Ploegen 28e RaboMeertour gepresenteerd in Van Der Valk Hotel Wieringermeer
Uitgegeven op 15-05-2014 om 12:21  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Stichting Meertour heeft afgelopen dinsdagavond in Wieringerwerf een succesvolle presentatieavond gehouden voor de komende RaboMeertour. De vierdaagse wedstrijd wordt verreden van 29 mei tot en met 1 juni. Het bestuur heeft te kennen gegeven dat maar liefst 35 ploegen aanvang zullen nemen aan het evenement.De presentatieavond, die werd ingeleid door voorzitter Jeroen Douma, begon met de presentatie van de belangrijkste sponsoren van de Meertour. Vervolgens nam presentator Koos Venema het routeschema van de Meertour door met de aanwezigen. Ook dit jaar begint de Meertour op Hemelvaartsdag met een proloog en de etappe Slootdorp-Slootdorp. Op vrijdag volgt de etappe Middenmeer-Middenmeer waarna er een A en B klassement wordt opgemaakt. Het weekend gaat van start met een ploegentijdrit en de dag wordt afgesloten met het criterium in Middenmeer. Ook vindt er op zaterdag een Dikkebandenrace plaats voor de kids. Op de laatste dag volgt de individuele tijdrit waar het klassement meestal haar uiteindelijke vorm zal krijgen. In het afsluitende criterium op de Brinkweg in Wieringerwerf zullen de renners hun laatste kilometers maken.

Na de presentatie van het parcours werd gastspreker Rob Harmeling uitgenodigd om het podium te betreden. Rob Harmeling, winnaar van onder andere een Tour-etappe en Wereldkampioen ploegentijdrit, sprak over zijn eigen ervaringen binnen het professionele wielrennen. Zijn inspirerende woorden geven aan hoe belangrijk het presteren in teamverband is, want winnen doe je immers niet alleen.

Na het optreden van Harmeling en de pauze werden de deelnemende teams gepresenteerd door Koos Venema. Van elk team werd een vertegenwoordiger naar voren gevraagd zodat iedereen kennis kan maken met de deelnemers. Opvallend is dat winnaar van de Meertour 2013, Arjan de Heer, aanwezig zal zijn als ploegleider en niet als deelnemer. Bij de vraag “wat is de sleutel om te winnen” vertelt de Heer dat het belangrijkste is om een goede balans te vinden tussen werk, privé en trainingsarbeid.

Nadat alle deelnemers op het podium zijn geweest was het tijd voor een afsluitende foto met alle sponsoren en deelnemers bij elkaar. Graag zien wij hen allen terug bij de start op 29 mei.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Wie o wie? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...