Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 11-06-2014 om 10:41 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws vanuit Den Oever
Zoals u waarschijnlijk wel opgevallen is, zijn de garnalen momenteel nog erg duur, ze zijn zelfs duurder geworden! Dat is natuurlijk niet zomaar, daar zit een verhaal achter.
Garnalenvisserij is een visserij die het jaar rond plaatst vindt, op de Waddenzee en op de Noordzee, van de Belgische kust tot aan de Deense kust . Zo’n tweemaal per jaar is er een duidelijke piek te zien in de vangst, in het voorjaar en in het najaar. Behalve dit jaar, zowel in het najaar als in het voorjaar is de vangst ronduit slecht te noemen. Wat daar de oorzaak van is?? Dat kunnen meerdere oorzaken zijn bv de temperatuur van het water maar ook de aanwezigheid van kwallen waardoor de netten dichtslibben. Daarnaast is er altijd een duidelijk teruggang te zien in de vangst als er meer wijting op de kust komt, dat zijn ook grote liefhebbers van garnalen!
Uiteraard vertaalt een en ander zich in de hoogte van de garnalenprijs. De garnalengroothandelaren willen de garnalen die aan de markt worden gebracht allemaal graag hebben, waardoor er een oplopende prijs is. Goed voor de garnalenvissers, want daardoor maken ze evengoed nog een klein weekje, zoals ze dat zeggen in visserijtaal!
Helaas voor u als klant zijn ze nu dus wel duurder dan normaal maar zeker niet minder lekker!!
Wat ook altijd erg lekker en veelzijdig is, is kabeljauwfilet! Lekker in de oven, stoven of misschien
wel om visballetjes van te maken voor tijdens het WK voetbal!
Ingrediënten (snack, 4 personen)
400 gram kabeljauwfilet
1 theelepel zout
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes)
geraspte schil van 1 limoen
1 ei
100 gram bloem
100 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze
Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met zout, knoflook, sjalot, rode peper en de
geraspte limoenschil. Meng het ei en de bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige
handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in
3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal
of pikante salsa uit een pot.
De kabeljauwfilet is zaterdag in de aanbieding voor € 14.00 per kilo.
U kunt hier uw vis voor zaterdag bestellen!