Prima seizoenstart voor Succes in 4e klasse
Uitgegeven op 08-09-2014 om 00:16  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes is de nieuwe competitie uitstekend begonnen met een ruime zege op het Texelse ZDH, 5 - 1.

Tijdens de voorbereiding bleek reeds dat het met het scorend vermogen van het team wel goed zat en ook in deze wedstrijd schiep de aanval zich vele mogelijkheden die voor de rust tot een onoverkomelijke voorsprong hadden moeten leiden. Nu was met een 2-0 stand in de pauze nog van alles mogelijk.
De thuisclub moest het stellen zonder de afwezige Merijn Kok en bij de warming-up bleek dat Youri Jansma te geblesseerd was om te spelen.
Hij werd op de backplaats vervangen door Nordin Elaazize die een puike wedstrijd speelde.
In het verleden had Succes altijd de nodige moeite met de gasten uit Den Hoorn en gezien hun eveneens prima voorbereiding was de verwachting dat het een lastige opgave voor het team van trainer Jan Loew zou worden.
Reeds na 10 minuten was echter duidelijk dat Succes met deze tegenstander weinig moeite zou hebben.
Met twee fraaie doelpunten in de derde en tiende minuut was spits Jop van den Esschert succesvol.
Met uitstekend positiespel drukte de thuisclub de eilanders terug op eigen helft en een grotere voorsprong kon niet uitblijven.
Na een kwartier kon Van den Esschert alleen op doelman Bakker afgaan, maar zijn inzet ging maar net naast.
Bij eenzelfde situatie bleef Bakker de Succes-topscorer de baas.

Na de rust was het ZDH dat in het eerste kwartier het gevaarlijkst uit de startblokken kwam. De veel scorende spits Jelmer Bomas was voordien nog niet echt gevaarlijk geweest, maar de Succes-defensie kon het korte offensief met enig fortuin weerstaan.
Goede kansen waren er voor Van den Esschert en aanvoerder Stef de Koning die een priemend schot met moeite door Bakker gekeerd zag.
ZDH bevestigde een bekende voetbalwet die ook nu weer gold: Succes de kansen maar niet scoren; Hans Berbee deed zulks wel namens de bezoekers: 2-1.
Bij Succes deden Henk-Jan Foekema, Stan Kok en A-junior Pieter Mulder hun opwachting.
Laatstgenoemde maakte van zijn optreden een prima debuut in de hoofdmacht.
In het laatste kwartier van het duel bewees Succes dat de zege maar bij één team terecht mocht komen.
Ted Jorna bracht de beslissing met de 3-1 op het scorebord en de actieve Bart de Kleine rondde een trekbal op maat van Stef de Koning prima af.
De 5-1 was het resultaat van een fraai opgezette snelle aanval. Stan Kok stuurde Bart de Kleine de ruimte in en diens voorzet werd door Van den Esschert doeltreffend afgerond.
Zondermeer een verdiend resultaat voor de hardwerkende ploeg, die volgende week in Dirkshorn hier een positief vervolg aan kan geven.