ZeeVers VisNieuws uit Den Oever, ga zelf eens garnalenvissenUitgegeven op 07-05-2014 om 10:44 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws uit Den Oever. Ga zelf eens garnalenvissen vanuit Den Oever op de boot van De Groot Recreatie.
"We hopen dat u een gezellig weekend achter de rug heeft. Aan alle activiteiten kan
het niet gelegen hebben! En het weer was ook goed, dus wat wil een mens nog meer! De KNRM had veel toeloop afgelopen zaterdag, er was ook genoeg te zien. Naast de reddingsboot ook een helikopter en de lokale brandweer, vooral voor de kinderen erg leuk! Tijdens het VIStival op 19 juli
dit jaar kunt u weer kennis maken met de KNRM!
Voor De Groot Recreatie is het seizoen ook begonnen. Het aanbod is bijzonder veelzijdig, naast wadlopen en rondvaarten, organiseren zij ook garnalenvistochten, wandel- en
fietstochten. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de te overnachten in ’t Waddenhuus. Neemt u eens een kijkje op de site voor alle arrangementen! www.degrootrecreatie.nl"
Misschien heeft u het al gezien maar sinds een paar weken kunt u weer schol bij ons
bestellen. In de wintermaanden verkopen wij geen schol, de schol is dan in de paaitijd. Maar nu is de schol weer volop verkrijgbaar en van een mooie kwaliteit. Daarom deze week in de aanbieding:
3 kilo schol groot ( circa 2 st/kg) voor € 10,00!!
Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus
Ingrediënten (voor 2 pers.)
2 hele schollen
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels bloem
5 eetlepels olijfolie
250 gram kerstomaatjes
15 gram verse basilicum
1 teen knoflook
75 gram (Griekse) yoghurt
3 eetlepels mayonaise
zout en versgemalen peper
Bereiding
Wrijf de schollen in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Wentel de
schollen door de
bloem. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de schollen in
6-10 minuten
(afhankelijk van de dikte) mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de tomaatjes in een bakblik. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat
olijfolie over.
Schuif de tomaatjes onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot het velletje
open knapt.
Hak de basilicum heel fijn. Pers de knoflook boven een schaaltje uit en roer de
yoghurt, mayonaise en
het basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de schollen op twee borden en leg er tomaten naast. Schep wat basilicumsaus erbij.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
U kunt de schol hier ( http://www.versevis.nl/bestellen ) bestellen. Wilt u 3 kilo
dan besteld u 1 stuks, wilt u 6 kilo dan besteld u 2 stuks etc.
Een fijne week en tot zaterdag!