde in één beweging Jop van den Esschert aan. De veel scorende spits aarzelde geen moment en liet doelman Tijssen kansloos (1-0).

Na de dik verdiende goal nam Succes alles behalve gas terug en bleef het team SRC lastig maken. De gehavende ploeg uit Schagen, dat een aantal basisspelers moest missen door de Dam tot Dam loop en vakantie, wankelde flink maar bleef op de been. Al kwam daar soms wel wat kunst en vliegwerk aan te pas en schoot één van de SRC verdedigers bijna nog in eigen doel.

Pas na een half uur voetbalde SRC zich wat onder de druk uit. Nadat Routinier Roel de Vries eerst in negatieve zin opviel door een overtreding op Youri Jansma, wat hem geel opleverde, viel hij kort daarna op in positieve zin. Na een foute pass in de Succes verdediging was De Vries er als de kippen bij. Vanaf 20 meter wist hij met een schitterend afstandsschot keeper Freek De Kort te verschalken.

Genadeloos

Lang konden de gasten niet genieten van de fraaie gelijkmaker. Op slag van rust kreeg Succes toch nog loon naar werken. Opnieuw was Jop van den Esschert het middelpunt van de feestvreugde. De spits strafte een foutje van de SRC doelman genadeloos af. Zo gingen de Wieringers met een dikverdiende 2-1 voorsprong de rust in.

Direct na de thee kreeg Jop van den Esschert nog een kans na een prima pass van Pieter Mulder, maar het lukte de succesvolle spits niet om zijn derde van de middag er in te schieten. SRC was met andere bedoelingen uit de kleedkamer gekomen en probeerde de Succes verdediging onder druk te zetten. Dit gebeurde vooral met de lange bal die vaak door het sterke centrale duo Schuit – Jorna onschadelijk werd gemaakt. Ondanks het puike optreden van het centrale duo achterin moest doelman Freek de Kort nog wel een paar keer flink aan het werk. De keeper hield met verve zijn doel schoon.
Trainer Jan Loew wisselde in de 55-ste minuut de moegestreden Maikel Hoekstra voor Nordin Elaazize. SRC beduidend beter op dreef in het tweede bedrijf kreeg meer grip op Succes. De thuisclub kwam met de schrik vrij na een kopbal op de lat van Roel de Vries. Succes zelf kwam in deze fase moeilijk tot combineren en het lukte lange tijd niet meer om scherp te counteren. Pas in de 79ste minuut wist Pieter Mulder, Bart de Kleine te bereiken die op zijn beurt Jop van den Esschert in stelling bracht. Een schitterende aanval, maar helaas lukte het de spits niet om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Klantenbinding

In de slotfase werd de goed spelende Bart de Kleine, naar de kant gehaald en vervangen door Jeroen Metselaar. Freek de Kort onderscheidde zich nog door een gevaarlijk indraaiende cornerbal stijlvol uit de lucht te pakken. Aan de andere kant probeerde Succes nog via counters uit te breken maar het doel van de Schagenezen werd niet meer onder vuur genomen.
Al met al zagen de toeschouwers een spannende, attractieve wedstrijd met twee jonge strijdlustige elftallen, uitstekend geleid door de oudste man op het veld, scheidsrechter Jan van der Winden.
Een zondagmiddag waar de jonge honden van Succes aan klantenbinding deden door de aanhang te laten zien dat de mannen van Jan Loew zeker 4e klasse thuis horen.