Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 20-02-2014 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIER


zondag 2 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen zijn op 6 april, 4 mei, 1 juni, 2 november en 7 december.


zondag 2 maart

Oecumenische viering

OOSTERLAND - De Michaëlskerk staat weer open voor iedereen die mee wil vieren. In de serie Leven: (g)een kunst! gaat de oecumenische viering dit keer over ouderdom en levenskunst.

Als je overmorgen oud bent, hoe ben je dan? Ben je boos en verbitterd over alles wat het leven je heeft afgepakt? Zeur je over de kleinste dingen en duw je mensen weg? Of ben je met de jaren wijs geworden en kun je nog steeds het goede zien én je levenswijsheid doorgeven?
In het spel dat de rode draad vormt van deze viering ontmoeten we een oude vrouw, die vooral moppert en zeer ontevreden is. Niets en niemand deugt en het enige dat haar rest is wachten op de dood. Maar dan gebeurt er iets op de tv, dat haar leven een andere wending geeft. Verhalen van bekende en onbekende mensen, een bijdrage van de bijbelse Prediker en dan ook nog bijzondere brieven….Gaandeweg komt er van alles in beweging. Als je goed luistert en kijkt, ontdek je vanzelf de vragen die het verhaal jou stelt: als je overmorgen oud bent, wie wil je dan zijn? Wie inspireerde jou en wie wil jij op jouw beurt inspireren? Vragen die ons aan het denken zetten en hopelijk ons ook in beweging brengen. Vragen voor jong en oud, voor optimisten en zwartkijkers, vragen over hoe je herinnerd wilt worden.

Bij het thema klinken mooie toepasselijke liederen en Karen Hagg schreef voor deze viering het nieuwe lied: Als ik overmorgen oud ben. Het Museumkoor en de Kindercantorij o.l.v. Kees Klein zingen voor en met de kerkgangers en een kwartier voor aanvang worden de liederen geoefend, zodat iedereen goed mee kan zingen. M.m.v. Dries Post, orgel en Gerard Gerritse, contrabas.

De viering begint om 10.30 uur. Na afloop is er koffie en thee en gelegenheid tot napraten.
Iedereen is van harte welkom! Parkeren kan aan de Keijzerspoeldijk in de nabijheid van de kerk.


zondag 2 maart

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het tiende individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met een wisselende maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10.00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint. De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Ben Ducheinne. Er kunnen vele prijzen worden gewonnen, want de helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie niet in de prijzen valt maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 22,50, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan bij Michel van den Ham, tel.06-15120067 of per e-mail bij dassecret@quicknet.nl. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippolytushoef.


zondag 2 maart

Inloopmiddag


HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo houdt een inloopmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De locatie bevindt zich aan de Bijlstraat 25a.

De middag is voor leden en niet-leden, om een partijtje te biljarten of gewoon even bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Deelname vanaf 15 jaar, tevens kan men les krijgen in de biljartsport. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie: de heer van Wendel (0227-724044), de heer Slijkerman (0227-592629) of de heer de Jong (0227-592745).


zondag 2 maart

Verhalenmiddag in museum Jan Lont

STROE - Wieringer Eiland Museum "Jan Lont" organiseert nogmaals een verhalenmiddag. De mensen, die op 2 februari j.l. door de grote drukte geen plaats meer konden nemen in de zaal kunnen alsnog genieten van de mooie verhalen die zullen worden verteld.

De verhalen worden verteld door: Tinie Jongsma-Bosker, Grietje Halfweeg-Tijsen, Simon de Haan, Trijnie Kuut-Wiegman, Germen Lont, Gerrit Voos en Tineke Hoekstra. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door: Tineke Osinga en Antje Ernens. Zie ook de website www.musumjanlont.nl.Ook als u op de eerste verhalenmiddag bent geweest bent u natuurlijk weer van harte welkom. De toegang is gratis en de vrijwilligers van het museum zetten een pot neer waar u eventueel uw vrijwillige bijdrage in kunt deponeren ten bate van het vernieuwen van het rieten dak op de museum boerderij. De aanvang is om 15.00 uur.


zondag 2 maart
zondag 2 en maandag 3 maart

Lentetuin

BREEZAND - De Lentetuin belooft ook dit jaar weer een waar spektakel te worden. Duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, Zantedeschia en andere bijzondere bolgewassen staan in een warm oord, want De Lentetuin goes Down Under!

Zoals ieder jaar is het ZAP-complex in Breezand omgetoverd tot een waar voorjaarsspektakel. Nergens is de variëteit aan bolbloemen zó groot. Ruim veertig kwekers brengen het voorjaar tot leven en bieden de bezoeker een zee aan inspiratie met prachtige bloemstukken en fraaie decoraties. De Voorjaarsbeurs maakt het evenement compleet. Een gezellige beurs met een scala aan artikelen voor eigen huis en tuin, compleet met restaurant en entertainment voor de kinderen.Het thema van de Lentetuin 2014 komt vanuit een warm oord, uren reizen vanuit Nederland. Het thema is namelijk: De Lentetuin goes Down Under! Australië staat bekend om een aantal toeristische trekpleisters, die zeker terug komen in de show. Denkend aan het bekende kangoeroebord, de flying doctors, de grote Ayers Rock en niet te vergeten het Opera house.

Entreeprijzen: Volwassenen € 6,50, 65+ € 5,50 en Kinderen tot en met 12 jaar € 3,00.
Het toegangsbewijs bevat een prijsvraag. Los de rebus op, deponeer deze in de bus bij de ingang en maak kans op een reischeque.

Openingstijden: 10:00 - 22:00 uur (op maandag tot 20:00 uur).
De Voorjaarsbeurs Expo sluit een uur eerder en op maandag om 18:00 uur.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op de Lentetuin Breezand! Terwijl paps en mams rustig over de bloementuin en voorjaarsbeurs wandelen, kunnen de kleintjes terecht in Het Bloementuintje om te knutselen, kleuren of om lekker een filmpje te kijken. Enthousiaste, jonge meiden begeleiden de kids met het maken van leuke voorjaars-knutselwerken.

Meer informatie op www.lentetuin.nl.


maandag 3 maart

Verkiezingsdebat

NIEUWE NIEDORP -Vanavond van 19.30 tot 21.45 uur is een verkiezingsdebat in de Brede School, De Meet 1.


maandag 3 en dinsdag 4 maart

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


dinsdag 4 maart
dinsdag 4 maart

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13.30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.


dinsdag 4 maart

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert in De Ontmoeting. De vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
- Inspreken burgers
- Initiatiefvoorstel PvdA Startersleningen
- Toekomst peuterspeelzaalwerk en Voor- en vroegschoolse Educatie
- Eerste wijziging APV Hollands Kroon
- Voorlopig inrichtingsplan Zuiderhaven
- Bestemmingsplan ‘t Veld Noord
- Bestemmingsplan Graslaan 20a, Anna Paulowna
- Wijziging legesverordening 2014

Klik hier voor de volledige agenda van de raadsvergadering.

De raadsvergadering is in beeld en geluid rechtstreeks te volgen op de website van Hollands Kroon en op RTV Noordkop.


woensdag 5 maart

Voorlichting RABO-bank

MIDDENMEER - Rabobank Kop van Noord-Holland geeft van 10:00 -11:30 uur een voorlichting in Posthuis Middenmeer (adres: Poststraat 16).

Tijdens de voorlichting zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:
* De aanwezigheid van Rabobank in de kleine kernen
* Veilig bankieren
* Erfrecht

Om het serieuze met het plezierige te combineren zorgt de Rabobank aan het slot van de ochtend nog voor een optreden dat herinneringen naar boven brengt!

De toegang is gratis. En ook de koffie + thee staat klaar. De voorlichting wordt aangeboden door Wonen Plus Welzijn en ANBO Middenmeer. De inrichting van het Posthuis is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Rabobank.
U dient zich wel van te voren op te geven voor de voorlichting. U kunt zich opgeven via het Wonen Plus Welzijn servicepunt in Wieringerwerf: tel: 0227-600079 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur); mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl
Opgeven kan tot uiterlijk dinsdag 4 maart 2014 om 12:00 uur.


woensdag 5 maart
woensdag 5 maart

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


donderdag 6 maart

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur is er Soos in het Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.


donderdag 6 maart

Voorlichtingsbijeenkomst Mantelzorg

MIDDENMEER - Het Mantelzorgcentrum houdt van 19.30-21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst in Ontmoetingskerk de Meerbaak, Professor ter Veenweg 4.

Als je mantelzorger bent, komen er veel dingen op je af.
Naast de praktische zorg voor je vader, moeder, partner of kind moet er veel geregeld worden.
Afspraken maken, formulieren invullen, beslissingen nemen… enz.enz.

Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• Welke ondersteuningsvormen zijn er voor mantelzorgers?
• Financiën
• Welke praktische hulp is er voor mantelzorgers?
• Wat is respijtzorg?
• Veranderingen in de zorg

Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Opgave tot 1 maart via mweel@mantelzorgcentrum.nl of tel. 0223-747009.
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

donderdag 6 maart

Jaarvergadering Buurtvereniging Noordervenne
vrijdag 7 maart
vrijdag 7 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 maart 4 april (verloting) 18 april prijsuitreiking


zaterdag 8 maart


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.


zaterdag 8 maart

Plantjesactie Toneelvereniging Succes

WIERINGEN - Toneelvereniging Succes gaat vandaag weer met narcissen langs de deuren.

Het zijn zoals altijd heel mooie plantjes en ze kosten 2 euro per stuk of 3 voor 5 euro.
De toneelvereniging speelt binnenkort twee producties. Inkomsten zijn dan ook van harte welkom om de kas onder controle te houden.
Succes hoopt dat de Wieringers de vereniging van harte zullen steunen.zaterdag 8 maart

Open Wieringer Kampioenschap indoor Kubb

HIPPOLYTUSHOEF - In de manege van de Wironruiters wordt voor de vijfde maal gestreden om het Open Wieringer Kampioenschap indoor Kubb (OWKIK).

Misschien heeft u nog nooit van kubben gehoord, maar dit kubbtoernooi in Hollands Kroon is van internationale allure. Met elk jaar deelnemers uit België, Nederland en Duitsland. Dat wil niet zeggen dat je goed hoeft te zijn om mee te doen. Kubb is vooral een oeroud gezelligheidsspel dat volgens zeggen zijn oorsprong vindt in Zweden ten tijde van het Vikingtijdperk. Het spel lijkt het meest op een combinatie van schaken en kegelen. Het mooie ervan is dat het competitie biedt voor en tegen jong en oud.


Eén dag per jaar wordt de manege omgebouwd tot Kubb-paleis.

Het toernooi staat open voor 32 teams. Ook meedoen? Regel dan een team van drie tot zes personen en schrijf in om mee te strijden om de bokalen en de eeuwige roem voor slechts € 20,-.
Wil je liever nog niet meedoen, voor spek en bonen een potje Kubb spelen is na de voorronden ook mogelijk.

Het toernooi wordt zoals altijd gehouden in de manege van de Wironruiters aan de Lonjeweg in Hippolytushoef em begint om 10:00 uur. Met kubben mag je fanatiek zijn, maar het draait vooral om de gezelligheid. Een biertje mag er dus best bij.

Per partij komen op het OWKIK twee teams van drie tot zes personen in het perk. Ze nemen plaats achter hun basislijn. De bedoeling van het spel is om met 6 werpstokken de kubbs (blokken) van de tegenstander om te gooien. Elke omgegooide kubb wordt in feite ingenomen door het team die ze heeft omgegooid. De tegenstander moet deze teruggooien op de helft van de andere tegenstander waardoor de speelhelften continu wisselen van kubbs. Zijn alle kubbs van een partij omgegooid dan mag de koning worden omgegooid. Het team dat als eerste de koning omgooit heeft gewonnen. Als de koning echter tijdens het spel wordt omgegooid heeft het gooiende team verloren.

Voor inschrijven en/of meer informatie kunt u gaan naar www.slingwerweg.nl.


zaterdag 8 maart

Internationale Vrouwendag

Viering Internationale Vrouwendag

HIPPOLYTUSHOEF - Hollands Kroon viert Internationale Vrouwendag. De viering van deze specifieke vrouwendag is in de laatste decennia omgebogen van strijdbaarheid naar een maatschappelijk betrokken feestdag waar belangrijke thema’s als onderwijs, gezondheidszorg en sociale - en economische gelijkwaardigheid, voor vrouwen en meisjes onder de aandacht wordt gebracht. Het programma wordt verzorgd door Daphne Roothaert en Yntske Zijlstra.

Het programma voor de pauze bestaat uit een inleiding en een presentatie door Daphne Roothaert uit Schagen. Haar uitdaging ligt bij mensen die uit balans zijn, met de coaching methode Repairing Balans wordt de eigen balans hersteld. Eenmaal de weg weten, is nooit meer vergeten! Maar hoe gaat de moderne, progressieve vrouw om met de participerende maatschappij die op ons af komt? Wat is haar rol nu en wordt er straks een rol in meer zorgzaamheid van haar verwacht? Zo ja, heb je hier als vrouw wel een keuze in? Wat gebeurt er met de maatschappij als vrouwen die rol wel of niet gaat vervullen? Wat zijn de mogelijke valkuilen? Allemaal vragen die tijdens de presentatie aan bod komen met als doel het bewustzijn op dit gebied te vergroten.

Het muzikale gedeelte wordt verzorgd Yntske Zijlstra. Er is een mooi en heel afwisselend repertoire uitgezocht, van Jeroen Zijlstra naar Herman van Veen door naar Édith Piaf, van modern tot barok van Downland. De muzikale weg van Yntske Zijlstra (1962) is bijzonder. Ze is opgeleid in de Oosterlander kerk op Wieringen en het Enschedese Conservatorium, van zangeres(je) via psychiatrisch verpleegkundige naar muziektherapeut. Nu is zij werkzaam als docent methodiek aan muziekwerkers in zorg en onderwijs en middels MBA bedrijfskunde als Informatiemanager bij GGZ NHN. Zingen blijft een passie die zij met veel plezier, in haar vrije tijd, onderhoud. Het programma wordt rond 19.00 uur afgesloten met een gedicht.

De organisatie is in handen van Marjan Kool, Tineke Hoekstra, Hennie Helsloot en Gea Klein-Hamming. Locatie van de viering: café de Harmonie, Kerkplein 1 te Hippolytushoef. Vanaf 15.00 uur is de zaal geopend, het programma start om 15:30 uur. Entree € 4,=, hierbij inbegrepen een kopje koffie of thee voor aanvang van het programma en een consumptie en hapje in de pauze.

Vrouwen uit de gemeente Hollands Kroon zijn van harte welkom en kunnen reserveren (heeft de voorkeur) via vrouwendaghk@gmail.com of m.kool@quicknet.nl, haar telefoonnummer is 06-12600898.
Meer informatie: www.facebook.com/internationale.vrouwendaghk.
zaterdag 8 maart

Concert Fanfare Samen Voorwaarts

WAARLAND - Fanfare Samen Voorwaarts houdt haar jaarlijkse Voorjaarsconcert. De voorjaarsconcerten worden afwisselend gehouden in Waarland en ’t Veld en is dit keer in het Waarlands Dorpshuis. Het wordt een bijzonder concert het Ritmisch Koor Waarland is uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen en uiteraard wordt ook samen gespeeld.

Samen Voorwaarts begint het concert met de jongste muzikanten van het jeugdorkest Junior Stars. Zij spelen delen uit the Zoo Ball en nemen u mee voor een Beach Party en naar een Tropical Island.

Vervolgens is het de beurt aan fanfare Samen Voorwaarts.
Het orkest begint met de stevige mars Arsenal. Daarna zal Atropos ten gehore worden gebracht. Atropos of de Onafwendbare is de oudste van de Schikgodinnen. Zij knipte de levensdraad van de persoon door wanneer zijn of haar tijd om was. Ze werkte samen met Klotho, die de draad spon en Lachesis, die de lengte bepaalde van de draad. Genoeg ingrediënten dus voor een filmachtig en uitdagend stuk. Maar daarnaast ook veel ruimte voor popmuziek zoals Everything I Do van Bryan Adams uit de film Robin Hood Prince of Thieves. Maar ook Innuendo van Queen en Backdraft, de leader uit de gelijknamige film. Er is een trompetsolo van Danielle Leetink-Stolze in het stuk Introduction and Modern Beat.

Ook het Ritmisch Koor Waarland zal een optreden verzorgen. En Samen Voorwaarts begeleidt het Ritmisch Koor tijdens The Exodus Song, I Dreamed a Dream en het bijzondere Conquest of Paradise.

De komende weken wordt ook de envelop van de donateursactie verspreid in de brievenbussen in ’t Veld - Zijdewind - Waarland en de Moerbeek. Door teruglopende subsidies wordt het steeds moeilijker om de vereniging draaiende te houden.

Het concert in de tot concertzaal omgedoopte gymzaal van het Waarlands Dorpshuis begint om 20.00 uur.


zaterdag 8 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de 5e klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391. Tot ziens namens activiteitencommissie Noordervenne.

De laatste klaverjasavond is op 10 mei.


zaterdag 8 maart

De bezoekers van café Hollands Welvaren

KOLHORN - Musicalvereniging Zanglust speelt de klucht De bezoekers van café Hollands Welvaren in twee delen. Het podium is omgebouwd tot een gezellige kroeg met de veelbelovende naam Hollands Welvaren. Daar vindt de zangwedstrijd The Voice of Hollands Welvaren plaats.

De uitvoering is in café Schippers Welvaren aan Nieuwe Streek 64 in Kolhorn en begint om 20:00 uur.
De regie en muziek zijn in handen van Gerrit van de Belt.
In het gedeelte na de pauze belandt het gezelschap door diefstal op het zonnige strand van Ivoorkust. Het is een ontspannen stuk met komische taferelen en bijzondere effecten.

De toegang is € 9,00; kinderen t/m 12 jaar betalen € 6,00.
Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Ciska Landman, tel. 0224-531538 of landman444@quicknet.nl.


zaterdag 8 maart


Kerkplein 1 - Hippolytushoef - Aanvang: 21:00 uur


zaterdag 8 maart

Mark Zijlstra met Boeten in onvervalst Wierings dialect

HOORN - Mark Zijlstra (acteur) en Victor Posch (piano/saxofoon) spelen om 20.30 uur hun nieuwe muziektheatervoorstelling Boeten in theater Het Pakhuis in Hoorn.

Boeten is een ontroerend, grappig en tragisch verhaal over Hendrik, een dorpsfiguur met een geheim. Een dorpsfiguur met een eigen plek het dorp.

Boeten is geen sprookje, geen waargebeurd verhaal en geen verzinsel, maar een dorpse vertelling vol ellende:
‘..het dorp is een wolf die eet en uitspuugt. Een wolf die bemint en bedriegt. Die de leugen koestert en de waarheid achter houdt’.Na de succesvolle voorstelling De doodgraver van Wieringen geven Mark Zijlstra, Victor Posch en regisseuse Lettie Oosterhof vorm aan de idee, dat elk dorp een dorpsfiguur heeft, die buiten de gemeenschap staat. Maar die je geen dag kunt missen.

Toegangsprijs 12,50 euro p.p. Voorverkoop via website www.pakhuishoorn.nl.


zaterdag 8 maart

Grote schoonmaak op het Balgzand

DEN HELDER - We hebben een uitzonderlijk zachte winter achter de rug. Binnenkort beginnen de eerste vogels alweer met broeden. Landschap Noord-Holland zoekt vrijwilligers om het zwerfvuil op het wad bij het Balgzand op te ruimen. Dat gebeurt van 09.00 tot 16.00 uur.

De eerste ganzen zijn alweer begonnen met broeden. Bijna een maand eerder dan normaal! Op het Balgzand hoor je aan de geluiden van sommige vogels dat het begint te kriebelen. Op de schorren langs de dijk maken ieder voorjaar veel vogels hun nest. Andere gebruiken het gebied om aan te sterken op hun tocht naar het noorden. Het zwerfvuil dat de afgelopen maanden is komen aanwaaien of dat is aangespoeld kan de vogels schade berokkenen. En het is natuurlijk ook geen gezicht, al die troep in een natuurgebied.


De afgelopen jaren was de jaarlijkse zwerfvuildag een groot succes - Foto Chris van der Vliet

Een halve of een hele dag helpen
Normaal is dit gebied niet toegankelijk; maar nu staat de toegangspoort om 09.00 uur open voor iedereen die wil helpen opruimen. Maak er een leuke familiedag van of nodig je collega’s uit. Een halve dag meewerken kan ook. Kom dan om 13.00 uur naar ’t Kuitje. Landschap Noord-Holland zorgt voor transport vanaf ’t Kuitje, eten en drinken en voor voldoende werkmateriaal. De firma G.P.Groot zorgt na afloop dat het afval gratis wordt afgevoerd.

We verzamelen om 9.00 en 13.00 uur bij Natuurinformatiecentrum ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is te vinden op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.
Trek laarzen en warme, oude kleding aan. Aanmelden is gewenst en kan bij Chris van der Vliet van Landschap Noord-Holland: 06-51578254. Opgave is mogelijk tot donderdag 6 maart. Wilt u op het laatste moment meedoen, dan kan dat ook. Neem dan wel zelf uw eten en drinken mee.

Ook kinderen kunnen met de Green-Kids aan de slag. Meer informatie op de jeugdpagina.


zaterdag 8 maart, 12 april, 10 mei en 14 juni

Movement Medicine

WESTERLAND - Een nieuwe manier van dans heeft zijn weg gevonden naar Wieringen: Annemeike van Bellen geeft mini-workshops Movement Medicine in het dorpshuis. Het is een middag met dans en meditatie in het buurthuis. Deelnemers worden uitgenodigd om in beweging te zetten wat in je leeft en expressie te geven aan wie je bent door middel van de dans.

Movement Medicine is een bewegingsmeditatie die geworteld is in extatische dans en Sjamanisme. Het gaat uit van verbinding. Met jezelf, met de ander en met het leven en de natuur om je heen. Bewegen van binnen uit, met aandacht voor jezelf en voor je omgeving. Movement Medicine is een zachte vorm van vrije dans. Je hoeft geen pasjes te leren en iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid, kan eraan meedoen. Het is een prettige manier om je op te laden of juist om je dagelijkse beslommeringen los te laten, daarmee vergroot het je bewegingsvrijheid en je vermogen aanwezig te zijn en te genieten.

Annemeike van Bellen heeft sinds 22 jaar bij veel dansdocenten en sjamanen gestudeerd. Op dit moment is zij verbonden aan the School of Movement Medicine (UK) als Apprentice-Teacher. Zij heeft gewerkt in de gezondheidszorg en sociale dienstverlening, en studeerde aan zowel de Kunstakademie als de Akademie voor Natuurgeneeskunde. Haar lange ervaring met individueel- en groepswerk, en haar plezier in muziek, dans en beweging, zijn ingrediënten van haar werk.

De middag heeft een thema en het begint om 13:00 uur met een lunch (er wordt gezorgd voor soep, neem zelf brood/beleg/salade enzovoort mee om te delen met elkaar). De middag eindigt met een kop thee en duurt tot 17:00 uur.
De prijs voor een workshop met lunch is 35 euro per keer. Er is ruimte voor 2 concessies. Dat wil zeggen, dat je meehelpt en korting kunt krijgen.

Opgave via de mail naar annemeik@xs4all.nl.
Ook kun je contact opnemen via Facebook: www.facebook.com/annemeike.vanbellen.

Wie deze originele uitnodiging uitprint en meeneemt krijgt eerste keer 10 euro korting. Dan kost de middag inclusief soep maar 25 euro.


zondag 9 maart

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - Ds. G. Toes (Berkhout) in de Hippolytuskerk; viering Heilig Avondmaal.


zondag 9 maart


Keezen

HIPPOLYTUSHOEF - Café De Kasteleen, Nieuwstraat 26, organiseert een vrije inloop keezmiddag.

Iedereen, die het leuk vindt om eens te keezen, is welkom.
De aanvang is 15:00 uur.
zondag 9 maart

Liaison Talentenja​cht

WESTERLAND - In de maanden maart en april wordt in Brandend Zand op het Lutjestrand een talentenjacht gehouden. Deze talentenjacht staat onder auspiciën van de Liaison Studio van Alexander Bügel en Jeroen Drenth.

Talenten op vocaal en instrumentaal gebied zijn welkom. Iedere deelnemer zingt of speelt twee nummers. Het is bedoeling dat deelnemers aan één voorronde meedoen.

Per voorronde plaatsen zich twee deelnemers voor de finale. De winnaar van de talentenjacht verdient een professionele cd-opname, inclusief vijftig door Discompany gesponsorde cd’s.

De voorronden worden gehouden op 9 maart, 23 maart, 6 april en 20 april. De finale vindt plaats op 27 maart. Al deze data zijn zondagen, de aanvang is iedere keer om 16:00 uur.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site www.talentenjacht.net. De organisatie neemt dan contact op.


zondag 9 maart

1811 Musical Café

ALKMAAR - Wat is er leuker dan op zondagmiddag naar een musical te gaan? Alleen is een kaartje voor een musical tegenwoordig best wel prijzig! 1811 Dance & Drinks heeft een leuk alternatief: het 1811 Musical Café. Vanaf 15:00 uur ben je van harte welkom.

De musical liefhebbers van 1811 Dance&Drinks zorgen voor de muziek en de gezelligheid. Je kunt kijken en luisteren naar de leukste musical liedjes.

En natuurlijk ook meezingen. Misschien ontdekken we wel het nieuwste musical talent?
Alles onder het genot van een lekker drankje. En zoals het hoort in de pauze een ijsje.
zondag 9 maart

Mark Zijlstra met Boeten in onvervalst Wierings dialect

OUDESLUIS - Mark Zijlstra (acteur) en Victor Posch (piano/saxofoon) spelen om 16.00 uur hun nieuwe muziektheatervoorstelling Boeten in het kerkje in Oudesluis.

Boeten is een ontroerend, grappig en tragisch verhaal over Hendrik, een dorpsfiguur met een geheim. Een dorpsfiguur met een eigen plek het dorp.

Boeten is geen sprookje, geen waargebeurd verhaal en geen verzinsel, maar een dorpse vertelling vol ellende:
‘..het dorp is een wolf die eet en uitspuugt. Een wolf die bemint en bedriegt. Die de leugen koestert en de waarheid achter houdt’.Na de succesvolle voorstelling De doodgraver van Wieringen geven Mark Zijlstra, Victor Posch en regisseuse Lettie Oosterhof vorm aan de idee, dat elk dorp een dorpsfiguur heeft, die buiten de gemeenschap staat. Maar die je geen dag kunt missen.

Toegangsprijs 12,50 euro p.p. Voorverkoop via victorposch@zonnet.nl / www.victorposch.nl.


zondag 9 maart

Voorjaarsexcursie op het Balgzand

DEN HELDER - Af en toe lijkt het al behoorlijk voorjaar. Op zo’n mooie dag is het extra genieten op het Balgzand tussen Den Helder en Wieringen. Er heerst dan een opgewonden drukte, de vogels lijken uit te kijken naar de broedperiode… Van 11.00-13.00 uur kunt u met de gids van Landschap Noord-Holland zelf ervaren.

Het voorjaar begint langzamerhand aan te breken. Dat is onder meer te zien aan vogels die uit het zuiden terug keren zoals de lepelaar. Er zit al een flinke groep en ook andere soorten zijn alweer terug dankzij de zachte winter. We gaan eens kijken welke vogels momenteel op het Balgzand verblijven. Veel gebruiken het gebied om aan te sterken voor de reis naar het noorden, bijvoorbeeld de groenpootruiter. Die broedt vaak in Scandinavië en Rusland. Andere soorten zoals tureluur en kluut blijven op het Balgzand. Ze kijken al uit naar een plek om er te broeden. De ene plek is meer geschikt dan de andere en wie het eerst komt….Andere soorten die we momenteel kunnen zien zijn aalscholver, kleine zilverreiger en diverse roofvogels. Altijd indrukwekkend: Troepen van enkele duizenden rotganzen die komen overvliegen als de vloed opkomt.
Als u op tijd komt staat de koffie of thee staat voor u klaar.


Kluten - foto Joke Huijser-Spekken

Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen.
Aanmelden kan via www.gaatumee.nl. Bel voor meer bijzonderheden met 088-0064455 (tijdens kantooruren). Ter plaatse aansluiten en betalen is ook mogelijk.
Kosten: € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.
We verzamelen bij informatiepunt ‘t Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en met borden goed aangegeven.


maandag 10 maart

Bijeenkomst mantelzorgers

ANNA PAULOWNA - Het Mantelzorgcentrum organiseert van 13.30-15.00 uur in Wijksteunpunt Keijzershoff, Vreedenhoff 66, een bijeenkomst voor mantelzorgers. Tijdens deze bijeenkomst komt Lies Bijwaard vertellen over haar boek Een deken tegen de kou.

Lies Bijwaard heeft haar hele leven veel geschreven. Brieven, losse aantekeningen en dozen vol verhalen. Met hulp van Annerieke Dekker ordende zij al dat materiaal tot een prettig leesbaar boek:
Een deken tegen de kou.
Het is een boek over bipolaire stoornis ofwel manisch-depressiviteit.

Lies Bijwaard komt uit een gezin waar veel leden worstelen met depressieve klachten. Haar beide ouders, zij zelf en zes van haar elf broers en zussen. ,,Mijn zus heeft op 41-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. Mijn oudste broer heeft door zijn psychische problemen een zwaar leven gehad. Verschillende van mijn andere broers en zussen zijn voor korte of langere tijd opgenomen geweest, net als ik zelf. We functioneren door medicatie nu redelijk goed. Van de generatie na ons hebben twee kinderen zich van het leven beroofd. Een ervan was mijn zoon. Hij overleed toen hij 31 was. De ander was mijn neefje. Hij was pas 16.’’

Ondanks alles houdt Lies van het leven, dankzij haar optimisme, haar gevoel voor humor, haar relativeringsvermogen en haar strijdlust. In Een deken tegen de kou vertelt Lies hoe zij omgaat met haar ziekte en hoe de heftige tegenslagen in haar leven haar hebben gevormd. Zij vertelt op een nuchtere en humoristische manier over haar ervaringen en geeft haar kritische kijk op de geestelijke gezondheidszorg. Maar het verhaal gaat niet alleen over het leven met een stoornis. Een deken tegen de kou biedt ook een kijkje in het leven van een meisje dat in de jaren dertig en veertig opgroeit in een groot Noord-Hollands boerengezin. Gedreven als Lies is, zet zij zich met hart en ziel in om begrip te creëren voor mensen met een psychische stoornis.

Aanmelden kan via mweel@mantelzorgcentrum.nl. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.


maandag 10 maart

Verkiezingsdebat

DEN OEVER -Vanavond van 19.30 tot 21.45 uur is een verkiezingsdebat in Theater het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.


donderdag 13 maart

Bijeenkomst LADA

HIPPOLYTUSHOEF - LADA organiseert een bijeenkomst over De kracht van het Lokale Alternatief in De Harmonie; aanvang 20:00 uur. Het thema van deze avond is Van bedreigingen naar kansen met daarin: krimp - werk - wonen - natuur - economie.

LADA heeft in de afgelopen jaren veel kernen bezocht waarbij de bewoners werden uitgenodigd mee te denken over het beleid in Hollands Kroon. Ook zaken die in de eigen kern spelen werden hierbij betrokken. Deze werkwijze wil LADA voortzetten en verder uitbouwen. Democratie en lokaal bestuur moeten meer dan voorheen weer het eigendom van de burgers van Hollands Kroon worden. Als de overheid de burger aanspoort tot zelfredzaamheid, zullen de burgers ook meer ruimte moeten krijgen voor het inbrengen en (laten) uitvoeren van eigen initiatieven en keuzes. Deze betrokkenheid is de sleutel voor een leefbare en houdbare lokale samenleving. Daar past ook een hoge verkiezingsopkomst bij, immers: lokale verkiezingen gaan over het wel en wee in de eigen gemeenschap. LADA wil samen met de burgers nieuwe doelen en wegen bepalen om aan deze betrokkenheid gestalte te geven. Het gaat om zelf aansturende (hoofd)kernen. Dit betekent een nieuwe rol voor de overheid èn burger. Bundeling van krachten voor een leefbare en houdbare samenleving. De leus is: LADA en de burgers: één samenwerkende gemeenschap, binnen en buiten de raad.

Burgers worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de hand van vragen als bijvoorbeeld: Hoe vergaat het Hollands Kroon? Wat zijn de ervaringen? Positief en negatief. Hoe gaat het bestuur met de situatie om? Welke kant moet het op? Welke kansen en risico’s worden voorzien en hoe daar op in te spelen? Welke ondersteuningsvragen moeten aan het lokale bestuur gesteld worden?


donderdag 13 maart

Verkiezingsdebat

WIERINGERWERF -Vanavond van 19.30 tot 21.45 uur is een verkiezingsdebat in RSG Wiringherlant, dokter Tamsmalaan 1a.


donderdag 13 maart

De bezoekers van café Hollands Welvaren

KOLHORN - Musicalvereniging Zanglust speelt de klucht De bezoekers van café Hollands Welvaren in twee delen. Het podium is omgebouwd tot een gezellige kroeg met de veelbelovende naam Hollands Welvaren. Daar vindt de zangwedstrijd The Voice of Hollands Welvaren plaats.

De uitvoering is in café Schippers Welvaren aan Nieuwe Streek 64 in Kolhorn en begint om 20:00 uur.
De regie en muziek zijn in handen van Gerrit van de Belt.
In het gedeelte na de pauze belandt het gezelschap door diefstal op het zonnige strand van Ivoorkust. Het is een ontspannen stuk met komische taferelen en bijzondere effecten.

De toegang is € 9,00; kinderen t/m 12 jaar betalen € 6,00.
Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Ciska Landman, tel. 0224-531538 of landman444@quicknet.nl.


donderdag 13 en 27 maart en 10 en 24 april

Workshop in de focustechniek

OOSTERLAND - Voor iedereen die behoefte heeft aan verandering van iets in zichzelf is focussen een aangename techniek. Josje de Baat, gecertificeerd focusbegeleider geeft workshops focustehcniek (lijkt sterk op mindfulness) in haar praktijkruimte.

De data van de workshops zijn 13 en 27 maart en 10 en 24 april.
De kosten zijn 15,- per avond en de cursus is zo samengesteld dat het belangrijk is alle avonden aanwezig te zijn.
Kijk op de site www.focusforyou.nl voor meer informatie en voor opgave. Bel gerust (06-55377340) met vragen of om een afspraak te maken voor een individuele focus-sessie.


zaterdag 15 maart

West- Friesland Plat

HIPPOLYTUSHOEF - Vanaf begin jaren tachtig toerde de West- Friese humorformatie West- Friesland Plat meer dan 20 jaar door Noord- Holland. Vandaag spelen zij in Café De Harmonie, Kerkplein 1. Dat belooft een regelrechte happening te worden.

Met jaarlijks een gloednieuw programma trok de groep vanaf het prille begin bomvolle zalen. De belangstelling was zo groot, dat de groep er ook niet voor terug deinsde om theaters als Het Park in Hoorn, De Purmaryn in Purmerend en De Kampanje in Den Helder volledig plat te spelen. En er is goed nieuws voor de vele liefhebbers van de West- Friese humor. Want West- Friesland Plat is terug van weggeweest. Fred Rootveld, oprichter en leider vanaf het eerste uur, stelde een prachtig nieuw gezelschap samen, dat dit voorjaar weer kris kras door Noord- Holland te zien zal zijn.

Natuurlijk bestaat het programma van West- Friesland Plat weer uit alle ingrediënten, die een bezoekje aan het gezelschap zo mooi maken. Met heerlijke conferences, prachtige liedjes en dolkomische sketchjes bezorgt de groep het publiek een oergezellige en onvergetelijke avond uit, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen. Kees Visser en Hein Tromp zorgen voor de heerlijke West- Friese conferences, waarbij Kees Visser met deze voorstelling een thuiswedstrijd speelt.
Voor de broodnodige liedjes werd gekozen voor een wel heel bijzonder gelegenheids duo. Zanger/ gitarist Edwin de Weerd van de populaire groep Ôôs Jôôs en bassist Ruud Beers van de even populaire band De Woudrukkers vonden elkaar in het duo De Knechies Van Ut Land en zij spelen in het nieuwe West- Friesland Plat programma een handvol lekkere en zeer aanstekelijke nieuwe West- Friese liedjes. Last but not least speelt natuurlijk ook producent Fred Rootveld, evenals in de voorgaande edities, zijn partijtje mee. Zijn sketchgroep De Vliegende Hollanders zorgt voor een aantal prachtige en gloednieuwe comedy acts.

De entreekaarten voor deze avond uit zijn in voorverkoop verkrijgbaar aan de zaal. Telefonisch reserveren kan ook. Bel dan De Reserveerlijn onder telefoonnummer 074 3841718 en de kaarten liggen vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling klaar aan de kassa.


zaterdag 15 maart

De bezoekers van café Hollands Welvaren

KOLHORN - Musicalvereniging Zanglust speelt de klucht De bezoekers van café Hollands Welvaren in twee delen. Het podium is omgebouwd tot een gezellige kroeg met de veelbelovende naam Hollands Welvaren. Daar vindt de zangwedstrijd The Voice of Hollands Welvaren plaats.

De uitvoering is in café Schippers Welvaren aan Nieuwe Streek 64 in Kolhorn en begint om 20:00 uur.
De regie en muziek zijn in handen van Gerrit van de Belt.
In het gedeelte na de pauze belandt het gezelschap door diefstal op het zonnige strand van Ivoorkust. Het is een ontspannen stuk met komische taferelen en bijzondere effecten.

De toegang is € 9,00; kinderen t/m 12 jaar betalen € 6,00.
Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Ciska Landman, tel. 0224-531538 of landman444@quicknet.nl.


zaterdag 15 maart


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavonden zijn op 19 april en 17 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zaterdag 15 maart

Keezen

NIEUWE NIEDORP - Er is keezen in dorpshuis de Prins Maurits ( Dorpsstraat 79). Aanvang 20.00 uur.

Opgeven met een partner kan bij Nel Kort (shorty27@online.nl - 0224-542223) of Petra Benit (benit1@quicknet.nl - 0224-542168).
Geef even door: Wie je partner is, je mobiele nummer en of je een Keezbord mee kan nemen.
De entree is € 3,00. Dit wordt besteed aan hapjes en leuke prijsjes voor de beste keezers. Het spelplezier staat bovenaan. Graag een beetje op tijd komen zodat echt om 20.00 uur gestart kan worden. Er worden ongeveer 4 spelletjes op een avond gespeeld, net hoe snel of het gaat.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.


zaterdag 15 maartzaterdag 15, zondag 16, donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 maart

Vikingschip - Den Oever
zondag 16 maart

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - Ds. S. Lamsma (Groet) in de Ankerkerk.


(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709


zondag 16 maart


Winterwandeling


HIPPOLYTUSHOEF - Om 13.30 uur start een winterwandeling in ‘t Schippershuus. U vindt het Schippershuus aan de Gemeenelandsweg 50 bij Hippolytushoef. Waar gastvrouw Marian de Groot ook haar schilderijen exposeert. Met stops o.a. bij Villa Nieuwland (bij de ezel in de stal), bij het monument van de verdronken zeelieden en bij de boot van De Groot Recreatie de WR 117.


Tijdens de wandeling is er de warmte van vuurkorven, warme chocomel/glühwein, een gerookt visje en een Wieringen Ganzebittertje. De wandelaars sluiten de dag af met ‘Eten op z’n Boerenfluitjes’ in t Schippershuus. De route is ca. 12 km. De kosten zijn € 32,50 voor deze heerlijk middag/avond. Informatie en/of opgave: www.degrootrecreatie.nl / 06 51 80 65 81


Tijdens de winterwandeling kan de expositie worden bekeken van Marian de Groot in ’t Schippershuus en het muZEEum.


zondag 16 maart

De bezoekers van café Hollands Welvaren

KOLHORN - Musicalvereniging Zanglust speelt de klucht De bezoekers van café Hollands Welvaren in twee delen. Het podium is omgebouwd tot een gezellige kroeg met de veelbelovende naam Hollands Welvaren. Daar vindt de zangwedstrijd The Voice of Hollands Welvaren plaats.

Om 14:00 uur is een matineevoorstelling in café Schippers Welvaren aan Nieuwe Streek 64 in Kolhorn.
De regie en muziek zijn in handen van Gerrit van de Belt.
In het gedeelte na de pauze belandt het gezelschap door diefstal op het zonnige strand van Ivoorkust. Het is een ontspannen stuk met komische taferelen en bijzondere effecten.

De toegang is € 9,00; kinderen t/m 12 jaar betalen € 6,00.
Kaarten kunnen gereserveerd worden bij Ciska Landman, tel. 0224-531538 of landman444@quicknet.nl.


zondag 16 maart

Concert En Route

WIERINGERWERF - Het En Route trio geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier. Het trio speelt Franse musette en gypsy swing.

Virtuoos, swingend en meeslepend; muziek uit de straten en de oude jazzclubs van Germain des Pres in Parijs, met jazz-accordeon, viool en gitaar. Maar ook zigeunermuziek op melancholieke viool en virtuoze franse musettes.


En Route

De muziek werd oorspronkelijk (en nog steeds) gespeeld door jazzmusici en zigeuners (Manouches), in de Hot Club de France in de jaren 30 en 40, en op de speciale bal musettes.
Een belangrijk aandeel in het repertoire is muziek van meestergitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli

De musici van En Route! speelden in concertzalen en schouwburgen, maar ook in muziekcafés en radio- en t.v.-uitzendingen.
En op 4 juli 2010 tijdens de doorkomst van de TOUR DE FRANCE in Goes!
De entree is € 7,50.


zondag 16 maart

Mark Zijlstra met Boeten in onvervalst Wierings dialect

LAMBERTSCHAAG - Mark Zijlstra (acteur) en Victor Posch (piano/saxofoon) spelen om 16.00 uur hun nieuwe muziektheatervoorstelling Boeten in het Groene Kerkje in Lambertschaag.

Boeten is een ontroerend, grappig en tragisch verhaal over Hendrik, een dorpsfiguur met een geheim. Een dorpsfiguur met een eigen plek het dorp.

Boeten is geen sprookje, geen waargebeurd verhaal en geen verzinsel, maar een dorpse vertelling vol ellende:
‘..het dorp is een wolf die eet en uitspuugt. Een wolf die bemint en bedriegt. Die de leugen koestert en de waarheid achter houdt’.Na de succesvolle voorstelling De doodgraver van Wieringen geven Mark Zijlstra, Victor Posch en regisseuse Lettie Oosterhof vorm aan de idee, dat elk dorp een dorpsfiguur heeft, die buiten de gemeenschap staat. Maar die je geen dag kunt missen.

Toegangsprijs 12,50 euro p.p. Voorverkoop via victorposch@zonnet.nl / www.victorposch.nl.


maandag 17 maart

Slotdebat gemeenteraadsverkiezingen

ANNA PAULOWNA -Vanavond van 19.00 tot 22.00 uur is het slotdebat in aanloop naar de verkiezingen in het Atrium van de MFA, de Verwachting 1.

Alle politieke partijen zijn aanwezig en gaan het debat aan.


maandag 17 maart

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.


maandag 17 maart

Ledenavond Vrouwen van Nu

HIPPOLYTUSHOEF - Het Eendagsbestuur van Vrouwen van Nu organiseert een ledenavond in café De Harmonie, Kerkplein 1.
De aanvang is 20:00 uur.


De ledenavond is, zoals de naam al doet vermoeden, alleen voor leden. De kosten zijn € 4,00 t.b.v. consumpties.


vrijdag 21 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 april (verloting) 18 april (prijsuitreiking)


zaterdag 22 maart
zaterdag 22 maart, zaterdag 5 en 26 april en
zondag 23 maart

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - Kerkenraadsdienst met Gemeenteleden in de Hippolytuskerk.


zondag 23 maart
zondag 23 maart

Liaison Talentenja​cht

WESTERLAND - In de maanden maart en april wordt in Brandend Zand op het Lutjestrand een talentenjacht gehouden. Deze talentenjacht staat onder auspiciën van de Liaison Studio van Alexander Bügel en Jeroen Drenth.

Talenten op vocaal en instrumentaal gebied zijn welkom. Iedere deelnemer zingt of speelt twee nummers. Het is bedoeling dat deelnemers aan één voorronde meedoen.

Per voorronde plaatsen zich twee deelnemers voor de finale. De winnaar van de talentenjacht verdient een professionele cd-opname, inclusief vijftig door Discompany gesponsorde cd’s.

De voorronden worden gehouden op 9 maart, 23 maart, 6 april en 20 april. De finale vindt plaats op 27 maart. Al deze data zijn zondagen, de aanvang is iedere keer om 16:00 uur.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site www.talentenjacht.net. De organisatie neemt dan contact op.


zondag 23 maart

Film Wakker worden in een boze droom

MEDEMBLIK - Het Inloophuis Medemblik toont de film Wakker in een boze droom van Peter en Petra Lataster in het BONtheater. De film kreeg de IDFA Prijs voor beste Nederlandse Documentaire 2013, Tweede plaats in de top 10 van IDFA's publieksfavorieten. De film volgt 3 vrouwen geconfronteerd met borstkanker in het Antoni van leeuwenhoek.

De Volkskrant schreef de volgende recensie: ,,Een afgewogen, ontroerende, en vooral intieme documentaire, zonder ook maar een zweempje voyeurisme. De film speelt zich af in het Antoni van leeuwenhoek en bij de patiënten thuis. De behandeld arts is Prof.dr.Emiel Rutgers.
Een op de acht Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker. Iedereen kent dus wel iemand in zijn naaste omgeving die met deze levensbedreigende ziekte kampt. De plek waar een vrouw misschien op haar kwetsbaarst is, haar mooist, trotst en sexy wordt een bron van vertwijfeling en woede. Bij Ingrid, Vicky en Sabrina toont zich borstkanker in verschillende gedaanten. De vaak zware en pijnlijke behandelingen die zij ondergaan zijn een tijdelijke etappe naar de gehoopte genezing die zo weer in ziekte om kan slaan. Maar ook hun gevoel voor eigenwaarde staat op het spel. Ze voelen zich in hun vrouwelijkheid aangetast, beschadigd en onzeker. ‘Wakker in een boze droom’ laat op zeer persoonlijke en intieme wijze zien hoe de vrouwen en hun partners na de diagnose proberen weer vat te krijgen op het leven. Zonder commentaar en interviews volgt de film Ingrid, Vicky en Sabrina die door de behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor onvermijdelijke en pijnlijke keuzes gesteld worden. Hoe rapen ze de scherven weer bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst?Ingrid, Sabrina en Vicky gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudingsvermogen en humor te lijf. ‘Wakker in een boze droom’ is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.


De regisseurs van de film Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster zullen aanwezig zijn in Medemblik

‘Wakker in een boze droom’ richt ook een monument op voor de artsen en verpleegkundigen die het cliché van de patiënt als nummer onderuithalen. De film is een prachtig voorbeeld van de Nederlandse humane en sociale documentaire traditie. Geen sensatie, maar inleving en betrokkenheid.' - Het Parool.


Waar: BONtheater, Admiraliteitsweg 6 Medemblik
Organisator: Inloophuis Medemblik
Aanvang 15:00 (zaal open 14:30)
Kaarten bestellen: via de website € 6,05 (incl. reserveringskosten) U krijgt de kaarten toegestuurd via uw emailadres.
€ 5.00 aan de zaal (maar vol=vol). Kaarten ook te koop bij het Inloophuis Medemblik. Aantal plaatsen 250.
Voor openingstijden en online kaarten bestellen: www.inloophuismedemblik.nl.


zaterdag 29 maart

Van Dik Hout in Anna Paulowna

ANNA PAULOWNA - Het wordt een warm welkom en mooi avondje voor de band Van Dik Hout in de polder. De jongens - waarvan de wieg hier niet ver vandaan heeft gestaan - hebben vaak in deze regio opgetreden. Nu de band haar twintigjarig jubileum viert, mag Anna Paulowna niet ontbreken op de tourlijst.

,,We gaan voor dit moment,’’ (naam van eerste single van nieuwe album, red.) zegt uitbater Pieter Boontje van Veerburg trots. ,,Ze stonden al even in optie, maar ik wilde toch nog even de Winter Kermis van vorige week afwachten. Ik was al behoorlijk enthousiast geworden toen polders muziekman Marcel Meijer met het voorstel kwam en hij de loopbaan van Van Dik Hout in de polder vertelde. Dat gaat van de jongerenvereniging De Aap via Paas Polder Pop, PMF, Polder Events en nu naar Veerburg. Mooi toch?! Zelf ben ik ook fan van de band en toen ik afgelopen weekend tijdens de Winter Kermis zag en beleefde wat er allemaal in Veerbug mogelijk is, hebben we de knoop doorgehakt. Ik heb er onwijs veel zin in! De tam-tam gaat al snel in de regio en er zijn al heel wat bestellingen en vragen voor kaarten. Reken maar dat het een mooie avond gaat worden.’’

Kaarten zijn online te koop via de Facebook-pagina van Veerburg.


zaterdag 29 maart
zaterdag 29 maart
zondag 30 maart

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - Ds. J. Borst (Enkhuizen) in de Ankerkerk.


zondag 30 maart
(ADVERTENTIE)HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.


woensdag 2 april

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


vrijdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is op vrijdag 18 april. Dan is ook de prijsuitreiking.


zondag 6 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen zijn op 4 mei, 1 juni, 2 november en 7 december.


zondag 6 april
zondag 6 april

Liaison Talentenja​cht

WESTERLAND - In de maanden maart en april wordt in Brandend Zand op het Lutjestrand een talentenjacht gehouden. Deze talentenjacht staat onder auspiciën van de Liaison Studio van Alexander Bügel en Jeroen Drenth.

Talenten op vocaal en instrumentaal gebied zijn welkom. Iedere deelnemer zingt of speelt twee nummers. Het is bedoeling dat deelnemers aan één voorronde meedoen.

Per voorronde plaatsen zich twee deelnemers voor de finale. De winnaar van de talentenjacht verdient een professionele cd-opname, inclusief vijftig door Discompany gesponsorde cd’s.

De voorronden worden gehouden op 9 maart, 23 maart, 6 april en 20 april. De finale vindt plaats op 27 maart. Al deze data zijn zondagen, de aanvang is iedere keer om 16:00 uur.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site www.talentenjacht.net. De organisatie neemt dan contact op.


maandag 7 april

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een hernalingles Reanimatie en AED in Montessorischool De Wegwijzer in Enkhuizen.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


maandag 7 en dinsdag 8 april

Openstelling archief Historische Vereniging


HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.

Het archief is te vinden in de Glazenzaal van het "Parkzicht" (bij binnenkomst rechtsaf).


zaterdag 12 april
zondag 13 aprilzondag 13 april

Concert Septimbre

WIERINGERWERF - Theatergroep Septimbre geeft om 15:00 uur een concert in café restaurant De Maaier.

In mei 2007 is de theatergroep Septimbre opgericht. De naam is afgeleid van het Latijnse woord ‘septem’ (7) en het woord ‘timbre’, waarmee de fantastische klankkleur wordt bedoeld die de 7 mannen met elkaar creëren. De heren zijn bijna allemaal zestigers en zijn aan de herfst van het leven begonnen. Ze kennen elkaar allemaal al heel lang en hebben eerder meegewerkt aan grote theaterproducties. De schrijvers, zangers en cabaretiers van Septimbre schreven en produceerden regelmatig musicals die werden opgevoerd met medewerking van een grote groep, maar de laatste jaren ontstond de behoefte eens in kleiner verband voorstellingen te maken en uit te voeren, maar wel met een lekkere band en veel muziek. Het succes bleek vanaf het eerste optreden groot, er volgden vele boekingen en openbare optredens in de theaters die staande ovaties opleverden.De shows van Septimbre kenmerken zich door zeer tegengestelde elementen snel met elkaar af te wisselen, zodat op het ene moment de zaal schatert van het lachen om het volgende moment diep ontroerd te raken door muziek en tekst. Het centrale, steeds terugkerende thema is: De vergrijzing in de huidige maatschappij. De boodschap is duidelijk: maak er wat van zolang het nog kan en zal vooral de toeschouwers in de leeftijdscategorie vanaf ongeveer 50 jaar heel erg aanspreken. Muziek is een belangrijk element tijdens de shows, in elke show wordt zeker een 20-tal nummers ten gehore gebracht, afgewisseld door sketches en cabaret. De zang is vaak meerstemmig en ook wordt er a capella gezongen.

De entree is € 7,50.


vrijdag 18 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Klaverjasclub De Harmonie organiseert een vrije klaverjasavond in bar-café De Harmonie, Kerkplein 1.

De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. De helft van de klaverjassers gaat met een prijs naar huis.
Deelnemers strijden ook mee in de door De Harmonie gesponsorde competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten.
Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

Op deze laatste klaverjasavond van dit seizoen is ook de prijsuitreiking.


zaterdag 19 april

Stepklassieker

DEN OEVER - De wind mee, een langgestrekte dijk, brutale zeemeeuwen en veel water. Steppers uit alle hoeken van het land starten in de tijdrit van Den Oever naar Harlingen. Deze tijdrit over de Afsluitdijk geniet steeds meer bekendheid en elk jaar komen er meer deelnemers op af. De sfeer, de uitdaging en sportief afzien.

Een ‘zelfonderzoek’ op een ‘mega’-dijk in het midden van de zee. …”deze race is echt een uitdaging en zwaar afzien… maar als je dan eenmaal aan de overkant bent, sta je met het zeezout op je kop met een voldaan gevoel kan ik je zeggen….” aldus één van deelnemers.
Om 13:00 uur precies wordt de eerste deelnemer weggeschoten uit het grote veld op de sluizen bij Den Oever. Eenmaal bij het Monument blikt menig Duitse en Japanse toerist verbaast naar het lange lint aan deelnemers dat voorbij zoeft. …”this is only possibly in Holland”… merkt een Japanse man lachend op.
Snel kiekt hij nog even paar foto’s in dit voor hem bijna buitenaardse decor. Het monument prijkt fier en witblinkend in de zon, het is druk op de dijk. Eén voor één zoeven of zwoegen de steppers en bikers in allerlei vormen ons voorbij.De race voor steppers telt ook meer in de nationale zomer weg stepcompetitie, de Kickbike-cup genaamd. Afsluitdijk is de 1e race van de zomer Kickbike Cup competitie in Nederland en er komt dan ook stepvolk uit het hele land naar Den Oever zaterdag. “….een sportieve kick in een oer-Nederlands decor. Voor senioren en veteranen is de afstand 38 km en de jongeren tot en met 15 jaar rijden 15 km.

De voorinschrijving loopt tot 1 april. Er is ook een duurdere na-inschrijving. Schrijf je dus tijdig in via de website. Iedereen kan deelnemen.
Alle informatie is te vinden op www.autoped.nl/afsluitdijk. Organisatie is in handen van de Nederlandse Autoped Federatie.


zaterdag 19 april


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

De volgende bingoavond is op 17 mei. Op donderdag 5 juni is de eerste zomerbingo.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 20 april
zondag 20 april

Liaison Talentenja​cht

WESTERLAND - In de maanden maart en april wordt in Brandend Zand op het Lutjestrand een talentenjacht gehouden. Deze talentenjacht staat onder auspiciën van de Liaison Studio van Alexander Bügel en Jeroen Drenth.

Talenten op vocaal en instrumentaal gebied zijn welkom. Iedere deelnemer zingt of speelt twee nummers. Het is bedoeling dat deelnemers aan één voorronde meedoen.

Per voorronde plaatsen zich twee deelnemers voor de finale. De winnaar van de talentenjacht verdient een professionele cd-opname, inclusief vijftig door Discompany gesponsorde cd’s.

De voorronden worden gehouden op 9 maart, 23 maart, 6 april en 20 april. De finale vindt plaats op 27 maart. Al deze data zijn zondagen, de aanvang is iedere keer om 16:00 uur.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site www.talentenjacht.net. De organisatie neemt dan contact op.


zondag 27 april

Finale Liaison Talentenja​cht

WESTERLAND - In de maanden maart en april wordt in Brandend Zand op het Lutjestrand een talentenjacht gehouden. Deze talentenjacht staat onder auspiciën van de Liaison Studio van Alexander Bügel en Jeroen Drenth.

Talenten op vocaal en instrumentaal gebied zijn welkom. Iedere deelnemer zingt of speelt twee nummers. Het is bedoeling dat deelnemers aan één voorronde meedoen.

Per voorronde plaatsen zich twee deelnemers voor de finale. De winnaar van de talentenjacht verdient een professionele cd-opname, inclusief vijftig door Discompany gesponsorde cd’s.

De voorronden worden gehouden op 9 maart, 23 maart, 6 april en 20 april. De finale vindt plaats op 27 maart. Al deze data zijn zondagen, de aanvang is iedere keer om 16:00 uur.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site www.talentenjacht.net. De organisatie neemt dan contact op.


maandag 28 april

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.


zondag 4 mei

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen zijn op 1 juni, 2 november en 7 december.


woensdag 7 mei

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


zaterdag 10 mei

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat om 20:00 uur weer klaverjassen in Dorpshuis Hippolytushoef.

Dit is de laatste klaverjasavond van in totaal 6 avonden in het seizoen 2013-2014. Van deze 6 ronden zijn er 5 die meetellen voor de wintercompetitie. Van deze 5 ronden moet je er minimaal 4 meedoen om mee te doen aan de competitie.

Voor verdere info: A. de Vries tel. 0227591879 of A. van Bodegom tel. 0227593391. Tot ziens namens activiteitencommissie Noordervenne.


zaterdag 17 mei


Bingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie prijzen. Er zijn vleesronden en in de superronde is de hoofdprijs een bedrag van € 75,00 en bij meer dan 40 deelnemers zelfs € 100,00.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.

Op donderdag 5 juni is de eerste zomerbingo.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


dinsdag 20 mei

Reisje Vrouwen van Nu

WIERINGEN - De reiscommissie van Vrouwen van Nu heeft een mooi reisje op het programma. Er wordt een bezoek gebracht aan het Groningse vestingstadje Bourtange en het Zuidlaardermeer.

Na de rondvaart volgt een drie gangen menu, waarna de reis wordt vervolgd naar het sfeervolle Bourtange, vlakbij de Duitse grens. Een uniek historisch verdedigingswerk waar heden en verleden perfect samen gaan. De kosten voor dit reisje zijn € 50,= voor leden en € 55,= voor niet leden. Aanmelden kan tot 16 april bij Annie Bruijstens, 0227-591722, Anneke Kraak, 0227-512808 of Nel van der Oord, 0227-591219.


maandag 26 mei

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.


zondag 1 juni

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen zijn op 2 november en 7 december.


woensdag 4 juni

Herhalingsles Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft een herhalingsles Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 19:20 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.
Het diploma is 1 jaar geldig! Neem deze mee.


donderdag 5 juni


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo’s zijn op donderdag 19 juni en 3 juli.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 15 juni

Wieringer tuinronde

WIERINGEN - Vandaag wordt van 10:00 - 17:00 uur de 14e Wieringer tuinronde gehouden. Negen tuineigenaren op het voormalige eiland Wieringen zullen hun tuinen deze dag belangeloos openstellen voor publiek.

Entree bewijzen zijn op de dag verkrijgbaar in de starttuin van Soroptimist Anja Moeijes, Elft 41 te Hippolytushoef.


donderdag 19 juni


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

De volgende zomerbingo is op donderdag 3 juli.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 22 juni

Boerenlandfair

WESTERLAND - Onder het motto Gewoon Gezellig Genieten is dit jaar voor de 16e keer de gezelligste Boerenlandfair van Noord-Holland. De Boerenlandfair is van 11.00 tot 16.30 uur op het land van Kikkert tegenover de Nicolaaskerk aan de Westerlanderweg.De Boerenlandfair Westerland is een begrip in de regio en biedt de bezoekers naast landelijke producten voor huis, tuin en erf, brocante, antiek en curiosa ook tal van pure culinaire producten. Daarnaast is er op en om het terrein ook het jaarlijkse dorpsfeest met tal van activiteiten voor jong en oud en een minikermis. De gezellige Teacorner met het grote assortiment heerlijke taarten uit eigen keuken ontbreekt natuurlijk niet. Na het succes van vorig jaar zetten we dit jaar opnieuw de taartenbakwedstrijd op het programma. De organisatie zorgt verder natuurlijk voor een gevarieerd programma met muziek, dans en aantrekkelijke demo’s. U kunt ook dit jaar een bezoek aan de fair combineren met de fietstoertocht Wierings Mooiste, een prachtige rit langs de mooiste plekjes op Wieringen. Parkeren en entree zijn zoals altijd gratis.


maandag 30 juni

Nieuwe training Reanimatie en AED

REGIO - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland en omstreken start een nieuwe training Reanimatie en AED in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De aanvang is 18:50 uur.
Aanmelden via website www.reanimatie-westfriesland.nl. Geen PC? Dan bellen met 0229-236729.
De cursus gaat door bij voldoende deelname.


donderdag 3 juli


Zomeravondbingo in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere twee weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20.00 tot 22.30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.


zondag 2 november

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.

De volgende Robbenoordboslopen is op 7 december.


zondag 7 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een Robbenoordbosloop in recreatiegebied ’t Wierholt.

Deze trimloop is voor leden en niet-leden. Er kan worden gekozen uit de afstanden 4, 6, 8, 10, 12, 14 en 16 kilometer. Jeugd kan 1 of 2 kilometer lopen. De start is om 10:15 uur vanaf de grote parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied ’t Wierholt.Inschrijven kan ter plekke bij de AVW-caravan bij de start. De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis, Na afloop gratis koffie/thee.


Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Veltas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...