Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, verse Mosselen!Uitgegeven op 23-07-2014 om 09:26 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws uit Den Oever. Er zijn weer volop verse mosselen!
'Wat was het weer gezellig afgelopen weekend tijdens het VIStival. Ondanks de warmte zijn er weer veel mensen naar Den Oever gekomen om te genieten van vis, de gezellige markt en om lekker even het wad op te gaan!
Bent u er niet bij geweest maar wilt u toch wat van het VIStival zien? Neem dan eens een kijkje op wieringernieuws en RTV Noordkop voor een leuke reportage en mooie foto’s!
Vorige week is het mosselseizoen weer van start gegaan met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem.
De mosselen kennen een mooie kwaliteit en hebben de authentieke zilte smaak die deze lekkernij zo uniek maakt. ‘De mosselschelpen zijn niet al te groot, maar rijk gevuld en de smaak van de mossel is voortreffelijk’ aldus de mosselkwekers'.
Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De lang aanhoudende winterperiode van 2012 heeft onder andere invloed gehad op een tragere ontwikkeling van de mosselschelp. De mossel zelf heeft zich de afgelopen periode ruimschoots kunnen voeden om uit te groeien tot een smaakvol product.
De Zeeuwse mosselkwekers vissen nu de mosselen op uit de Oosterschelde en de Waddenzee om ze vervolgens naar de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke te brengen.*
Op de website van het mosselbureau valt veel informatie te vinden over de mosselen en heerlijke recepten waaronder mosselen van de barbecue!
ingrediënten (4 pers):
4 kilo mosselen
4 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
1 struik bleekselderij, met blad in reepjes
250 ml droge witte wijn
peper
fijngehakte verse groene kruiden
1 ciabatta, in plakjes
bereiding
Steek de barbecue aan. Controleer de mosselen. Zet een ruime (oude) koekenpan op de barbecue.
Schenk 2 el olijfolie in de pan en verhit. Fruit de helft van de ui en selderij 2 minuten.
Schenk de helft van de wijn in de pan en leg de mosselen op de groenten. Bestrooi royaal met peper en
bak de mosselen 6-8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Schep af en toe om.
Schep de mosselen met de groenten en het mosselvocht op een grote schaal. Bestrooi met groene kruiden. Veeg de pan schoon met keukenpapier en maak op dezelfde wijze nog een portie mosselen.
Zet de schaal met mosselen op tafel en geef de ciabatta erbij.
Lekker met aioli en honing-mosterdsaus om te dippen!
Uiteraard zijn de mosselen verkrijgbaar bij ons op de ZeeVerse Vismarkt net als onze aanbieding van
deze week:
5 kilo schol klein (ca. 4 st/kg) voor € 10.00!
Te bestellen via ons bestelformulier!
Een fijne week en tot zaterdag!!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen