Website voor vrijwilligerswerk in Hollands Kroon
Uitgegeven op 19-05-2014 om 16:17  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De gemeente Hollands Kroon heeft via de website www.schakel.info een interessante mogelijkheid om vrijwilligers dan wel vrijwilligerswerk te vinden. In Schagen blijkt deze gratis bemiddeling een groot succes.

Vrijwilligers. Nog niet zo lang geleden werden ze het cement van de samenleving genoemd. Maar in de schaduw van de overheidsbezuinigingen worden ze meer en meer het fundament. Zeker bij zorg en welzijn. Daarom is het voor allerlei organisaties, verenigingen en stichtingen essentieel om een goed kader te hebben met mensen, die bij hun inspanningen het geldelijk gewin terzijde schuiven.

De Schakel, een initiatief van Wonen Plus Welzijn, biedt daarvoor de handvatten. Op de site www.schakel.info kunnen clubs en stichtingen aangeven wat voor mensen ze zoeken. En waarom het zo leuk is om dat werk te doen.

Bij De Schakel snijdt het mes aan vele kanten. Zo is het voor de vrijwilliger vrijwel altijd heel goed om actief te blijven. Het is gezond, het opent nieuwe contacten en het voorkomt vereenzaming. Maar dat niet alleen. Het biedt mensen, die al een tijdje niet meer werken, de kans om weer te wennen aan het ritme van het arbeidsproces. Waardoor de kansen bij een sollicitatie stijgen.

Hoe werkt het? Via de website kan men zich aanmelden. Waarbij een ieder uiteraard zijn of haar voorkeuren kan aangeven. De organisatie achter de Schakel zal zich dan inspannen om tot goede matches te komen.

De ervaringen tot nu toe zijn ronduit positief, zo geeft Renate van der Laan, verantwoordelijk voor het project, aan: ,,De overgrote meerderheid van de mensen die kiest voor vrijwilligerswerk, ervaart het als een verrijking van hun leven. En organisaties, die meer vrijwilligers hebben, worden weerbaarder in een tijd, waarin de overheid de geldkraan meer en meer dichtdraait.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Bezetters gearresteerd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...