SPECIALE ZEILDAG OP HET AMSTERMEER
Uitgegeven op 03-07-2002 om 09:37  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Wegens groot succes organiseren Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Noord-Holland voor het 5e jaar 2 kennismakingsdagen zeilen voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of chronische beperking. Deze dagen vinden plaats op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli op het Amstelmeer.Net als voorgaande jaren wil de organisatie mensen met een handicap de 'kick' van het zeilen laten ervaren.
Hoe zwaar of licht de lichamelijke beperking of chronische ziekte ook is, rolstoelgebruiker of niet, de 'zeedoop' van de deelnemers wordt afgestemd op hun vaardigheden. Dus de ťťn zal zeilen in een grote stabiele zeilsloep en de ander in een open kielboot type Centaur. Met deze gewone (niet aangepaste) zeilboten zal het op sommige momenten wel improviseren zijn. Vooral rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden.
De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes-haven 2 in De Haukes. De deelnemers worden om 9.00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er geluncht in het clubhuis van WV Amstelmeer.
Na de lunch vindt de tweede zeiltocht plaats. En na het zeilen wordt er voor de liefhebbers een nasi-maaltijd geserveerd. Aan deze dag (het zeilen, de lunch, koffie, thee en de nasi maaltijd) zijn minimale kosten verbonden.
Het bedrag dat voor deelname aan deze spectaculaire zeilervaring betaald moet worden is Euro 10,- p.p. Iedereen, ongeacht leeftijd, handicap of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze kennismakingsdag zeilen aan te melden. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen zal voorrang gegeven worden aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Indien het vanwege de aard van de handicap van de deelnemer echt noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dat mogelijk.
Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico. Informatie en aanmelden bij:Sportservice Noord-Holland, Steffen van der Pol, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland,
telefoon: 0224 - 21 47 74. Of per E-mail svanderpol@sportserviceschagen.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Cees Lont