Gezond nieuws uit den Oever
Uitgegeven op 23-09-2014 om 00:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Rode Poon wordt dan wel een echt zomervisje genoemd, maar gelukkig is Rode Poon ook na de zomer nog erg lekker! Rode Poon is op zijn best vanaf mei/juni tot en met december.

Rode Poon heeft als bijnaam Knorhaan, dit is vanwege het geluid dat ze maken om belagers af te schrikken en als herkenning voor soortgenoten. Rode Poon heeft een fijne smaak en is zoet-garnaalachtig. De Rode Poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

De Rode Poon is deze week in de aanbieding:

3 kilo Rode Poon groot voor € 10.00!

U kunt HIER een bestelling plaatsen.

We zien de laatste tijd dat het bestellen niet bij iedereen goed gaat. Helaas zijn we er nog nietachter waar de fout zit in ons bestelsysteem. We zijn er druk mee bezig. We willen u graag adviseren om uw bestelling goed na te kijken als u de bevestiging binnen krijgt. Het bestelnummer op uw bevestiging heeft u nodig bij het afhalen van de bestelling.

Als u geen bevestiging ontvangt, neemt u dan even contact met ons op. De kans bestaat dan
namelijk dat wij uw bestelling helemaal niet ontvangen hebben. Let u alstublieft wel goed op dat u uw e-mailadres goed invult, als dat niet correct is, ontvangt u helaas ook geen bevestiging.

Dan sluiten we voor deze week af met een recept voor een complete maaltijd met als
hoofdingrediënt Rode Poon! Het is een heel verhaal om te lezen maar zeker de moeite waard!

Rode poon met limoen risotto

Ingrediënten risotto:

300 gram risotto
1 sjalot
2 tenen knoflook
olijfolie om in te bakken
100 ml witte wijn
700 ml groentebouillon
2 limoenen (sap + rasp)
peper en zout
evt. scheutje room

Ingrediënten rode poon:

12 rode ponen (3 filets per persoon)
roomboter om in te bakken
2 salieblaadjes
sap van ½ citroen
peper en zout

Ingrediënten doperwten crème:

200 gram doperwten (vers of diepvries)
snuf zout
100 ml room
100 ml groentebouillon

Bereiding

Snijd de sjalot en knoflook fijn. Breng in een aparte pan de bouillon aan de kook, handigste is om
ook direct een beetje extra te koken voor de doperwten crème. Verhit olijfolie in een pan en bak
de knoflook en ui een minuut op middelhoog vuur. Voeg de risotto toe en bak deze ongeveer 3
minuten tot deze glazig is geworden. Blus af met witte wijn en voeg beetje voor beetje de bouillon toe.

Zet het vuur lager en blijf af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Te vaak roeren zal ervoor
zorgen dat de rijstkorrel breekt, gevolg hiervan zal een plakkerige risotto zijn. Voeg pas nieuwe
bouillon toe als de rijstkorrel al het vocht heeft opgenomen. Rasp de limoen en voeg het sap en
de rasp toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje room toe om de risotto
smeuïg te maken indien gewenst.

Bereiding doperwten crème

Breng water met een snufje zout aan de kook. Kook de erwtjes gaar en giet af. Pureer de erwten
met de staafmixer of blender. Voeg groentebouillon en room toe tot de gewenste dikte. Breng op
smaak met peper en zout. Voor een extra gladde crème kun je deze door een fijne zeef wrijven.

Bereiding rode poon

Verhit roomboter in een pan op middelhoog vuur, want je filet zal gaan opkrullen als het vuur te
hoog staat. Leg de filets met de huidzijde naar beneden in de pan en bak deze 2 minuten aan
beide kanten. Bestrooi de filets met peper en zout en haal ze uit de pan. Voeg de salieblaadjes
toe aan de boter, verwijder de blaadjes na 2 minuten en voeg het sap van een halve citroen toe.

Schep de risotto in het midden van een bord, leg de rode poon filets erop, besprenkel de filets met
de salieboter en trek met een lepel een streep met de doperwten crème. Lekker met kleine
trostomaatjes en een glas droge witte wijn.

(advertentie)
Actueel...
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...