Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 09-05-2014 om 21:27  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


woensdag 21 mei

NK Leliekeuren

’t ZAND - De woensdagen in de maand mei staan weer in het teken van leliekeuren. Het NK Leliekeuren vindt dit jaar wederom plaats in BolleNoord.

Soortenkennis

Dit jaar is er net zoals vorig jaar een soorten-kenniswedstrijd opgezet. De kenniswedstrijd vindt plaats naast het normale leliekeuren. Op de woensdagen in mei staan er 5 extra cultivars lelies om te keuren. Van deze soorten moet de soortnaam goed ingevuld worden.Top klassement
Er zijn weer 15 deelnemers geselecteerd voor het Top klassement. Naast het top klassement keuren senioren en junioren de lelies.

BolleNoord
Het NK Leliekeuren start om 8.00 uur in BolleNoord, Groteweg 9, ’t Zand. Om 19.00 uur is er een jurylid aanwezig om uitleg te geven over het keuren.


woensdag 21 mei

Bike the Dike

WIERINGERWERF - Het Alpe d’HuZes team van RSG Wiringherlant houdt weer haar, inmiddels traditionele, Bike the Dike sponsortocht.

Vanuit alle klassen is er een afvaardiging, die zich laat sponsoren om de Afsluitdijk op en neer te fietsen. Deze tocht fietsen zij vóór en met de deelnemers die op 5 juni de Alpe d’Huez gaan beklimmen. Deze scholieren willen zich allen met hun eigen motivatie inzetten voor het KWF en met deze sportieve inspanning een bijdrage leveren aan het doel om geld in te zamelen ter bevordering en ondersteuning van onderzoek naar kanker.
De scholieren laten zich sponsoren maar ook u bent van harte uitgenodigd om deze tocht met hen mee te fietsen. U ondersteunt hierbij niet alleen de inzet van de scholieren maar levert zelf ook een bijdrage aan een groter geheel.
De scholieren die op 5 juni de berg op gaan, lossen om 9.00 uur het startschot en vanaf die tijd kan iedereen deelnemen.
Deelname kost € 10,- en de inschrijving vindt plaats aan de start.
Parkeren kan op de oostkade. (verlengde van de Havenweg)


Het team wat op donderdag 5 juni hun onmacht tegen kanker gaat omzetten in kracht bestaat uit: Anouk Beetsma, Lisa Brak, Mariëlle de Caluwé, Robin Mulder en Monique Schoen. Dit doen zij onder de begeleiding van hun docenten: Fred Ooms, Marcel Vriend en Alex Gijzenij.


woensdag 21 mei

Rollatorkeuring

WIERINGERWERF - De komende maanden organiseert Revalidatie- en Behandelcentrum Samen in verschillende locaties van Woonzorggroep Samen rollatorkeuringen. Zo ook in Lelypark van 09.30 tot 11.30 uur. Tijdens de rollatorkeuring wordt de rollator door een fysiotherapeut van Woonzorggroep Samen nagekeken en ingesteld op de persoonlijke situatie van de gebruiker. De rollatorkeuringen worden georganiseerd in samenwerking met het Hulpmiddelencentrum (HMC).

Door de rollator regelmatig na te laten kijken, wordt het gebruik van de rollator geoptimaliseerd en het valgevaar beperkt. De rollatorkeuringen zijn gratis en zijn zowel voor cliënten van Woonzorggroep Samen als voor niet-cliënten toegankelijk. Aanmelden voor de rollatorkeuring is niet nodig. Voor meer informatie kunt u terecht bij Revalidatie- en Behandelcentrum Samen via 0224-211149 of behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl, of op een van de locaties van Woonzorggroep Samen. Op www.woonzorggroepsamen.nl vindt u alle geplande rollatorkeuringen.

Over Revalidatie- en Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.

Naast poliklinische behandelingen door onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Magnushof, Schagen, maar de behandelaren komen ook bij mensen thuis. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.


woensdag 21 mei

Voorstelling Gniffel en de Kledingdief

WIERINGERWERF - Theater Gniffel is bijna klaar met het nieuwe stuk. Het verhaal is geschreven, de toverschelp en de poppen van Gnaf en Takketoria zijn gemaakt. Alleen zijn ze nog niet helemaal klaar met repeteren. Maar het kriebelt natuurlijk heel erg, en ze hebben erg veel zin om te spelen.

Daarom spelen ze in Wieringerwerf. Ze hebben uitgeplozen dat Gniffel en de Kledingdief nog nooit was gespeeld in Wieringerwerf. Gelukkig kunnen ze daar dan eens aan de kinderen leren hoe ze de domme agent Snurkstra kunnen meehelpen om Gea de Gapper te vangen. Komt dat zien om 16.00 uur in Ons Centrum.

Wilt u een leuke woensdag of zaterdag hebben, of zocht u toevallig nog naar een ideetje voor het verjaardagsfeestje van uw kind, denk aan een middagje Gniffelen!

Hebben jullie zin om bij de voorstelling van Gniffel te komen kijken? Reserveer dan via theatergniffel@quicknet.nl of via 06-19505135.
De entree is € 5,00. Meer informatie van theater Gniffel is te vinden op www.theatergniffel.nl.


donderdag 22 mei

Ergotherapeut bij Wonen Plus Welzijn

HIPPOLYTUSHOEF - Ergotherapeut: Samantha Schilder is gast van Wonen Plus Welzijn. Zij geeft praktische tips omtrent het gebruik van hulpmiddelen en woningaanpassingen.

Wonen Plus Welzijn organiseert in woonzorgcomplex Parkzicht in Hippolytushoef activiteiten voor ouderen gericht op ontspanning, creativiteit en informatieverstrekking. Elke oudere uit de regio, die graag anderen wil ontmoeten, iets samen wil doen of informatie wil krijgen is van harte welkom.

De bijeenkomst is van 10:00 tot 11:30 uur in de glazen zaal van woonzorgcomplex Parkzicht 11.
U bent van harte welkom. De koffie en thee staat klaar!


donderdag 22 mei

Bijeenkomst Ondersteuningsgroep Mantelzorg

HIPPOLYTUSHOEF - Ondersteuningsgroep mantelzorg voor regio Wieringen en Wieringermeer houdt van 14.00-16.00 uur een bijeenkomst in de gastenkamer van het Noorderlicht aan de Parklaan.

Mantelzorg is de zorg die je hebt voor een zieke partner, ouder, kind, kennis of buur.
Bent u mantelzorger en kunt u het zorgen voor een ander soms ook als zwaar ervaren, kom dan eens praten en van elkaar leren tijdens de ondersteuningsgroep mantelzorg. U bent van harte welkom.

Behalve voor de ondersteuningsgroep mantelzorg, kunt u ook bij Wonen Plus Welzijn terecht voor praktische ondersteuning zoals klussen in huis en de tuin, boodschappen doen, medicijnbezorging, hulp bij de administratie en vervoer. En voor informatie & advies, maaltijden, ontmoetingsactiviteiten en bij ondersteuning van ziektebeelden als dementie en CVA.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, Marika de Jager: telefonisch 0224-273140 of per e-mail m.dejager@wonenpluswelzijn.nl


donderdag 22 mei

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 22 mei

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Verslag van de coalitievorming
• Bespreken coalitieakkoord
• Benoemen en beëdiging wethouders
• Benoeming en beëdiging nieuwe raadsleden
• Inspreken burgers
• Accommodatiebeleid
• Paardenbeleid
• Trainingsveld voetbalvereniging Nieuwe Niedorp
• Ontrekkingsbesluit dijkopgang Voorstraat - Haventerrein Den Oever
• Bestemmingsplan Gemaal Wieringerwaard te Wieringerwaard
• Bestemmingsplan Pastoor Verhoeffpark
• Bestemmingsplan Weereweg 124 Lutjewinkel
• Bestemmingsplan Lotweg Anna Paulowna
• Onderhoudsbudget sportvelden

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.


vrijdag 23 mei

90 jarig bestaan v.v. Succes

HIPPOLYTUSHOEF - Dit weekeinde viert voetbalvereniging Succes het negentig jarig bestaan van de club. Vanavond wordt het feest weekend om 19:30 uur geopend met een Sportquiz o.l.v. Jack Kostwinder.

Deze voetbalquiz staat onder regie van de groep die normaliter ook altijd de sportquiz in november organiseert. Het geheel wordt gepresenteerd door Jack Kostwinder. Maximaal 18 teams, met een Succes achtergrond, kunnen hier aan mee doen. Een team bestaat minimaal uit vier- en maximaal uit zes personen. Er wordt gestreden om de eer en toeschouwers zijn in de pas verbouwde kantine van de club van harte welkom.


zaterdag 24 mei


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 5 kilo schol klein voor € 10.00. Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 24 mei

90 jarig bestaan v.v. Succes

HIPPOLYTUSHOEF - Dit weekeinde viert voetbalvereniging Succes het negentig jarig bestaan van de club.

Het belooft een drukke dag te worden, die al om 10:30 uur begint met onderlinge jeugdwedstrijden vanaf de kabouters tot aan de C-junioren.
Gedurende deze wedstrijden zal er een springkussen en pannaveld aanwezig zijn.

Na de jeugdwedstrijden is het de beurt aan de senioren. De, inmiddels bijna hoogbejaarde tijgers van het voormalig vierde spelen dan hun jaarlijkse reünie wedstrijd tegen het huidige jonge en frivole zesde. De hoofdact van deze middag is de wedstrijd tussen het kampioensteam van Succes 1 van het seizoen 2008/2009 tegen de kakelverse kampioenen van het huidige 1e.
Als deze wedstrijden af zijn gaan de senioren spelers in gezwinde draf naar café de Harmonie, waar een broodmaaltijd te wachten staat.
Zijn er leden van Succes en andere belangstellenden die ook een vorkje mee willen prikken? Dat kan. Voor opgave dien je je dan te melden bij Gert Jan Poortman en het kost 12,50 euro per persoon.

Evenals de broodmaaltijd is het avondprogramma ook bij de Harmonie. Op een prominente plaats in de zaal is er een 'hall of fame' ingericht met prachtige foto's uit heden en verleden van de club. De fotocollage zal een prachtig sfeerbeeld te zien geven van negentig jaar Succes.
En dan is er natuurlijk nog de feestavond zelf. De band Reckless zorgt voor de livemuziek. Op deze avond wordt er ook kenbaar gemaakt wie het 'Doelpunt van het jaar' en de Succesquiz gewonnen heeft.

Programma:
10:30 uur Jeugd toernooi kabouters en F pupillen t/m C junioren
15:00 uur Oud 4e tegen huidige 6e
16:00 uur Oud 1e kampioenen 2009 tegen huidig 1e
18:00 Broodmaaltijd bij Harmonie voor oud spelers bestuur en leden die zich hier voor aanmelden plus start Hall of fame
20:00 uur Feest avond met live muziek, Hall of fame, uitreiking Koen Vink trofee en uitslag Succes Quiz


zaterdag 24 mei

Voorstelling Gniffel en de betoverde ring

MIDDENMEER - Theater Gniffel is bijna klaar met het nieuwe stuk. Het verhaal is geschreven, de toverschelp en de poppen van Gnaf en Takketoria zijn gemaakt. Alleen zijn ze nog niet helemaal klaar met repeteren. Maar het kriebelt natuurlijk heel erg, en ze hebben erg veel zin om te spelen.

Daarom spelen ze in Middenmeer om 15.30 uur voor het eerst Gniffel en de betoverde ring. Op de Brugstraat 51 (voorheen Lein’s Kinderplein) kunnen de kinderen kennis maken met Takketoria, de heks, en Emilia van Naswauje Obestitas (het nichtje van prinses Gniffel). Zonder hulp van de kinderen gebeuren er hele rare dingen met Emilia. Zal ze ooit nog vrienden kunnen zijn met Gniffel en Gnaf?

Wilt u een leuke woensdag of zaterdag hebben, of zocht u toevallig nog naar een ideetje voor het verjaardagsfeestje van uw kind, denk aan een middagje Gniffelen!

Hebben jullie zin om bij de voorstelling van Gniffel te komen kijken? Reserveer dan via theatergniffel@quicknet.nl of via 06-19505135.
De entree is € 5,00. Meer informatie van theater Gniffel is te vinden op www.theatergniffel.nl.


zaterdag 24 mei

Feestavond Classic Motorrace Winkel

WINKEL - Op de vooravond van de Classic Motorrace Winkel geeft de organisatie om 20:00 uur het startsein met een borrel in de McKili feesttent op het terrein van Spaansen.

Een 6 man/vrouw sterke band komt de sterren van het dak spelen. Tussendoor en aansluitend hebben we diverse DJ’s met een prachtige lichtshow en een leuke extra live act.
De entree is gratis voor alle inwoners van de gemeente Hollands Kroon. Er staat een prachtige feesttent met de nieuwste geluids- en videotechnieken. In de tent zijn nieuwe spetterende optredens met live muziek op een prachtig vernieuwd podium. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u de rijders op horen scheppen over de dag die komen gaat. Het bestuur van de DCMW betaalt de borrelhapjes, de drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening.


zaterdag 24 mei

Home Ride feest

WIERINGERWERF - In café Bij de Buren is van 21:00 tot 2:00 uur een groot feest. De band That’s for you en DJ Ruud Kaag verzorgen de muziek.

Een toegangskaart kost € 40,-. Daar is de hele avond drank, hapjes en muziek bij inbegrepen. De opbrengst van het feest is voor het Ronald Mc Donald Kinderfonds!

Kaarten zijn verkrijgbaar via lizzyjeroen@quicknet.nl en bij Café Bij de Buren.


De avond wordt mede gesponsord door Slagerij John Neidhöfer.


zaterdag 24 mei

Stiltewandeling in de PWN-duinen

DEN HELDER - Heeft u de overgang van de dag naar de nacht in de duinen wel eens meegemaakt? Die periode wordt het blauwe uur genoemd. U kunt het van 21.00-22.30 uur zelf beleven in de PWN-duinen.

Overdag is het licht en ‘s nachts donker, dat is duidelijk. Maar wanneer valt de avond en is de dag verstreken? En wat gebeurt er dan in de natuur? Aan het einde van de dag zingen veel vogels uitbundig, maar naarmate het donkerder wordt stopt de een na de ander. Alleen de nachtegalen weten niet van ophouden. Een prachtige ervaring! Het is fascinerend om de zonsondergang te beleven en het langzaam nacht te zien worden. U kunt het meemaken tijdens de stiltewandeling in de PWN-duinen bij Den Helder.


Als het donker is zingen alleen de nachtegalen nog - foto Joke Huijser-Spekken

Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie:088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aanmelden en betalen is ook mogelijk. Kosten € 7,- kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Startpunt: Het bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.


zondag 25 mei

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9.30 uur: Kerkenraadsdienst in de Ankerkerk.


zondag 25 mei

Rommel- en stekkenmarkt

HARINGHUIZEN - Traditiegetrouw wordt er jaarlijks een Rommel- en stekkenmarkt gehouden in Haringhuizen.De markt is van 9.00 uur tot 15.00 uur. De opbrengst van de markt gaat naar het restauratiefonds van de Willibrorduskerk in het dorp.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zondag 25 mei

90 jarig bestaan v.v. Succes

HIPPOLYTUSHOEF - Dit weekeinde viert voetbalvereniging Succes het negentig jarig bestaan van de club.

Vandaag is het slotakkoord van het feest weekend. En zoals een goede voetbalclub betaamd gebeurt dit uiteraard met veel voetbalwedstrijden waaronder heuse interlands. Er komen dit weekeinde namelijk F, E en A jeugdelftallen van het Engelse Aylsham naar Hippo om te voetballen. Omdat het om echte interlandwedstrijden gaat mogen de volksliederen niet ontbreken.

Ook het vermaarde ABC toernooi, wordt na jaren van afwezigheid, weer in ere hersteld. Zowel de B- junioren als de senioren komen met en tegen elkaar in actie. Onderwijl kunnen ze genieten van een lekker visje van het visbakteam. Het rad van fortuin, met prachtige prijzen, draait deze middag op volle toeren. Ter afsluiting van de dag en het 90 jubileum zingt ras entertainer Niels Mul het hoogste lied. En om de Engelse gasten te plezieren zullen daar ongetwijfeld ook Engelse evergreens tussen zitten.

Programma:
11:00 uur: ABC toernooi senioren en B Junioren

De interland dag Nederland – Engeland
11:00 uur: Succes F1 - Aylsham F1
11:00 uur: Succes E1 - Aylsham E1
12:00 uur: Succes A1 - Aylsham
13:00 uur: Succes F2 - Aylsham F1
13:00 uur: Succes E2 - Aylsham E1

12:00 uur: start Visbak team
15:00 uur: Afsluitend feest in de nieuwe kantine met live muziek.

Gedurende de wedstrijden zal er een springkussen en pannaveld aanwezig zijn.


zondag 25 mei

Classic Motorrace Winkel

WINKEL - Vandaag is de 6e editie van de Classic Motorrace Winkel, hét evenement voor elke motorsport liefhebber. Deze dag zal zoals altijd gevuld worden met: spektakel, de geur van verbrand rubber, ronkende motoren, pitspoezen en nog veel meer.


(foto Pewinieuws.nl)

Het circuit is open vanaf 10:00 uur tot + 18:00 uur. Deze dag zal zoals altijd gevuld worden met: spektakel, de geur van verbrand rubber, ronkende motoren, pitspoezen en nog veel meer.
Er staan weer diverse spannende onderdelen op de rol.
Koopman Racing komt met zijn spectaculaire BMW’s en de prachtige race/rally truck van Leon de Wit is te bewonderen.Het is gelukt om een prachtig startveld met supermoto's naar Winkel te halen. Ook zijn er afgelopen winter weer prachtige klassieke motoren gerestaureerd en die zijn te zien.

De hele dag op het FIXET terrein demo's met mini bikes, deelname voor kinderen gratis (6-12 jaar).
Speciaal voor alle kinderen zijn de RACE-kids bereid gevonden om hun motoren en ander materiaal beschikbaar te stellen. Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar mogen gratis rijden op een apart circuit binnenin het "grote" circuit. Er zijn gratis motoren, beschermende kleding en helmen beschikbaar. Uiteraard onder deskundige begeleiding kunnen de kinderen een proefles volgen. En als klap op de vuurpijl is er voor alle kinderen een ijsje.


(foto Pewinieuws.nl)

Een hele dag lang motorsport kost maar 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Er is voldoende (grastis) parkeergelegenheid. Voor motoren zijn er aparte terreinen beschikbaar (vraag er naar bij de entree).


zondag 25 mei
zondag 25 mei

Inloopmiddag


HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo houdt een inloopmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie bevindt zich aan de Bijlstraat 25a.

De middag is voor leden en niet-leden, om een partijtje te biljarten of gewoon even bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Deelname vanaf 15 jaar, tevens kan men les krijgen in de biljartsport. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie: de heer van Wendel (0227-724044), de heer Slijkerman (0227-592629) of de heer de Jong (0227-592745).


maandag 26 mei

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.


donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag)

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 10.00 uur: Oecumenische viering in de R.K. St. Hippolytuskerk, m.m.v. Het Oeverse Koor, Aansluitend Fietstocht.


donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag)

Menmarathon

BARSINGERHORN - Paardensportvereniging Bucephalus organiseert voor de 23e keer haar jaarlijkse menmarathon. Alle disciplines van het mennen komen aan bod in deze “samengestelde” menwedstrijd zoals dressuur en vaardigheid, het afleggen van een wegparcours en het hindernistraject.

De menners komen uit in de klasse Licht (beginnend menner) en Zwaar (ervaren menner), voor enkel- , twee- en langspannen pony’s en paarden.
Het belooft weer een spectaculaire marathon te worden met mooie hindernissen en een leuk wegparcours. Voor de toeschouwers zal het genieten geblazen zijn, want een samengestelde menwedstrijd is een van de meest spectaculaire onderdelen van de paardensport.Op het hoofdterrein van de vereniging zijn verschillende kraampjes aanwezig en er is kindervertier. Er is voldoende parkeer gelegenheid bij het hoofdterrein en de hindernissen zijn makkelijk te bereiken per fiets.

De wedstrijd vindt plaats bij Bucephalus aan de Heerenweg 250a te Barsingerhorn. De toegang is gratis.

Voor meer informatie zie www.bucephalus.nl.


donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag)

Hippofeestweek

HIPPOLYTUSHOEF - De Hippofeestweek, die tot en met zondag 1 juni in het centrum van het dorp wordt gevierd, opent vandaag met oude motoren en een Shanty Festival.

Traditioneel wordt de Hippofeestweek geopend met de jaarlijkse doorkomst van de Veteranen Motor Club (VMC) op het Kerkplein. Deze oldtimers, die meedoen aan de museumrit, komen rond de klok van 12.00 uur in het centrum van Hippo aan. Ook dit jaar worden ze enthousiast onthaald door spreekstalmeester Gerard Numeijer.Zeemansliederenkoor 'De Gesmeerde Kelen' organiseert het inmiddels fameuze koren festival in het centrum van Hippo. Dit jaar komen Shantykoor Oosterstörm uit Groningen, Het Amsterdamse Havenkoor, Shantykoor Aan Lager Wal uit Hurdegaryp en de Piipegaeltje Sjongers uit Rottefalle het hoogste lied zingen. Natuurlijk zal het thuis koor van de 'Gesmeerde Kelen' ook optredens verzorgen. Het Shanty Festival begint om 13.30 uur. De koren treden afwisselend op bij één van de drie vaste locaties 't Hoekje, Katholieke Kerk en voor café de Harmonie. Om plusminnus 16.50 uur vindt de grote finale plaats als alle koren tezamen plus het publiek een fantastisch slotakkoord weggeven. Dit belooft een fantastische ''battle'' te worden .Zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk wordt het Shantyfestival omlijst door diverse nautische randactiviteiten. Zo wordt er vis gerookt en gebakken en worden er maritieme ambachten gedemonstreerd zoals het nettenboeten.


donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag)

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Twee open tuinen op loopafstand van elkaar zijn op Wieringen van 11:00 tot 17:00 uur open. De Waddentuun (800 m2) en Zonnehoek (1750 m2), beide in de Slingerweg, openen de poorten voor bezoekers.


Lekker struinen in de tuinen

Beide tuinen zijn totaal verschillend van ontwerp en elk met een eigen plantenkeuze ingericht, waardoor de bezoeker dubbele informatie kan krijgen van het wel en wee van het tuinen.
De Waddentuun (Slingerweg 87) ontleent zijn naam met een knipoog naar het sportvisserij bedrijf, dat de familie runt en dat is hier en daar in de tuin te merken.
Tuinplanten zijn in de Zonnehoek (Slingerweg 127) tegen een sterk gereduceerde prijs te koop, evenals vruchtensappen en jam van onbespoten fruit uit de tuin, zonder toegevoegde smaak- en kunstmatige conserveringsmiddelen.

Toegangsprijs € 3,00 inclusief koffie / thee.
Groepen kunnen de tuinen ook op afspraak (met een rondleiding van een uur) bezoeken.


donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag)

Cars 'n Bikes, Stars & Stripes

WAARLAND - Aan de Jonkerstraat wordt de zesde editie van Cars 'n Bikes, Stars & Stripes georganiseerd. Het is een Amerikaanse dag voor het hele gezin waar tussen 12.00 uur en 20.00 uur Amerikaanse auto’s ,motoren (oldtimers en youngtimers) en customfietsen op het terrein worden gepresenteerd. Dit jaar wordt de Old Skool Hotrod hoek verder uitgebouwd.

Tijdens het evenement spelen drie live bands: Flat Foot, The Spunyboys en Mellow Joe & The Hi-Tones. At's Record Hop zal als Rock & Roll DJ starten en tussen de bands draaien.
Naast het bekijken van de auto’s, motoren en fietsen staan er veel stands met leuke handel. En bij schietsalon Ramona kun je westernprijzen schieten.
Tijdens het evenement kun je je gratis een echte kuif laten aanmeten, je op authentieke wijze laten scheren bij de twee barbiers. Zij richten op het terrein een jaren '40 kapsalon in met twee authentieke kappersstoelen. Eenmaal in de stoel waan je je 60 jaar terug in de tijd en kijk daarna maar eens in de spiegel.

Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Dit jaar plaatst de organisatie een grote bungy-trampoline waar 4 kids tegelijk met behulp van elastieken spectaculair kunnen springen.
Het kinderdagverblijf De Keet zorgt voor leuke bezigheden voor de kleinere kinderen.
De toegang en het parkeren zijn gratis, evenals de bungy-trampoline, luchtkussen en ander kinderentertainment.


Er wordt, naast de gebruikelijke drank en etenswaren, origineel Amerikaans bier (Budweiser) uit blik, Ben & Jerry's ijs, popcorn en donuts, hamburgers en hotdogs verkocht.

Programma:
12.00 uur: Aanvang, Rock & Roll DJ At's Record Hop
13.00 uur: Start Bungy-trampoline en Liveband Mellow Jo & The Hi-Tones
14.00 uur: Barbershop De Snorrensalon open
15.15 uur: Liveband The Spunyboys
17.45 uur: Liveband Flat Foot
18.00 uur: Einde Barbershop De Snorrensalon en Bungy-trampoline
19.30 uur: Rock & Roll DJ At's Record Hop
20.00 uur: Einde evenement


donderdag 29, vrijdag 30, zaterdag 31 mei en zondag 1 juni

Kermis in Hippolytushoef


vrijdag 30 mei

Jaarmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Op de vrijdag van de Hippofeestweek staat traditiegetrouw de jaarmarkt in het centrum van het dorp op de kalender.

De markt staat uitgestald op 't Hoekje en de Hoofdstraat. Omdat de kermis sinds enkele jaren rondom het Kerkplein is gesitueerd, is besloten om daar geen marktkramen meer te plaatsen. Voordeel is nu dat de markt een stuk compacter is geworden. Het marktaanbod met food en nonfoodproducten is nog altijd ruim voldoende om gezellig naar Hippo te komen.


zaterdag 31 mei

Dikkebandenrace

MIDDENMEER - Tijdens de Meertour vindt ook dit jaar weer een dikkebandenrace plaats voor de kids aan de Dr. Hoogkamerlaan. De race is toegankelijk voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 van de basisschool. Bij deelname ontvangt elk kind een rugzakje. Tijdens de wedstrijd kunnen ze dit tasje vullen met agrarische producten die langs de route staan en door Agriport A7 beschikbaar zijn gesteld.

Er wordt gestart in zes groepen:

Groep 1: meisjes groep 3 en 4
Groep 2: jongens groep 3 en 4
Groep 3: meisjes groep 5 en 6
Groep 4: jongens groep 5 en 6
Groep 5: meisjes groep 7 en 8
Groep 6: jongens groep 7 en 8

De race verloopt als volgt: bij doorkomst mogen de kinderen bij elk stalletje één product pakken en in hun tasje doen. Degene die met alle producten als eerste de finish passeert heeft gewonnen. Elke deelnemer krijgt drie prijzen: de verzamelde producten, het tasje en een medaille. De eerste drie per groep krijgen nog een shirt met de opdruk Agriport.

Aanvang: 18.00 uur (melden om 17.30 uur op het grasveld).
Deelnemers moeten zelf voor een atb-fiets of gewone fiets zorgen Het dragen van een helm is verplicht. Er zijn er een aantal te leen.
Deelname is gratis; het maximum aantal deelnemers is 70.
Inschrijven kan tot 24 mei 2014 via digitaal inschrijfformulier op www.stmeertour.com.


zaterdag 31 mei

Fietsen door de natuur van de Noordkop

DEN HELDER - Meestal organiseert Landschap Noord-Holland wandelexcursies. Maar op de fiets kom je natuurlijk verder en wordt de variatie onderweg groter. U kunt dat van 10.30-15.30 uur zelf ervaren. We nemen onder meer een kijkje in de eendenkooi van ’t Zand.

De Noordkop heeft veel te bieden als je van natuur en landschap houdt. Vandaag maken we een fietstocht van 40 kilometer langs bijzondere plekjes. We rijden op "gewone" fietsen, in een normaal tempo. Af en toe stappen we af om wat zaken beter te bekijken. De lente is een prachtige periode voor zo’n tocht. De vogels zijn volop bezig en overal bloeien planten. De promotiekar van Landschap Noord-Holland rijdt ook mee. U kunt er koffie of thee krijgen, maar u mag natuurlijk ook zelf drinken meenemen. En zorg dat u een lunchpakket meeneemt voor onderweg. We gaan ook op bezoek in de eendenkooi bij 't Zand. U krijgt daar een lekker soepje; dat is bij de prijs voor de tocht inbegrepen. Op enkele punten stellen we telescoopkijkers op, zodat u prachtig kunt bekijken wat de vogels aan het doen zijn. Er zijn ook verrekijkers voor u beschikbaar.


De plas van de eendenkooi ’t Zand - foto Jan Zijp

Aanmelden uiterlijk vrijdag 30 mei, voor 12.00 uur.
Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Voor meer informatie:088-0064455 (tijdens kantooruren). Kosten € 7,- kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Startpunt: Het bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Bij parkeerplaats Donkere Duinen.


(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


zondag 1 juni
zondag 1 juni

Hippo feestweek

HIPPOLYTUSHOEF - De laatste dag van de Hippofeestweek begint met de Wieringer Picknicktocht, een fietstocht over het voormalige eiland Wieringen. ’s Middags wordt het feest afgesloten met het Pleinfestijn op het Kerkplein.

Wieringer Picknicktocht

Sport Nu organiseert in samenwerking met de Hippofeestweek de Wieringer Picknicktocht. Deze fietstocht neemt u mee over het glooiende landschap van het voormalige eiland Wieringen.

U komt langs de Waddenzee, het IJsselmeer en het Amstelmeer, het oude land Wieringen en het nieuwe land de Wieringermeer en daarbij passeert u 35 picknick plaatsen en bankjes op mooie plaatsen. De bankjes zijn te herkennen aan de rood/wit geruite vlaggetjes.U krijgt een folder mee met de route en leuke informatie over hetgeen u onderweg tegenkomt. Onderweg staat bij een van de picknickbankjes een verfrissende versnapering te wachten.
De start is voor Restaurant ’t Plein, Beltstraat 80. Inschrijven is mogelijk tussen 10:00 en 12:00 uur. Kosten € 5,00, inclusief versnapering onderweg.

Pleinfestijn
Deelnemers aan het Pleinfestein zijn namens de 'natte' horeca Brandend Zand, Kasteleen, De Harmonie en het Stammineke zij zullen de bezoekers voorzien van een verfrissend drankje. De restaurants laat zich ook niet onbetuigd deze middag. De culinaire chefs van Ongder de Kukel, Miekes Eten&Drinken, Bistro Lutje en 't Plein gaan heerlijke streekgebonden producten van Wieringer bodem bereiden en te koop aan bieden. Deze streekgebonden producten -zowel voor, hoofd als nagerechten - worden op deze middag aangeleverd door Teetjes Vis&Dis, Uw Slager Ottens en Bakkerij Bellis. Naast alle proeverij, staan er deze middag ook standjes met bedrijven die zich willen manifesteren op het gebied van recreatie. Hier is weliswaar niets te koop maar er wordt wel middels flyers en demonstraties, aangetoond wat ze te bieden hebben. Voor de kinderen staat er een heuse chocolade fontijn uitgestald en door de speakers klinkt gezellige muziek. Toegang tot dit evenement is gratis. Degene die van al dit lekkers wil proeven kan betalen middels muntjes die bij een centrale kassa op het Pleinfestein terrein te verkrijgen zijn.
Het Pleinfestijn begint om 15.00 uur. Plaats van handeling is het Kerkplein vanaf boekwinkel Burghout tot aan café de Harmonie. In stijlvol aangeklede tenten worden de drankjes en etenswaren aangeboden.


zondag 1 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen zijn op 2 november en 7 december.


zondag 1 juni

Oecumenische viering

OOSTERLAND - Vandaag is in de Michaëlskerk een viering in de serie Leven is (g)een kunst met als titel Lazarus stond op uit de dood en hoe gaan wij met het leven om.

Het gaat bij deze serie om vragen als: Hoe komt het dat de één schijnbaar moeiteloos leeft en een ander tegenslag op tegenslag te verwerken lijkt te krijgen. Hoe ontwikkel je als mens de kunst om te leven? In deze dienst zal dieper worden ingegaan op een aantal aspecten van levenskunst, zoals het inleven, het uitleven, overleven, beleven etc.
Naast de belevenis van Lazarus zullen ook expliciete actuele thema’s aan de orde komen. Zo wordt aandacht besteed aan de vraag: Hoe ga je als jongere om met ouderen, hoe communiceer je het beste met je leeftijdgenoten ondanks of dankzij de middelen als Facebook, Hyves of Whats App Zoals gebruikelijk zullen eigen teksten en ideeën naast bestaande liederen en geschriften worden gebruikt. Op deze wijze proberen we telkens weer op zoek te gaan naar wat de oude Bijbelteksten en geschriften ons in de moderne tijd nog te zeggen hebben. Iedere belangstellende is van harte welkom.

Tijdens de dienst wordt het orgel bespeeld door Dries Post en speelt Gerard Gerritse op contrabas. Tevens zullen enkele solisten, het Museumkoor en de Kindercantorij muzikale ondersteuning bieden onder leiding van Marco Mosk.

Aanvang van de dienst 10.30 uur, maar het inzingen begint om 10.15 uur
Na afloop is er koffie/thee en limonade en is er nog gelegenheid om na te praten.


zondag 1 juni
maandag 2 juni

Avondvierdaagse

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond gaat de Wieringer Avondvierdaagse van start vanaf het sportveld aan de Belterlaan. De start is om 18:00 uur.

Inschrijven kan vanavond nog bij de start. Deelname kost € 6,50.Routes
2,5 kilometer
1 Vanaf het sportveld LA = Belterlaan
2 Einde weg LA = Rozenlaantje
3 Eerste weg LA = Mekkenstuinweg
4 Rechtdoor = Tulpenstraat
5 Links aanhouden = Tulpenstraat
6 Einde weg bocht naar rechts = Rozenstraat
7 Eerste weg LA = Irisstraat
8 Eerste weg RA = Narcissenstraat
9 Einde weg RA = Burg. C.J. Schellingerlaan
10 Bij de kerk (einde weg) LA = Zonnebloemstraat
11 Einde weg LA = Beltstraat
12 Eerste weg RA = Klieftstraat
13 Eerste weg RA = Bijlstraat
14 Eerste weg LA = Bijldwarsstraat
15 Einde weg RA = Klieftstraat/Rozenlaantje
16 Tweede weg RA = Belterlaan
17 Rechtsaf = Sportvelden
5 kilometer
1 Vanaf het sportveld LA = Belterlaan
2 Einde weg LA = Rozenlaantje
3 Tweede weg RA = Dirk Minnesstraat
4 Einde weg RA = Koogerweg
5 Rechtsaf = Tunnel ingaan
6 Einde tunnel RA = Koningin Julianalaan
7 Eerste weg RA = Hippolytushoeverkruisweg
8 Rechtdoor = Klieverkruisweg
9 Bocht naar rechts = Westerklief
10 Einde weg RA = Parallelweg
11 Tweede weg RA = Koningin Julianalaan
12 Eerste weg RA = Tunnel ingaan
13 Einde tunnel LA = Koogerweg
14 Tweede weg LA = Dirk Minnesstraat
15 Bocht naar links = Klieftstraat
16 Eerste weg RA = Bijlstraat
17 Eerste weg LA = Bijldwarsstraat
18 Einde weg RA = Klieftstraat/Rozenlaantje
19 Tweede weg RA = Belterlaan
20 Rechtsaf = Sportvelden
10 kilometer
1 Vanaf het sportveld LA = Belterlaan
2 Einde weg LA = Rozenlaantje
3 Tweede weg RA = Dirk Minnesstraat
4 Einde weg RA = Koogerweg
5 Rechtsaf = Tunnel ingaan
6 Einde tunnel RA = Koningin Julianalaan
7 Eerste weg RA = Hippolytushoeverkruisweg
8 Rechtdoor = Klieverkruisweg
9 Bocht naar rechts = Westerklief
10 Tweede weg LA = Hollebalgweg
11 Einde weg LA = Koningsweg
12 Bij tweede V.O.P. oversteken = Koningsweg vervolgen
13 Rechtdoor = Westerlanderweg
14 Eerste weg RA = Westerlanderlaan (’t Skuutje)
15 Eerste weg LA = Parallelweg
16 Eerste weg LA = Zandkuilweg
17 Rechtdoor = Westerdamster- en Oosterdamsterweg
18 Eerste weg RA = Waterweg
19 Einde weg LA = De Haukes
20 Einde weg LA = Poelweg
21 Eerste weg RA = Hoelmerkruisweg/Varkensgrasweg
22 Einde weg LA = Westerklief
23 Einde weg RA = Parallelweg
24 Tweede weg RA = Koningin Julianalaan
25 Eerste weg RA = Tunnel ingaan
26 Einde tunnel LA = Koogerweg
27 Tweede weg LA = Dirk Minnesstraat
28 Bocht naar links = Klieftstraat
29 Eerste weg RA = Bijlstraat
30 Eerste weg LA = Bijldwarsstraat
31 Einde weg RA = Klieftstraat/Rozenlaantje
32 Tweede weg RA = Belterlaan
33 Rechtsaf = Sportvelden


maandag 2 juni

Openbare fractievergadering LADA

ANNA PAULOWNA - De LADA-fractie houdt een openbare fractievergadering in dorpshuis Veerburg.

U kunt kennismaken met de leden en met hen in gesprek gaan. Vanaf 20.00 uur bent u welkom.


dinsdag 3 juni
dinsdag 3 juni

Avondvierdaagse

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de tweede dag van de Wieringer Avondvierdaagse. De start is om 18:00 uur vanaf het sportveld aan de Belterlaan.Routes
2,5 kilometer
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Rechtdoor = Normerlaan
3 Einde weg RA = Noorderlaan
4 Eerste weg RA = Kremersweg
5 Eerste weg RA = Hortensialaan
6 Derde weg (langs het zwembad) LA = Burg. Schellingerlaan
7 Eerste weg RA = Jasmijnstraat
8 Einde weg RA = Iristraat
9 Einde weg LA = Tulpenstraat
10 Eerste weg RA = Belt
11 Eerste weg LA = Belterlaan
12 Linksaf = Sportvelden
5 kilometer
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Rechtdoor = Normerlaan
3 Einde weg RA = Noorderlaan
4 Einde weg RA = Noorburenweg
5 Einde weg LA = Gemeenelandsweg
6 Tweede weg RA = Pieter Wilms Weelweg
7 Eerste weg RA = Stroeërkoogweg
8 Eerste weg LA = De Weel
9 Tweede weg RA = Akkermantje
10 Einde weg LA = Bonkte Lieuw
11 Eerste weg RA = Mering
12 Rechtdoor = Parklaan
13 Eerste weg LA = Beatrixstraat
14 Einde weg RA = Elft (op linker voetpad lopen)
15 Eerste weg LA = Koogerweg
16 Eerste weg RA = Dirk Minnesstraat
17 Einde weg LA = Klieftstraat/Rozenlaantje
18 Vierde weg RA = Belterlaan
19 Rechtsaf = Sportvelden
10 kilometer
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Rechtdoor = Normerlaan
3 Einde weg RA = Noorderlaan
4 Einde weg LA = Noorburenweg
5 Eerste weg RA = Noordburendwarsweg
6 Einde weg LA = Batumweg
7 Eerste weg RA = Stroeërweg
8 Tweede weg RA = Smerperweg
9 Rechtdoor = Kleitelweg
10 Eerste weg RA = Oosterkruisweg
11 Einde weg LA = Venneweg
12 Eerste weg RA = Stroeërkoogweg
13 Derde weg LA = Stroeërkoogweg
14 Eerste weg LA = De Weel
15 Tweede weg RA = Akkermantje
16 Einde weg LA = Bonkte Lieuw
17 Eerste weg RA = Mering
18 Rechtdoor = Parklaan
19 Eerste weg LA = Beatrixstraat
20 Einde weg RA = Elft (op linker voetpad lopen)
21 Eerste weg LA = Koogerweg
22 Eerste weg RA = Dirk Minnesstraat
23 Einde weg LA = Klieftstraat/Rozenlaantje
24 Vierde weg RA = Belterlaan
25 Rechtsaf = Sportvelden


woensdag 4 juni

Scholierenveldloop Lutjestrand

WESTERLAND - In navolging van de geslaagde Scholierenveldloop van voorgaande jaren, organiseert Sportservice Schagen, in samenwerking met AV Wieringermeer, de vijfde Scholierenveldloop op het Lutjestrand. Kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool kunnen hier aan meedoen.

Het Lutjestrand is het decor voor de vijfde Scholierenveldloop. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool kunnen zich voor dit evenement aanmelden. Vanwege het succes van vorige jaren, is er wederom een serie voor de leerkrachten en ouders.


(foto Sportservice Noord-Holl)

De Scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop, waarbij plezier voorop staat. De loop voor groep 3 t/m 8 en voor de ouders en leerkrachten gaat over een afstand van 1000 meter, waarbij het parcours uitgezet wordt op en rondom het zandstrand van het Lutjestrand. Voor de leerlingen van groep 1 en 2 wordt er een kortere route van ongeveer 500 meter uitgezet. Er wordt in verschillende categorieën gestart, waarbij de jongens en meisjes apart lopen. De categorieën worden ingedeeld aan de hand van de schoolgroep waarin de leerling zit. De start van de eerste groep is om 13.30 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Als laatste zijn de ouders en leerkrachten aan de beurt. Om circa 16:00 uur is het evenement afgelopen.
Aan de snelste drie lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Alle kinderen ontvangen voor hun deelname een herinnering.

Inschrijven kan via de school of via Sportservice Schagen, 0224-214774 of via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl. Deelname aan de Scholierenveldloop is gratis. Alle scholen hebben inmiddels een uitnodiging voor deelname ontvangen met de benodigde inschrijfformulieren. Uiterlijk 23 mei moet de inschrijving bij Sportservice Schagen binnen zijn.


woensdag 4 juni

Avondvierdaagse

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de derde dag van de Wieringer Avondvierdaagse. De start is om 18:00 uur vanaf het sportveld aan de Belterlaan.Routes
2,5 kilometer
1 Vanaf het sportveld LA = Belterlaan
2 Einde weg LA = Rozenlaantje
3 Eerste weg LA = Mekkenstuinweg
4 Rechtdoor = Tulpenstraat
5 Eerste weg RA = Seringenlaan
6 Einde weg LA = Burg. C.J. Schellingerlaan
7 Tweede weg RA = Meidoornstraat
8 Einde weg LA = Burg. L.C. Kolffsingel
9 Einde weg LA = Lupinestraat
10 Einde weg RA = Burg, C.J. Schellingerlaan
11 Einde weg LA = Hortensialaan
12 Eerste weg LA = Burg. J.C. Schellingerlaan
13 Eerste weg RA = Jasmijnstraat
14 Einde weg LA = Iristraat
15 Einde weg RA = Rozenstraat
16 Einde weg LA = Tulpenstraat
17 Eerste weg RA = Belt
18 Eerste weg LA = Belterlaan
19 Linksaf = Sportvelden
5 kilometer
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Eerste weg LA = Molenveld
3 Einde weg LA = Molenveld
4 Einde weg LA = Molenakker
5 Rechtdoor = Rozenlaantje
6 Rechtdoor = Klieftstraat
7 Tweede weg RA = Dirk Minnesstraat
8 Einde weg RA = Koogerweg
9 Rechtsaf = Tunnel ingaan
10 Einde tunnel LA = Koningin Julianalaan
11 Einde weg RA = Parallelweg/Elft
12 Derde weg RA = Nesseweg
13 Einde weg RA = Hippolytushoeverkruisweg
14 Derde weg RA = Koningin Julianalaan
15 Eerste weg LA = Tunnel ingaan
16 Einde tunnel LA = Koogerweg
17 Tweede weg LA = Dirk Minnesstraat
18 Einde weg LA = Klieftstraat/Rozenlaantje
19 Vierde weg RA = Belterlaan
20 Rechtsaf = Sportvelden
10 kilometer
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Eerste weg LA = Molenveld
3 Einde weg LA = Molenveld
4 Einde weg LA = Molenakker
5 Rechtdoor = Rozenlaantje
6 Rechtdoor = Klieftstraat
7 Tweede weg RA = Dirk Minnesstraat
8 Einde weg RA = Koogerweg
9 Rechtsaf = Tunnel ingaan
10 Einde tunnel RA = Koningin Julianalaan
11 Rechtdoor (is DL weg) = Zuiderkoogweg/over bruggetje
12 Na het bruggetje LA = Wieringerrandweg
13 Eerste weg LA = Burgerweg/Elft
14 Tweede weg LA = Hopperweg
15 Eerste weg RA = Hippolytushoeverkruisweg
16 Tweede weg RA = Koningin Julianalaan
17 Eerste weg LA = Tunnel ingaan
18 Einde tunnel LA = Koogerweg
19 Tweede weg LA = Dirk Minnesstraat
20 Einde weg LA = Klieftstraat/Rozenlaantje
21 Vierde weg RA = Belterlaan
22 Rechtsaf = Sportvelden


woensdag 4 juni

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


donderdag 5 juni

Intocht avondvierdaagse

HIPPOLYTUSHOEF - Vanavond is de intocht van de Wieringer Avondvierdaagse.Route
2,5 kilometer - Om 19.15 uur verzamelen in de Wilhelminalaan
1 Veramelen Wilhelminalaan = Op aanwijzing naar Parkzicht
2 Achter de muziek aan = Rondje Parkzicht
3 Einde weg RA = Beatrixstraat
4 Eerste weg LA = Parklaan
5 Rechtdoor = Kerkplein
6 Einde weg LA = Kerkplein
7 Rechtdoor = Hoofdstraat
8 Einde weg RA = Beltstraat
9 Rechtdoor = Beltstraat
10 Rechtdoor = Belt
11 Eerste weg LA = Belterlaan
12 Linksaf = Sportvelden finish
5 kilometer - Start 17.45 uur
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Rechtdoor = Normerlaan
3 Einde weg RA = Noorderlaan
4 Einde weg RA = Noordburenweg
5 Eerste weg LA = Gemeenelandsweg
6 Eerste weg RA = De Weel
7 Vijfde weg LA = Tjatting
8 Einde weg RA = Noordwiendveugelke
9 Eerste weg RA = Swarte Liester
10 Na huisnummer 14 RA = Wandelpad
11 Einde wandelpad oversteken RD = Rotgans
12 Einde weg LA = Kaapfeugel
13 Einde weg RD = Wandelpad
14 Einde pad RA = Elft en einde weg op aanwijzing
15 Slingerweg oversteken RD = Elft
16 Eerste weg RA = Koningin Wilhelminalaan
17 HIER OPSTELLEN = Op aanwijzing naar Parkzicht
18 Achter de muziek aan = Rondje Parkzicht
19 Einde weg RA = Beatrixstraat
20 Eerste weg LA = Parklaan
21 Rechtdoor = Kerkplein
22 Einde weg LA = Kerkplein
23 Rechtdoor = Hoofdstraat
24 Einde weg RA = Beltstraat
25 Rechtdoor = Beltstraat
26 Rechtdoor = Belt
27 Eerste weg LA = Belterlaan
28 Linksaf = Sportvelden finish
10 kilometer - Start 17.45 uur
1 Vanaf het sportveld RA = Belterlaan
2 Rechtdoor = Normerlaan
3 Einde weg RA = Noorderlaan
4 Tweede weg LA = Noordburenweg
5 Eerste weg RA = Noordburendwarsweg
6 Einde weg LA = Batumweg
7 Eerste weg RA = Stroeërweg
8 Eerste weg RA = Hofweg
9 Rechtdoor = Verlengde Hofweg
10 Eerste weg RA = Stroeërkoogweg
11 Einde weg in de bocht = Wandelpad naar plan Slingerweg 2
12 Einde pad RD = Noordewiendveugelke
13 Eerste weg RA = Swarte Liester
14 Na huisnummer 14 RA = Wandelpad
15 Einde wandelpad oversteken RD = Rotgans
16 Einde weg LA = Kaapfeugel
17 Einde weg RD = Wandelpad
18 Einde pad RA = Elft en einde weg op aanwijzing
19 Slingerweg oversteken RD = Elft
20 Eerste weg RA = Koningin Wilhelminalaan
21 HIER OPSTELLEN = Op aanwijzing naar Parkzicht
22 Achter de muziek aan = Rondje Parkzicht
23 Einde weg RA = Beatrixstraat
24 Eerste weg LA = Parklaan
25 Rechtdoor = Kerkplein
26 Einde weg LA = Kerkplein
27 Rechtdoor = Hoofdstraat
28 Einde weg RA = Beltstraat
29 Rechtdoor = Beltstraat
30 Rechtdoor = Belt
31 Eerste weg LA = Belterlaan
32 Linksaf = Sportvelden finish


donderdag 5 juni


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 19 juni, 3, 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 5, vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni

Karavaan

SLOOTDORP - Reizend Theaterfestival Karavaan strijkt neer op de proefboerderij Oostwaardhoeve in Slootdorp. In het Pinksterweekend is er een familieprogramma: kijk samen buiten op strobalen naar de voorstelling Droogland van Het Houten Huis (8+).

Tussen de grote landbouwpercelen, in de weidse Wieringermeer neemt Karavaan je mee naar het platteland. Trek je laarzen aan en proef het boerenleven op de Proefboerderij Oostwaardhoeve. Hier presenteert Karavaan het verhaal van de schaalvergroting van de landbouw, met een landelijke première van de voorstelling MANSHOLT. Sicco Mansholt is een landbouwmeester zonder grenzen. ‘Nooit meer honger’ was zijn motto. Daarna was er de boterberg en de melkplas.Festivalprogramma
Kom alles te weten over deze locatie tijdens een expeditie met een van de medewerkers van de proefboerderij. Slenter over de Streekmarkt met lokale producten en geniet van een verrukkelijk streekdiner door Kroon van Holland. Praat over schaalvergroting, duurzaamheid en het heden en verleden met boeren en LTO aan de stamtafel en met schrijfster Eva Vriend. Kijk naar het leven van Sicco Mansholt verbeeldt in de documentaire ‘Overstag’ van Louis van Gasteren en de tentoonstelling. De geschiedenis komt boven tafel in de tentoonstelling van het Historisch Genootschap Wieringermeer. Films worden geprogrammeerd door Filmtheater de Luxe in Schagen en we hebben live muziek.

Landbouw en maakbaarheid
In de Wieringermeer is het ideaal van maakbaarheid is nog steeds zichtbaar. In deze polder met grootschalige landbouwpercelen en enorme agrarische bedrijven stelden wij ons de vraag: Zijn er grenzen aan de groei? Kan de mens genoegen nemen met genoeg?
Omdat deze vragen verder reiken dan de arena van een boerenbedrijf of dat van de politiek ensceneert Karavaan de locatievoorstelling MANSHOLT geïnspireerd op het leven van Sicco Mansholt. Als minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening was hij verantwoordelijk voor de schaalvergroting van de landbouw maar nog tijdens zijn werkzame leven zag hij de catastrofale gevolgen van zijn beleid en liep hij aan tegen de grenzen van de maakbaarheid. Karavaan plaatst de voorstelling letterlijk in een hedendaagse context.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.karavaan.nl.


zaterdag 7 juni

Jaarmarkt - Kieledag

NIEUWE NIEDORP / WINKEL - Wie graag een gezellige markt afstruint op zoek naar verrassende vondsten komt aan zijn trekken. Voor de 35e keer wordt de jaarmarkt in Nieuwe Niedorp en Winkel georganiseerd onder de naam Kieledag.

Vroeger droegen de kooplui allemaal een blauwe kiel en nu kunt u de marktmeesters daaraan herkennen.
Onder het genot van een drankje kunt u op verschillende terrassen van muziek genieten en ook is er gedacht aan allerlei lekkere versnaperingen en vermaak voor de kinderen.
Om zoveel mogelijk alle activiteiten in beide dorpen te kunnen bezoeken zal er weer voor gratis vervoer worden gezorgd tussen de twee dorpen zodat iedereen op zijn gemak beide markten kan bezoeken.
Kom eens kijken of ook voor u dat ene koopje er is.

De jaarmarkt van 10.00 uur tot 15.00 uur in Nieuwe Niedorp & Winkel en de entree is gratis.
Al meer dan 150 kramen hebben zich aangemeld.
Op de website kunt u alle informatie vinden: www.jaarmarktniedorp.nl.

Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Inschrijven voor een kraam kan eenvoudig via de website.
zaterdag 7 juni

Kermis in Nieuwe Niedorp


zondag 8 en maandag 9 juni

Kermis in Nieuwe Niedorp en 't Veld


maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag)

Open tuinen

HIPPOLYTUSHOEF - Twee open tuinen op loopafstand van elkaar zijn op Wieringen van 11:00 tot 17:00 uur open. De Waddentuun (800 m2) en Zonnehoek (1750 m2), beide in de Slingerweg, openen de poorten voor bezoekers.


De Waddentuun en Zonnehoek, een bezoekje waard

Beide tuinen zijn totaal verschillend van ontwerp en elk met een eigen plantenkeuze ingericht, waardoor de bezoeker dubbele informatie kan krijgen van het wel en wee van het tuinen.
De Waddentuun (Slingerweg 87) ontleent zijn naam met een knipoog naar het sportvisserij bedrijf, dat de familie runt en dat is hier en daar in de tuin te merken.
Tuinplanten zijn in de Zonnehoek (Slingerweg 127) tegen een sterk gereduceerde prijs te koop, evenals vruchtensappen en jam van onbespoten fruit uit de tuin, zonder toegevoegde smaak- en kunstmatige conserveringsmiddelen.

Toegangsprijs € 3,00 inclusief koffie / thee.
Groepen kunnen de tuinen ook op afspraak (met een rondleiding van een uur) bezoeken.


dinsdag 10 juni

Kermis in 't Veld


woensdag 11 juni

Reisvaccinatiedag

DEN HELDER - GGD Hollands Noorden wil reizigers bewust maken van de gezondheidsrisico's tijdens hun vakantie naar het buitenland. De GGD organiseert op locatie Den Helder een reisvaccinatiedag waar reizigers met flinke korting op het consulttarief gevaccineerd kunnen worden voor een reis naar Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië en Turkije.

Waarom vaccineren?
Met de zomervakantie weer voor de deur boeken vele mensen een reis naar bijvoorbeeld Bulgarije, Egypte, Kroatië, Marokko, Tunesië of Turkije. Uit onderzoek blijkt dat reizigers in deze landen gezondheidsrisico’s lopen. Het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering (LCR) adviseert vaccinaties voor deze landen. Echter, uit onderzoek blijkt dat slechts 50% van de reizigers naar deze landen ook daadwerkelijk een vaccinatie haalt. In deze landen is het risico op een besmetting met hepatitis A of een andere ernstige infectieziekte hoog. Bijvoorbeeld door besmet water of voedsel. Veel mensen realiseren zich niet dat zij gezondheidsrisico’s lopen op vakantie.

Reisvaccinatiedag
De reisvaccinatiedag vindt plaats op woensdag 11 juni van 15.00-20.00 uur bij GGD Hollands Noorden, locatie Den Helder (Prins Hendrikstraat 2, gebouw De Koploper). Tijdens deze speciale reisvaccinatiedag kan men, op afspraak, gevaccineerd worden voor een reis naar bovengenoemde landen. Uiteraard verstrekt de GGD daarbij de nodige informatie en beantwoordt zij vragen.

Korting
Wat de reisvaccinatiedag speciaal maakt is de korting die men op ieder consult krijgt! Op deze dag betaalt men slechts €10,00 p.p. voor het consult in plaats van € 20,50 p.p. Gezinnen betalen maximaal € 30,00 voor een consult voor 4 personen of meer. Dit is exclusief de kosten voor de vaccinaties! Afhankelijk van de zorgverzekering kunnen de kosten voor het consult en de vaccinaties vergoed worden!

Meer informatie
Meer informatie vindt men op de website: www.ggdhn.nl. Ook voor informatie of het maken van een afspraak kan men op werkdagen tussen 08.30-12.00 en 13.00-17.00 uur bellen met 088- 0100530.


zaterdag 14 juni

Movement Medicine

WESTERLAND - Een nieuwe manier van dans heeft zijn weg gevonden naar Wieringen: Annemeike van Bellen geeft mini-workshops Movement Medicine in het dorpshuis. Het is een middag met dans en meditatie in het buurthuis. Deelnemers worden uitgenodigd om in beweging te zetten wat in je leeft en expressie te geven aan wie je bent door middel van de dans.

Movement Medicine is een bewegingsmeditatie die geworteld is in extatische dans en Sjamanisme. Het gaat uit van verbinding. Met jezelf, met de ander en met het leven en de natuur om je heen. Bewegen van binnen uit, met aandacht voor jezelf en voor je omgeving. Movement Medicine is een zachte vorm van vrije dans. Je hoeft geen pasjes te leren en iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid, kan eraan meedoen. Het is een prettige manier om je op te laden of juist om je dagelijkse beslommeringen los te laten, daarmee vergroot het je bewegingsvrijheid en je vermogen aanwezig te zijn en te genieten.

Annemeike van Bellen heeft sinds 22 jaar bij veel dansdocenten en sjamanen gestudeerd. Op dit moment is zij verbonden aan the School of Movement Medicine (UK) als Apprentice-Teacher. Zij heeft gewerkt in de gezondheidszorg en sociale dienstverlening, en studeerde aan zowel de Kunstakademie als de Akademie voor Natuurgeneeskunde. Haar lange ervaring met individueel- en groepswerk, en haar plezier in muziek, dans en beweging, zijn ingrediënten van haar werk.

De middag heeft een thema en het begint om 13:00 uur met een lunch (er wordt gezorgd voor soep, neem zelf brood/beleg/salade enzovoort mee om te delen met elkaar). De middag eindigt met een kop thee en duurt tot 17:00 uur.
De prijs voor een workshop met lunch is 35 euro per keer. Er is ruimte voor 2 concessies. Dat wil zeggen, dat je meehelpt en korting kunt krijgen.

Opgave via de mail naar annemeik@xs4all.nl.
Ook kun je contact opnemen via Facebook: www.facebook.com/annemeike.vanbellen.

Wie deze originele uitnodiging uitprint en meeneemt krijgt eerste keer 10 euro korting. Dan kost de middag inclusief soep maar 25 euro.


zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 juni

Kermis in Wieringerwaard


zondag 15 juni

Dagtocht naar Texel

HIPPOLYTUSHOEF - De Historische Vereniging Wieringen organiseert een dagtocht naar Texel.Na vertrek gaat de reis naar Den Helder voor de afvaart met de boot, uiterlijk om 9.30 uur.
Aangekomen op Texel wordt koffie met gebak aangeboden in restaurant de Pelikaan in de Koog. Na de koffie stapt de gids ook in de touringcar voor een rondrit over Texel. Zij vertelt veel wetenswaardigheden over Texel en gaat o.a. over “het oude land”, waar een stop gemaakt wordt bij de Georgische Erebegraafplaats aan de voet van de Hoge Berg. Tussen de middag is er een koffietafel. Om ongeveer 14.00/14.30 uur wordt Juttersmuseum Kaap Skil bezocht. Het museum is geheel vernieuwd en heropend in 2012. Hier is binnen en buiten van alles te bekijken o.a. graanpakhuizen, vissershuisjes, Molen de Traanroeier, een smederij. Kortom alles wat met visserij en jutterij op Texel te maken heeft. Vervolgens gaat het terug naar de veerboot. Inscheping is uiterlijk om 17.00 uur. Na aankomst in Den Helder rijdt de bus retour naar uw woonplaats. Terugkomst ongeveer 18.00 uur.

Prijs : Euro 47,50 p.p.
Vertrek om 8.30 uur Den Oever: VVV/V.I.C. Havenweg; 8.45 uur Hippolytushoef: Rabobank Beatrixstraat.
Opgave bij: Excursie@historischwieringen.nl of telefonisch bij Corrie Hagedoorn 0227-592463.


zondag 15 juni

Wieringer tuinronde

WIERINGEN - Vandaag wordt van 10:00 - 17:00 uur de 14e Wieringer tuinronde gehouden. Negen tuineigenaren op het voormalige eiland Wieringen zullen hun tuinen deze dag belangeloos openstellen voor publiek.

Entree bewijzen zijn op de dag verkrijgbaar in de starttuin van Soroptimist Anja Moeijes, Elft 41 te Hippolytushoef.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


maandag 16 juni

Openbare fractievergadering LADA

NIEUWE NIEDORP - De LADA-fractie houdt een openbare fractievergadering in De Koppeling.

U kunt kennismaken met de leden en met hen in gesprek gaan. Vanaf 20.00 uur bent u welkom.


donderdag 19 juni


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 3, 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 20 en zaterdag 21 juni

Zeildagen voor mensen met een beperking

DE HAUKES - Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Den Helder/Schagen organiseren voor de 16e keer de zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer.

De zeildagen worden dit jaar voor de 16e keer gehouden en vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden tussen 08:30 - 09:00 uur verwacht in de clubhuis van WV Amstelmeer voor een welkomstwoordje. Na de eerste zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd, bereid door de Koninklijke Marine, geserveerd in het clubhuis (In het clubhuis is geen invalidentoilet aanwezig).
Vervolgens vindt de tweede zeiltocht plaats. Rond de klok van 16:00 uur zullen alle boten weer naar de haven toekomen en kan er in het clubhuis worden nagepraat.Met gewone (niet aangepaste) zeilboten zal het tijdens het zeilen op sommige momenten wel improviseren zijn. Vooral rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit kun rolstoel in de zeilboot getild worden.
De zeilsloepen voor dit evenement worden ter beschikking gesteld door de Koninklijke Marine. De organisatie verplicht deelnemers, om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen. Aan deze dag (het zeilen, koffie, thee en de nasimaaltijd) zijn minimale kosten verbonden. Het bedrag dat voor deelname aan deze unieke zeilervaring betaald moet worden is € 10,- per persoon.

Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dit mogelijk. Ook voor de begeleider vragen wij een bijdrage van € 10,-. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Aanmelden voor de zeildagen kan tot dinsdag 3 juni aanstaande via een aanmeldingsformulier. Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Iris van Paridon regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel. Schagen 0224- 21 47 74 tel. Den Helder 0223- 68 47 26 of mail naar ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.


zaterdag 21 juni

Open tuinen met live muziek

HIPPOLYTUSHOEF - Twee open tuinen op loopafstand van elkaar zijn op Wieringen van 14:00 tot 20:00 uur open. De Waddentuun (800 m2) en Zonnehoek (1750 m2), beide in de Slingerweg, openen de poorten voor bezoekers.


De Waddentuun en Zonnehoek, een bezoekje waard

Beide tuinen zijn totaal verschillend van ontwerp en elk met een eigen plantenkeuze ingericht, waardoor de bezoeker dubbele informatie kan krijgen van het wel en wee van het tuinen.
De Waddentuun (Slingerweg 87) ontleent zijn naam met een knipoog naar het sportvisserij bedrijf, dat de familie runt en dat is hier en daar in de tuin te merken.
Tuinplanten zijn in de Zonnehoek (Slingerweg 127) tegen een sterk gereduceerde prijs te koop, evenals vruchtensappen en jam van onbespoten fruit uit de tuin, zonder toegevoegde smaak- en kunstmatige conserveringsmiddelen.

Toegangsprijs € 3,00 inclusief koffie / thee. De langste dag wordt gevierd met live muziek.
Groepen kunnen de tuinen ook op afspraak (met een rondleiding van een uur) bezoeken.


zaterdag 21 en zondag 22 juniREGIO - Top in de Kop is een open weekend van tuinen, kwekerijen en ateliers in de Kop van Noord-Holland.

De locaties van de deelnemers zijn verspreid over de kop van Noord-Holland. Tijdens de open dagen willen zij graag hun passie delen.

Deelnemers:
• De tuinen van Versicolor in Lutjewinkel
• Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel
• Tuin & galerie Waterloo in Winkel
• Kunsttuin Nederlands Kremlin in Winkel
• De tuin van de fam. Meeuwes in Opperdoes (alleen op zondag)
• De tuin van Cees en Atie Jonker in Sijbekarspel (alleen op zondag)
• Galerie & beeldentuin Op de Zeebodem in Slootdorp
• Cottagetuin De Engelhoeve in Warmenhuizen
• Beeld & tuin De Booghgaard in Callantsoog
• Beeldentuin Siem Wardenaar in Wieringerwaard
• Tuin aan het Weeltje in Zwaagdijk (alleen op zondag)

Meer informatie op www.topindekop.nl.


zaterdag 21 juni

Boardingvoetbal

WESTERLAND - Dorpsfeest Westerland organiseert het vierde Wieringer kampioenschap boardingvoetbal. Het toernooi begint om 13.00 uur. Teams kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Deelnemende teams moeten uit vier personen bestaan. Voor het toernooi kunnen teams zich aanmelden, maar voetballers mogen zich ook individueel inschrijven. De minimum leeftijd is 13 jaar. Opgeven kan bij Juul Dijkstra (tel. 06-41854898) of Gerrit Gerssen (tel. 06-22992895).
Meer informatie is te vinden op de website van het dorpsfeest: www.westerlanderdorpsfeest.nl.
zaterdag 21 en zondag 22 juni
zondag 22 juni

Boerenlandfair

WESTERLAND - Onder het motto Gewoon Gezellig Genieten is dit jaar voor de 16e keer de gezelligste Boerenlandfair van Noord-Holland. De Boerenlandfair is van 11.00 tot 16.30 uur op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk aan de Westerlanderweg.De Boerenlandfair Westerland is een begrip in de regio en biedt de bezoekers naast landelijke producten voor huis, tuin en erf, brocante, antiek en curiosa ook tal van pure culinaire producten. Daarnaast is er op en om het terrein ook het jaarlijkse dorpsfeest met tal van activiteiten voor jong en oud en een minikermis. De gezellige Teacorner met het grote assortiment heerlijke taarten uit eigen keuken ontbreekt natuurlijk niet. Na het succes van vorig jaar zetten we dit jaar opnieuw de taartenbakwedstrijd op het programma. De organisatie zorgt verder natuurlijk voor een gevarieerd programma met muziek, dans en aantrekkelijke demo’s. U kunt ook dit jaar een bezoek aan de fair combineren met de fietstoertocht Wierings Mooiste, een prachtige rit langs de mooiste plekjes op Wieringen. Parkeren en entree zijn zoals altijd gratis.


zondag 22 juni
zondag 22 juni

Optreden Muziekvereniging Harmonie

HIPPOLYTUSHOEF - Muziekvereniging de Harmonie verzorgt in Noorderlicht, Parklaan 41.

De zaal (bij mooi weer buiten) is open om 14.00 uur. De muziek begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur.


zaterdag 28 juni
zondag 29 juni

Wieringer begrafenis

STROE - Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont voert vandaag een Wieringer begrafenis op.


(Foto Reijer Zwart)

Meer informatie volgt later.


maandag 30 juni

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.


donderdag 3 juli


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli

Kermis in Moerbeek en Middenmeer


maandag 7 juli

Kermis in Middenmeer


vrijdag 11, zaterdag 12, zondag 13 en maandag 14 juli

Kermis in Barsingerhorn


zaterdag 12 juli
zaterdag 12 en zondag 13 juliREGIO - Top in de Kop is een open weekend van tuinen, kwekerijen en ateliers in de Kop van Noord-Holland.

De locaties van de deelnemers zijn verspreid over de kop van Noord-Holland. Tijdens de open dagen willen zij graag hun passie delen.

Deelnemers:
• De tuinen van Versicolor in Lutjewinkel
• Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel
• Kunsttuin Nederlands Kremlin in Winkel
• De tuin van de fam. Meeuwes in Opperdoes (alleen op zondag)
• De tuin van Cees en Atie Jonker in Sijbekarspel (alleen op zondag)
• Cottagetuin De Engelhoeve in Warmenhuizen
• Beeld & tuin De Booghgaard in Callantsoog
• Beeldentuin Siem Wardenaar in Wieringerwaard
• Tuin aan het Weeltje in Zwaagdijk

Meer informatie op www.topindekop.nl.


donderdag 17 juli


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 31 juli, 14 en 28 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 26, zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 juli

Kermis in Anna Paulowna


donderdag 31 juli


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 14 en 28 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


donderdag 31 juli, vrijdag 1, zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 augustus

Kermis in Hippolytushoef


donderdag 7

Kermis in Wieringerwerf


vrijdag 8, zaterdag 9, zondag 10 augustus

Kermis in Wieringerwerf en Winkel


maandag 11 augustus

Kermis in Wieringerwerf


donderdag 14 augustus


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De laatste zomerbingo is op donderdag 28 augustus.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 15 augustus

Kermis in Haringhuizen


zondag 16 en maandag 17 augustus

Kermis in Haringhuizen en Oude Niedorp


zdinsdag 18 augustus

Kermis in Oude Niedorp


zaterdag 23 en zondag 24 augustusREGIO - Top in de Kop is een open weekend van tuinen, kwekerijen en ateliers in de Kop van Noord-Holland.

De locaties van de deelnemers zijn verspreid over de kop van Noord-Holland. Tijdens de open dagen willen zij graag hun passie delen.

Deelnemers:
• De tuinen van Versicolor in Lutjewinkel
• Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel (alleen op zaterdag)
• Kunsttuin Nederlands Kremlin in Winkel
• De tuin van de fam. Meeuwes in Opperdoes (alleen op zondag)
• Galerie & beeldentuin Op de Zeebodem in Slootdorp
• Cottagetuin De Engelhoeve in Warmenhuizen
• Kunstschilder Sietse Wiersma in Oudkarspel
• Beeld & tuin De Booghgaard in Callantsoog
• Beeldentuin Siem Wardenaar in Wieringerwaard

Meer informatie op www.topindekop.nl.


donderdag 28 augustus


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


vrijdag 29 augustus

Kermis in Den Oever


zaterdag 30, zondag 31 augustus en maandag 1 september

Kermis in Den Oever en Nieuwe Niedorp


dinsdag 2 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


zaterdag 6 en zondag 7 septemberREGIO - Top in de Kop is een open weekend van tuinen, kwekerijen en ateliers in de Kop van Noord-Holland.

De locaties van de deelnemers zijn verspreid over de kop van Noord-Holland. Tijdens de open dagen willen zij graag hun passie delen.

Deelnemers:
• Kwekerij Liefhebbersplanten in Winkel (alleen op zondag)
• Kunsttuin Nederlands Kremlin in Winkel
• De tuin van de fam. Meeuwes in Opperdoes (alleen op zondag)
• Galerie & beeldentuin Op de Zeebodem in Slootdorp
• Cottagetuin De Engelhoeve in Warmenhuizen
• Beeldentuin Siem Wardenaar in Wieringerwaard
• Tuin aan het Weeltje in Zwaagdijk (alleen op zondag)

Meer informatie op www.topindekop.nl.zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 september

Kermis in Zijdewind


vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 oktober

Kermis in Breezand


vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 oktober

Kermis in Lutjewinkel


zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 september

Kermis in Zijdewind


zondag 2 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen is op 7 december.


zondag 7 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Actueel...
23-10-2019 En alweer is er een bushokje vernield
23-10-2019 I.v.m. Halloween niet parkeren alstublieft
23-10-2019 Stoffelijk overschot man aangetroffen in sloot Zuiderdijkweg Wieringermeer
23-10-2019 In Memoriam, Klaas Nan Veuger
23-10-2019 Joke de Visser voor derde keer clubkampioen Boel-Skik 92
22-10-2019 Het naambord is gelukkig bewaard gebleven
22-10-2019 Halloween in de Hippolytuskerk
22-10-2019 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
22-10-2019 Gasloze woningen in Middenmeer
22-10-2019 Forse straf voor visserman na racistische uitlatingen
22-10-2019  Kob Kongpipop geeft seminar Muay Thai bij Sportcentrum Hippogym.
22-10-2019 Toeristenbelasting in 2020 verhoogd
22-10-2019 Onderhoud Oosterterpweg Wieringerwerf
22-10-2019 Zoek de verschillen, Herman Loer stond erbij en keek er naar
22-10-2019 Uitslag prijsvraag
21-10-2019 Spokentocht
21-10-2019 Eerste dag zwemvierdaagse trekt al 85 jeugdige zwemmers op eerste middag
21-10-2019 Woezel en Pip: onafscheidelijke konijnen
21-10-2019 Onderzoek naar de winkelbeleving
21-10-2019 Gerard Numeijer kreeg luisteraars aan de lippen
21-10-2019 Cursusworkshop reanimatie hond of kat
21-10-2019 Sloop Dentele school gestart, nu met video
20-10-2019 Vrijetijdssector werkt samen tegen krapte op arbeidsmarkt
20-10-2019 Pieter Kooy wint biljarttitel
20-10-2019 Wiron blijft in de winning mood
20-10-2019 Uitslagen
20-10-2019 Clubkampioenen Wironruiters gehuldigd
20-10-2019 Cursus Klein Vaarbewijs 1 en 2
20-10-2019 VOC wint verdiend, maar geflatteerd van VZV
20-10-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
(advertentie)
Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Grootste salade - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...