Meester Gert nam afscheid van De Dentele
Uitgegeven op 28-05-2014 om 21:38  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Meester Gert Prins nam een half jaar geleden afscheid als directeur van basisschool De Dentele. Afgelopen woensdag werd hij door ouders, collega’s, maar vooral door de leerlingen nog één keer verdiend in het zonnetje gezet. Hij bracht de ochtend ontspannen door tussen de kinderen.

Gert Prins verhuisde in 1991 uit Hoorn naar Westerland om daar directeur van De Dentele te worden. De kleine school had veel charmes, zoals de omgang tussen de kinderen uit alle groepen. Woensdag nam hij afscheid op de manier, die hij zelf graag wilde: Met en tussen de kinderen.


De kinderen zongen hun oude directeur toe op de wijze van Wie wil er mee naar Wieringen varen

De hele woensdagochtend werden spelletjes gedaan door gemengde groepjes uit alle leerjaren. Tussendoor waren er twee pauzes met eerst een taartbuffet (gebakken door verschillende ouders) en later een gezond fruitbuffet.

Aan het eind van de ochtend waren er natuurlijk afscheidscadeaus. Meester Gert gaf jaren lang de leerlingen, die de school verlieten een album met werkjes en foto’s van hun schoolloopbaan. Nu kreeg hij zelf zo’n album (foto). Ook kreeg hij een flesje wijn, een dinerbon en een theaterbon, waarvan hij met zijn vrouw Jacqueline gaat genieten.

Hoewel meester Gert nu op De Kei in Hippolytushoef werkt, heeft hij Westerland, waar hij blijft wonen, in zijn hart gesloten. ,,Jullie zijn de beste kinderen van Wieringen en ik ga jullie missen,’’ zei hij bij zijn afscheid tegen de leerlingen.
Tijdens een lunch na afloop van de feestochtend haalde Gert Prins met zijn vrouw, collega’s en oud collega’s herinneringen op aan meer dan twintig jaar De Dentele. De school gaat hem ongetwijfeld ook missen.


’Bewegen is gezond’ is één van de motto’s van meester Gert, bij zijn afscheid doet hij zoals altijd volop mee


’Slopen’ is een populair spelletje op de afscheidsochtend


Uitdelen bij het taartbuffet


Meester Gert valt de eer te beurt om de door de kinderen gebouwde dominobaan te starten


Met en voor de kinderen, zoals altijd, ook bij het fruitbuffet


Herinneringen ophalen tussen (oud-) collega’s in Bistro Lutje
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Wieringer historie:
The Vips - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...