Stukken Toneelvereniging Succes krijgen vorm
Uitgegeven op 14-02-2014 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes is sinds het najaar druk doende om twee stukken voor te bereiden, die komend voorjaar op de planken worden gezet. Inmiddels krijgen de voorstellingen vorm, al moet er nog wel een aantal weken worden gerepeteerd.

De wekelijkse repetities in Dorpshuis Hippo zijn afwisselend op het podium en in de bovenzaal, omdat beide stukken op de repetitieavond worden geoefend. Het is hoe dan ook altijd gezellig, in de pauze en na afloop zoeken alle vrijwilligers een plaatsje aan de bar.

Het jeugdstuk Bakker Bombazijn en de bolle bankiers wordt deze week in pak gerepeteerd op het podium. Dat is soms improviseren, als één van de spelers afwezig is. Dan leest een ander lid de tekst en neemt de rol provisorisch over. Het decor, dat eerder alleen nog uit plakband en karton bestond, begint enige vorm te krijgen. Er moet nog wel aan gesleuteld worden, want het opschrift Sauna kleedruimte op één van de deuren heeft niets met de voorstelling te maken.


Bakker Bombazijn is er even niet, dus neemt Vera Hille de honneurs waar

In de bovenzaal staat de klucht voor volwassenen De flat van Jet (geschreven door Haje van der Heiden) op het programma. Daar is geen decor en nauwelijks ruimte om te spelen. De repetitie lijkt dan ook meer op een hoorspel, dan op een toneelstuk. Maar acteurs blijven acteurs en dus worden er veel gebaren toegevoegd. Voorafgaand aan de repetitie wordt de cast geconfronteerd met een tegenvaller: Één van de spelers moet noodgedwongen afhaken. De club zit echter niet bij de pakken neer. Inmiddels is een vervanger gevonden. Harry van den Berg zal de komende weken alles op alles zetten en het publiek hoeft niets te missen.


Een hoorspel? Nee, De Flat van Jet wordt (toepasselijk) in de bovenzaal gerepeteerd

De Technische Dienst zit tijdens de repetitie niet stal. De belichting moet immers kloppen en het decor is nog lang niet af.


De verlichting moet in orde zijn om de acteurs volop in de spotlights te kunnen zetten

De uitvoeringen van toneelvereniging Succes naderen met rasse schreden.
Tussen alle repetitieavonden door gaan de leden op zaterdag 8 maart ook nog langs de deuren met plantjes. De opbrengst is uiteraard bestemd voor de clubkas.
Het kinderstuk Bakker Bombazijn en de bolle bankiers wordt uitgevoerd op zaterdag 5 en zaterdag 26 april.
De klucht De flat van Jet staat op de zaterdagen 22 maart en 5 april op het programma.
Wie de vorderingen van Toneelvereniging Succes eens van dichtbij wil meemaken is op donderdagavond vanaf 20:00 uur van harte welkom in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Zeven Engeltjes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...