Wiron kansloos tegen DTS
Uitgegeven op 21-09-2014 om 16:35  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron had weinig in te brengen tegen DTS. De Langedijkers schreven dan ook een terechte 0-2 overwinning op hun conto. De thuisclub schiep zich slechts één doelrijpe kans in de hele wedstrijd.

DTS liet geen twijfel bestaan over de bedoeling en zocht van meet af aan de aanval. Aanvankelijk misten de aanvallers nog richting. Na een kwartier waren de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Ricardo de Vries keerde een bal op de doellijn. Bij de rebound liepen twee DTS-aanvallers elkaar in de weg en het gevaar was geweken. Tien minuten later zag Frank van Lieshout zijn inzet op de lat boven doelman Dennis Veldhuis uiteenspatten.
Wiron probeerde het met lange ballen naar voren. Die waren echter gemakkelijk te verdedigen, temeer omdat de thuisclub geen snelle speler in de spits had.
Toch bleef het tot het rustsignaal 0-0, mede dankzij goed keeperswerk van Dennis Veldhuis.

Dennis Veldhuis was in vorm, maar kon in zijn eentje een nederlaag niet voorkomen

Na nog geen vijf minuten in de tweede helft was het wel raak. Via een uitgespeelde aanval over rechts tekende Frank van Lieshout voor 0-1. De linkervleugel van de Wiron verdediging bleek kwetsbaar en DTS bleef dan ook gevaarlijk over rechts. Na een half uur omspeelde Mark Soemers Ricardo de Vries en liet Dennis Veldhuis kansloos, 0-2.
Wiron mocht van geluk spreken, dat de achterstand niet groter werd. Het duurde tot zo’n tien minuten voor het einde, dat Wiron de eerste (en enige) doelrijpe kans kreeg. Bob Schuiling zag zijn inzet echter via de doelman rakelings naast gaan.