Steeds meer arbeidsmigranten kiezen voor Hollands Kroon
Uitgegeven op 27-02-2014 om 14:33  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het aantal arbeidsmigranten dat zich definitief vestigt in Hollands Kroon neemt toe. In 2013 hebben 215 arbeidsmigranten zich ingeschreven in het GBA (Gemeentelijke Basis Administratie), waarvan 46 kinderen. Dit is een stijging van 65% ten opzichte van 2012, toen schreven 140 personen zich in.

Een groot deel van deze mensen is afkomstig uit Polen en Hongarije en is werkzaam in de agrarische sector. Niet zo vreemd, aangezien de werkgelegenheid in deze sector flink is toegenomen. Zo werken er alleen op Agriport al 2095 mensen.

Werkgelegenheid
Maar niet alleen de werkgelegenheid in de agrarische sector neemt toe. Volgens een onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel, zijn er over zes jaar in deze regio 7000 vacatures.

Bevolkingskrimp
Er ligt dus een belangrijke opdracht voor de Kop van Noord-Holland om de bevolkingskrimp, die vooral veroorzaakt wordt door wegtrekkende jongeren, tegen te gaan. Wethouder Theo Meskers: ,,Het gaat niet om de vraag ‘hoe gaan we om met krimp’, maar juist om ‘hoe faciliteren we groei’. We moeten jongeren en pendelende professionals verleiden om zich hier te vestigen. Door bijvoorbeeld het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs beter te laten aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven en gezamenlijk te kijken naar vraag en aanbod op de woningmarkt.’’
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
locomotief - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...