Geslaagde kroegentocht Bridgeclub Wieringen
Uitgegeven op 11-05-2014 om 11:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Meer dan 140 bridgers van heinde en verre sjouwden zaterdag van kroegie naar kroegie. Zij namen deel aan de 6e Wieringer bridge kroegentocht. Gedurende de dag werd in zeven horecagelegenheden gespeeld. De wisselbeker blijft dit jaar op Wieringen. Tiny Lodder en Aly Knibbe werden niet alleen eerste in de C-lijn, maar behaalden bovendien de hoogste score over de gehele dag.

Bridgeclub Wieringen heeft een unieke opzet voor haar kroegentocht. Er worden steeds twee spellen tegen aan ander bridgepaar gespeeld. Zo ontmoeten de deelnemers veel andere bridgers op hun tocht langs de horecagelegenheden. Tussen de middag werd geluncht in de horecagelegenheid, waar de derde ronde was gespeeld. Het was dan ook een verrassing wat er op tafel kwam. Dat varieerde van Chinees tot soep met broodjes. De bridgers konden hun route gemakkelijk vinden met het door Bert Loos van PR-Producties uitgegeven programmaboekje. Daarin konden ook de resultaten worden opgetekend.
Dankzij een nieuwe opzet konden wedstrijdleiders Siebrand Veenstra en Bert Loos regelmatig tussenstanden presenteren. Na afloop kreeg ieder paar een persoonlijk overzicht van de behaalde resultaten. Toen bleek, dat er bij het invoeren van de honderden scores hier en daar fouten gemaakt waren. Die konden gelukkig hersteld worden voordat de prijsuitreiking plaats vond.


Tiny Lodder en Aly Knibbe ontvingen de wisselbeker uit handen van voorzitter Siebrand Veenstra

In de A-lijn eindigden Mieke en Siem van der Woude bovenaan, in de B-lijn Greet Warmerdam en Bert van der Geest en in de C-lijn Tiny Lodder en Aly Knibbe. De dames Lodder en Knibbe scoorden over de gehele dag het hoogst (66,11%). Daarom kregen zij de wisselbeker en niet het eerste paar uit de sterkste lijn, zoals gebruikelijk is bij andere kroegentochten. Zij mochten bovendien de eerste keuze maken uit de dankzij Gerrie van Elselo en Wil Klaver rijk gevulde prijzentafel. Vervolgens werden alle paren één voor één naar voren geroepen om een prijs uit te zoeken. Zo ging niemand met lege handen naar huis.

Het was zoals altijd een gezellig toernooi. Er werd niet met het mes op tafel gespeeld, want de arbiter hoefde nauwelijks in actie te komen. Dankzij de vele vrijwilligers verliep het toernooi op rolletjes. De eerste inschrijvingen voor de kroegentocht van 2015 zijn al weer binnen. Dan is het toernooi op zaterdag 9 mei.


Tijdens de prijsuitreiking in café De Harmonie werd nog even gezellig nagekaart

De kroegentocht werd mede dankzij de volgende sponsors een succes: Multimate, Shell, OmnyAcc accountants en belastingadviseurs, Installatiebedrijf Van Mook & Bakker, Bakkerij Bellis, Slagerij Neidhöfer, Bakkerij Alkemade, Van Nuland Woninginrichting en Wierings Bloemenhuis. De zeven horecagelegenheden, die instonden voor de gastvrijheid, waren De Harmonie, Dorpshuis Hippo, ’t Plein, Mieke’s Eten en Drinken, Ni Hao, De Kasteleen en Het Stamineeke.

Uitslagen: Klik hier.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Zwaar weer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...