Koken met Magda, rucola-basilicumstamppot met tomaatUitgegeven op 26-06-2014 om 09:43 |
link |
bewaar |
printWESTERLAND - Te gast bij Portegijs Keukens bereidde onze kokkin Magda Kuipers een heerlijk zomers stamppotje. Het was weer smullen aan tafel. Rucola-basilicumstamppot met tomaat
Rucola-basilicumstamppot met tomaat
1 kg iets kruimige aardappelen
1 courgette
1 el olijfolie
50 gram pijnboompitjes
150 ml melk
125 gram rucola
1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
1 bakje basilicum in reepjes
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Uiteraard was vaste hulp Wijb ook meegereisd naar Westerland. Gelukkig hebben ze bij Portegijs de mooiste vaatwassers! Vandaar die glimlach op zijn gezicht?
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar.
Snijd de courgette in blokjes en roerbak ze 3 minuten in de olie, breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Stamp de aardappelen fijn en voeg de verwarmde melk samen met de courgette, rucola en tomaat toe. Warm nog 3 minuten door.
Meng de basilicum en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met een gebakken slavink of gewoon zonder vlees. Eet smakelijk!
Met dank aan Portegijs voor de gastvrijheid.