Snelheidscontrole
Uitgegeven op 20-09-2014 om 15:49  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op donderdag werd tussen 09.00 en 16.45 uur op snelheid gecontroleerd op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. De politie hield de controle met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (Lasergun).

In totaal bleken 48 bestuurder sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 99 km per uur. De betrokken bestuurders kregen meteen een bekeuring uitgereikt. De controle werd gehouden in verband met werkzaamheden aan de weg.

Bewust zijn van je snelheid: voorkom slachtoffers
Af en toe rij je als bestuurder een paar kilometer te hard. Soms onbewust, bijvoorbeeld als je met het verkeer meerijdt of als je gedachten afdwalen. Maar soms rijden we ook bewust te hard. Vaak is haast of stress dan de oorzaak. Zo’n overtreding lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Dat komt door de enorme krachten die het lichaam van een voetganger of fietser te verduren krijgt bij een botsing met een auto. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. Rij je 50 km per uur, dan is de klap vergelijkbaar met een val van de derde verdieping. De helft van de voetgangers overleeft dat niet. Bij een snelheid van 80 km per uur overlijdt 90%.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Oosterland Akkerweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...