Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 29-07-2014 om 00:10 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, het lekkerste nieuws komt iedere week uit Den Oever.
Esmeralda Loos:
'Vorige week hebben we al uitgebreid aandacht besteed aan de mossel en deze week hebben we ze zelfs in de aanbieding! Vandaar dat we u nog een lekker receptje mee geven in dit bericht op de best bekeken website uit de Noordkop.
Thaise mosselen met peper, koriander en citroengras*.'
Ingrediënten
4 kg verse mosselen
3 verse rode pepers zonder zaad, fijngehakt
6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren
100 gr verse gember, geschild en fijngehakt
10 limoenblaadjes
3 limoenen, uitgeperst
1 dl sesamolie (zonder kleur)
10 cl vissaus (Nam Pla)
Bereiding
Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten. Doe de olie in de
wok en verwarm deze. Voeg pepers, knoflook, citroengras, gember, korianderstelen en limoenblad toe en
bak dit even aan. Voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen.
Zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud de mosselen drie tot vier keer om.
Serveer ze met veel korianderblad.
Eet smakelijk!
1 kilo mosselen premium van de ZZ5 voor € 4.95!
Te bestellen via ons
bestelformulier!
Een fijne week en tot zaterdag!!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
*bron
www.tijdvoorvis.nl